پخش زنده
امروز: -
موسسه خدمات متحد سلطنتی مستقر در لندن اعلام کرد عربستان و اسرائیل به علت نگرانی از ایران در حال کنار گذاشتن دشمنی های خود هستند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ پایگاه اینترنتی «موسسه خدمات متحد سلطنتی» (آر یو اس آی) اعلام کرد اسرائیل و عربستان سعودی بهترین «دوستان دشمن» هستند.
این موسسه مستقر در لندن در گزارشی نوشت: به نظر می آید عربستان سعودی و اسرائیل به علت نگرانی درباره بلندپروازیهای هسته ای ایران و اقدامات این کشور در منطقه، در حال کنار گذاشتن چندین دهه دشمنی خود هستند. آیا این آغاز یک دوستی زیبا است؟
آن چه را که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در چند ماه گذشته فقط به آن اشاره کرده، هم اکنون توسط ژنرال ارشد این رژیم و یک وزیر دولت، علنی شده است.
نخست، هفته گذشته، ژنرال گادی آیزنکوت رئیس ستاد کل نیروهای مسلح رژیم صهیونیستی گفتگوی بی سابقه ای با روزنامه سعودی «ایلاف» انجام داد که وی در آن، ایران را به عنوان «بزرگ ترین تهدید برای منطقه» توصیف کرد.
با این حال، آنچه که به زبان صریح و ساده گفته شد، حتی شگفت انگیزتر بود. آیزنکوت گفت اسرائیل آماده است با کشورهای عرب «میانه رو» همچون عربستان سعودی برای «برخورد با» تهران، تبادل اطلاعات انجام دهد.
یووال اشتاینیتز، وزیر انرژی و زیرساخت های رژیم صهیونیستی نیز در گفتگو با رادیو ارتش اعلام کرد: اسرائیل «روابطی با بسیاری از کشورهای عربی و اسلامی دارد که برخی از آنها مخفیانه است».
اشتاینیتز افزود: «معمولا کسی که می خواهد این روابط محتاطانه باشد، طرف دیگر است... زمانی که گفتگوها در حال پیشرفت است، ما به خواسته های طرف دیگر چه عربستان سعودی چه دیگر کشورهای عربی یا اسلامی، احترام می گذاریم»، مسئله این است که این روابط دیگر مخفیانه نیست چه طرف دیگر بخواهد چه نخواهد.
وی گفت: «ما آماده هستیم اگر لازم باشد، اطلاعات مبادله کنیم. منافع مشترک بسیاری بین آنها (عربستان) و ما وجود دارد».
وی خاطر نشان کرد: اسرائیل بیش از پیش «به شدت مورد احترام کشورهای میانه روی منطقه است».
با توجه به این که اشتاینیتز بسیار نزدیک به نتانیاهو است، باورش سخت است که وی بدون اطلاع و موافقت قبلی رئیس خود، این مصاحبه را انجام داده و وجود این روابط مخفیانه را فاش کرده باشد.
همچنین شگفت انگیز است که مصاحبه ها با آیزنکوت و اشتاینیتز هیچ جنجالی در ریاض (یا هیچ یک از دیگر پایتخت های عربی) به پا نکرد.
از زمان انقلاب اسلامی ایران در سال 1979، رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی منافع مشترکی در منطقه خلیج (فارس) داشته اند. رژیم صهیونیستی، ایران را به عنوان تهدید قلمداد می کند و سال هاست تاکید دارد ساخت تسلیحات هسته ای توسط تهران را نخواهد پذیرفت.