طرح تحقیقاتی آبزیان عملیاتی می شود+فیلم
با عملیاتی شدن طرحهای تحقیقاتی محققان مرکز آرتمیای کشور بر روی پرورش آبزیان، امسال 30درصد به تولید انواع آبزیان شمالغرب کشور افزوده خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، محققان مرکز آرتمیای کشور برای نخستین بار با تحقیق بر روی آبزیان نحوه افزایش تولید آبزیان و بهره برداری بهینه از منابع آبی شمالغرب کشور را بررسی کردند.
در دو سال گذشته هفت طرح تحقیقاتی درمجموع به مبلغ 700 میلیون ریال از محل اعتبارات پژوهشی و بخش خصوصی انجام شده است.
آزاد منش رئیس اداره شیلات پلدشت می گوید: بااجرای این طرحهای تحقیقاتی ضایعات صید سالیانه 60 درصد کاهش و بهره وری صیادان افزایش می یابد.
با راه اندازی خط پرورش و فرآوری برگر ماهی، فیش فنگر ماهی و خمیر ماهی در حاشیه دریاچه پشت سدارس شهرستان پلدشت نیاز داخلی تامین و نیازی به واردات این ماهیان نخواهد بود.
اسدپور رئیس مرکز تحقیقات ارتمیای کشور می گوید، طرح پرورش ماهی در قفس در سد قیقاج، ارس یک و دو، پلدشت، سد قنبری ماکو، دریک سلماس و حسنلوی نقده در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در آینده نزدیک اجرایی خواهد شد.
دریاچه پشت سد ارس پلدشت نیز تنها منبع آبی پرورش شاه میگوی دراز آب شیرین کشور محسوب می شود و سالیانه به طور میانگین با صادارات 50 تن شاه میگو ارس به کشورهای اروپایی 500 هزار دلار ارز عاید کشور می شود.
به گفته داداش پور محقق مرکز آرتمیای کشور این طرح به علت ارزش اقتصادی شاه میگوی ارس قابلیت اجرا در خارج از بستر رودخانه ارس را نیز دارد.
در شمال غرب کشور حدود 50 منبع آبی وجود دارد و حدود 5 هزار نفر در قالب تعاونیهای صید و صیادی در آن فعالیت می کنند.
با عملیاتی شدن این طرحها در سال جاری برای 400 تن به صورت مستقیم زمینه اشتغال فراهم و 30 درصد به مجموع تولید انواع آبزیان شمال غرب کشور افزوده خواهد شد.