پخش زنده
امروز: -
در بین سه هزار شهید خراسان شمالی در هشت سال دفاع مقدس، نام امیران و سردارانی همچون شهید رستمی، صفا و محمد زاده می درخشد
در هر کوچه و خیابان شهر نشانی دارند. با گذشت سال های سال هنوز هم یادشان زنده هست و نامشان تبرک محافل و مجالس.
با حمله متجاوزان بعثی از جای جای کشورمان پیر و جوان عزمشان را جزم کردند تا برای دفاع از کیان میهن اسلامی جان فشانی کنند که در این میان خراسان شمالی در هشت سال دفاع مقدس، سه هزار شهید تقدیم نظام اسلامی کرد؛ امیران و سردارانی همچون شهید رستمی، صفا و محمد زاده.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما شهید ایرج رستمی، سال 1320 در آشخانه چشم به جهان گشود. وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی وگسترش آتش فتنه داخلی برای همکاری و همراهی با دکتر چمران عازم مناطق عملیاتی غرب کشور شد و در جنگ های نامنظم همراه و هم رزم شهید چمران بود که سرکوب کردن قائله دهلاویه یکی از این عملیات ها بود که سرانجام در بامداد 31 خرداد ماه سال 1360 در منطقه دهلاویه به شهادت رسید.
سید محمد حسینی هم رزم شهید رستمی که به مدت سه ماه هم سنگر این شهید والا مقام بوده است در توصیف این شهید می گوید: شهید ایرج رستمی در صحنه مبارزه و جنگ به درجه عرفان دست یافته بود و از طریق نوشته هایش با خدا راز و نیاز می کرد و روحیه نشاط آفرین را در جبهه های نبرد حق علیه باطل نیز برای ایجاد انگیزه و روحیه بخشی به سربازان اسلام به کار می گرفت.
مقام معظم رهبری هم در سفر به استان خراسان شمالی در مهرماه 1391 این شهید را یک بزرگمرد ارتشی عنوان کردند که بسیجی وار مبارزه کرد.
شهید رجبعلی محمدزاده یکی دیگر از سرداران پر افتخار این مرز و بوم است که سال 1340 در دهستان نوده شهرستان بجنورد متولد شد. او در نخستین سال های آغاز جنگ تحمیلی با ورود به سپاه، وارد میدان جنگ حق علیه باطل شد. شهید محمد زاده در ادامه مجاهدت های خود در سال 1376 به عنوان جانشین تیپ جواد الائمه (ع) مسئولیت حفاظت از نوار مرزی شرق کشور را بر عهده گرفت و سرانجام در بیست و ششم مهرماه 1388 در حادثه تروریستی در شهرستان سرباز سیستان و بلوچستان به همراه سردار شهید نورالله شوشتری به فیض شهادت نائل آمد.
برادر شهید محمدزاده شهادت طلبی را ویژگی بارز این شهید عنوان می کند و می گوید: سردار محمدزاده خود را فدایی انقلاب میدانست و با تاسی از مکتب امام حسین(ع)، دیدیم که در آخر به آنچه که خواهان آن بود رسید و آن، بر دست گرفتن بیرق سرخ شهادت بود.
یکی دیگر از شهدای گرانقدر این خطه شهید محمدعلی صفا، سال 1328 در بجنورد به دنیا آمد. این تکاور شهید که تبحر خاصی در منهدم کردن تانک و ناوهای جنگی داشت در بسیاری از عملیات های دفاع مقدس علیه رژیم بعثی حضور موثر داشت و سرانجام آبان ماه 1359 در خرمشهر به شهادت رسید.
سرتیپ دوم علیرضا صادقی اصل از همرزمان این شهید با اشاره به رشادت های شهید صفا می گوید: شهید صفا در دوران جنگ تحمیلی 16 تانک عراقی را نابود کرد.
همه شهدا به عنوان الگوهای ماندگار برای نسل جوان کشورمان هستند که الگوبرداری از هر کدامشان می تواند مسیر شهادت و موفقیت را به همراه داشته باشد. نویسنده: مرضیه احمدی
مشاهده فیلم