به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما، مشاور ارشد رئیس جمهور سوریه تاکید کرد: روسیه، ایران و حزبالله (لبنان) به این دلیل در کنار دولت سوریه با تروریستهایی که از اقصی نقاط جهان به سوریه آمدهاند، میجنگند که اعتقاد راسخ دارند تروریسم برای تمامِ جهان صد در صد خطرناک است.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی سی تی وی، مجری این شبکه ابتدا گفت: درپی سفر بشار اسد، رییس جمهور سوریه، به روسیه و دیدار و گفتگوی وی با ولادیمیر پوتین، همتای روساش، خانم دکتر بثینه شعبان، مشاور ارشد امور سیاسی و رسانهایِ رییس جمهور سوریه، به چین سفر کرد و با وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، دیدار و گفتگو کرد.
هان پنگ، خبرنگار این شبکه، در ابتدای گفتگوی اختصاصی با بثینه شعبان درباره اوضاع سوریه و مذاکرات قریب الوقوع درباره صلح سوریه، از وی پرسید: ما شاهد گفتگوهای متعدد صلح در رابطه با سوریه بودهایم، ولی تاکنون تمام آن گفتگوها به شکست انجامیده است. این در حالی است که قرار است در سهشنبهی آتی، باز هم مذاکرهای دیگر در همین خصوص برگزار شود. هرگاه ما درباره مذاکراتِ صلح صحبت میکنیم، این بسیار مهم است که همهی طرفها آمادهی سازش و مصالحه با طرفِ مقابل باشند، تا آن گفتگوها موفق شود. سؤال اصلی این است که آیا سوریه (دولت سوریه) آمادهی سازشِ بیش از پیش با طرفهای مقابل هست تا اطمینان حاصل کند، اینبار مذاکراتِ صلح موفقیتآمیز باشد؟
بثینه شعبان: اولاً ما نمیتوانیم بگوییم که تمامیِ آن گفتگوها شکست خورده است، زیرا مثلاً برخی از نتایجِ خوب از گفتگوهای آستانه بهدست آمد. به عنوان مثال، ما مناطق کاهش تنش را تعریف کردیم و اکنون درگیریها در آن مناطق در داخل سوریه کاهش یافته است. علاوه بر این، دولت سوریه از همان ابتدای هر نوع تلاشِ سیاسی، عملگرا، صمیمی و رک بوده است. در حقیقت، این طرفِ مقابل است که متحد، توانا و آماده نیست تا بتواند در راستای دستیابی به راه حل سیاسی در سوریه گام بردارد.
خبرنگار: شش سال است که نیروهای دولتی سوریه با نیروهای شورشی (تروریستها) میجنگند. حال که نیروهای دولتی پیروزیهای پی در پی به دست میآورد، دولت سوریه با این گروه از افراد چگونه رفتار خواهد کرد؟
شعبان: ابتدا اجازه دهید این سؤال را تصحیح کنم، زیرا دولت سوریه با تروریستها (نه شورشیان) میجنگیده است. از همان ابتدای این جنگ، ما همواره با گروههای تروریستی مانند (گروه وهابی صهیونیستی) داعش، النصره و سایر گروههای تروریستی میجنگیدیم، که قدرتهای منطقهای و بینالمللی آنها را وارد کشورِ ما کرده بودند. هدف آنان نابودی کشور ما بود. این در حالی است که اکنون با آزادسازی ابوکمال که چند روز پیش حاصل شد، ما میتوانیم اعلام کنیم که تروریسم شکست خورده است. البته آنان هنوز حضور پراکنده در برخی از نقاط سوریه دارند، که آن نقاط نیز باید پاکسازی شود.
خبرنگار: حال که شما نیروهای شورشی را تروریست میخوانید، این بدان معنا است که دولت سوریه آمادهی هیچ نوع سازش و مصالحه با آنان در خلال مذاکرات صلح نخواهد بود؛ آیا چنین نیست؟
شعبان: نه، این اصلاً صحیح نیست. کسانی که به مذاکرات آستانه یا ژنو میآیند، تروریست نیستند. تفاوتهای زیادی میان این دو گروه وجود دارد، زیرا افرادی هستند که آمادهی زمین گذاشتن سلاحهای خود و همکاری با دولتِ سوریه هستند و ما با بسیاری از این افراد در نقاط مختلف سوریه مذاکره کردهایم و به توافقاتِ آشتیِ مجدد میان دولت و مردم سوریه و این نیروها نیز دست یافتهایم. این در حالی است که میان این نیروها و گروههای تروریستی تفاوت وجود دارد. این گروههای تروریستی به گروههایی مانند داعش، النصره، احرار الشام، هیئت تحریر الشام و امثال آنها وابسته هستند. البته این گروهها اسامیِ مختلفی دارند و دهها نام برای آنها وجود دارد. از سال ۲۰۱۲، روسیه از آمریکا خواسته است که میان افرادی که به هر دلیلی سلاح حمل میکنند و گروههای تروریستی که از تمام نقاط جهان به سوریه آمدهاند، تفاوت قائل شود و این دو را از یکدیگر تفکیک کند. تروریستهایی که از خارج از سوریه به این کشور آورده شدهاند، خواستار نابودی نهادها و زیرساختهای سوریه هستند. البته آمریکا به این تقاضای روسیه نیز عمل نکرد.
خبرنگار: ما شاهد این جنگ داخلیِ خونین در شش سال گذشته در سوریه بوده ایم ...
بثینه شعبان سخنِ خبرنگار را قطع کرد و گفت: ببخشید، این یک جنگ داخلی نیست. آنچه در سوریه رخ داده، جنگ داخلی نبوده است. این همان چیزی است که رسانهها تلاش دارند القاء کنند و آن را جنگی داخلی میخوانند تا خودشان را از مسئولیت حمایت از تروریسم در سوریه مبرا جلوه دهند.
خبرنگار گفت: این دقیقاً همان سؤالی است که من تلاش داشتم از شما بپرسم، زیرا بسیاری از مردم این را جنگی نیابتی میان روسیه و آمریکا یا بین عربستان سعودی و ایران میخوانند. ارزیابیِ شما از نقش دولت (بشار) اسد (رییس جمهور سوریه) در این جنگ چیست؟ آیا از دیدگاه شما - چنانکه برخی از رسانههای غربی میگویند - اسد، صرفاً عروسک خیمه شب بازی روسیه است، یا اینکه دولت سوریه در واقع قربانی این جنگِ نیابتی شده است یا دولت سوریه در حقیقت، پیروزِ این خونریزیهای طولانی مدت است؟
شعبان: اولاً نیروی هوایی روسیه تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۱۵ به سوریه نیامده بود، که نشان میدهد ما خودمان مدت چهار سال در حال جنگ با تروریستها بودیم و این پیش از آن بود که روسها بیایند و به ما کمک کنند. دوما روسها، ایرانیها، حزبالله و هر کسِ دیگری که در کنار دولت سوریه میجنگند، با این اعتقادِ راسخ وارد میدان شده است که تروریسم، برای تمام جهان صددرصد خطرناک است. از اینرو، اسد یک قهرمان است، زیرا وی در برابر تروریستها از خود مقاومت نشان داد و در کنار مردم کشورش ایستادگی کرد و با تروریسم جنگید. وی (اسد) تلاشهای خود را با هر متحدی که برای جنگ علیه تروریسم به سوریه آمده بود (مانند روسیه و ایران) هماهنگ کرد.
خبرنگار: شما رییس جمهور اسد را یک قهرمان میخوانید، ولی رسانههای غربی او را یک جنایتکار میخوانند که باعث بروز فجایع انسانی در سوریه شده است. نظر شما درباره این دو نوع اظهارنظرِ متناقض درباره رییس جمهور کشورتان چیست؟
شعبان: چنانکه شما نیز میدانید، رسانههای غربی اطلاعات خود را از آمریکا میگیرند و در واقع، ۹۹ درصد از تمام اطلاعات که به جهان منتشر میشود، از آمریکا نشأت میگیرد. این در حالی است که آمریکا در این منطقه فقط به اسرائیل و رژیم صهیونیستی اهمیت میدهد. ما ارزیابیِ خود را درباره رییس جمهور خود یا درباره کشورمان از دشمنانمان یا کسانی که ما را هدف قرار دادهاند، نمیگیریم. به رسانههای غربی اجازه دهید هر چه دلشان میخواهد بگویند. از همان ابتدای این بحران، رسانههای غربی بسیاری از مسائل را مطرح کردند که بعداً به اثبات رسید، صد در صد نادرست بوده است. ببینید آنان در لیبی و عراق چه کردند. اگر ما تاریخِ آنها و تاریخچهی اظهاراتشان را مطالعه کنیم، درمییابیم که آنچه آنان میگویند، اصلاً ربطی به کارها و اعمالِشان ندارد (گفتار و رفتارشان متناقض است).