پخش زنده
امروز: -
بانوی نارنجی پوش شهر پیش قلعه مانه و سملقان، امروز تنها بانوی نام آور و نان آور ایرانی است که با قامت زنانه، مردانه وار در این عرصه ورود کرده است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، امروز اگرچه همه عرصههای ایران اسلامی، صحنه حضور زن ایرانی است، زنان بی شماری که در خانه و خارج از خانه نقش آفرینان خط مقدم عرصه تعلیم و تربیت، کار و تلاش در کشورند و در مناصب عالی همچون معاونت رئیس جمهوری، نمایندگی مجلس، در محاکم قضایی و عرصههای مختلف پزشکی، در پستهای فرمانداری، شهرداری و ... دوش به دوش مردان تلاش کرده و شایستگیها و توانمندیهای خود را به منصه ظهور رساندهاند، اما بانوی نارنجی پوش شهر پیش قلعه از توابع شهرستان مانه و سملقان در غرب استان خراسان شمالی امروز تنها بانوی نام آور و نان آور ایرانی است که با قامت زنانه اش مردانه وار در این عرصه ورود کرده است تا با فداکاری و گذشت، تلاش و زحمت، شرافتمندانه زندگی خود همسر بیمار و فرزندانش را تامین کند.
خانم صغری خانی شهرآبادی معروف به خاله صغری 61 سال سن دارد و با مردم بسیار خوش رفتار و مهربان است. هر روز صبح زود در هوای سرد و گرم جارو بدست غبار کوچه ها و خیابان های شهر را رفت و روب می کند و سال های سال است که کمر همّت را محکم بسته و پا به پای مردان کار می کند و زحمت می کشد.
این پاکبان نمونه در حالی گرد و غبار از چهره می زداید که هنوز نتوانسته است گرد مشکلات زندگی را از خود بزداید اما خدا را شاکر است و به قول خودش با روزی ۳۰تومان شروع به کار کرده تا حال که دستمزدش به روزی ۲۰ هزار تومان رسیده است.
صغری خانم 11 سال است که به عنوان کارگر کارمزدی در شهرداری شهر پیش قلعه خدمت می کند و از کارش رضایت دارد اما همسر 76 ساله اش مدّتی ست که از کار افتاده و این روزها خاله صغری تنها نان آور و سرپرست خانواده ی هشت نفره است با این حال از سختی زمانه هم گله ای ندارد و می گوید: سال هاست که این شهر را جارو می زنم نه زمین کشاورزی دارم و نه مال و اموالی، بی خرجی بودم با شش فرزند و شوهر مریض، نخواستم دستم را پیش کسی دراز کنم به خاطر همین رفتم سراغ شغل رفتگری در شهرداری .
او برای جارو کردن و کار در غسالخانه ماهی ۸۰۰ هزارتومان حقوق دریافت می کند، خدا را شاکر است و می گوید: با همین مقدار حقوق توانسته است، زندگی اش را سامان ببخشد، شکم خانواده خود و فرزندان بیکارش را سیر و همسرش را که دچار فراموشی نیز هست، سرپرستی کند.
خاله صغری که اکنون در منزلی با دو اتاق کوچک، با آشپزخانه ای چندمتری و بدون حمام، زندگی می کند، می گوید چندسالی است این خانه را هم به لطف کمیته امداد امام(ره) صاحب شده است.
این بانوی نمونه، وجدان کاری و انگیزه و پشتکار را رمز موفقیّتش عنوان می کند.
آقای علیزاده یکی از اهالی شهر پیش قلعه به اخلاق و رفتار نیکو و صبر و استقامت صغری خانم اذعان دارد و می گوید: هرکاری از دستش بر بیادید انجام می دهد و هیچگونه تقاضای غیر معقولی هم از کسی ندارد.
امّا تنها بانوی پاکبان کشور با این سابقه کاری بالا هنوز از حداقل مزایا و بیمه بازنشستگی بی بهره است اقدام مسئولان برای ساماندهی وضعیّت شغلی و بیمه صغری خانم مهم ترین خواسته این بانوی پاکبان پس از سلامتی و خوشبختی فرزندانش است که اگه اتّفاق بیفتد می تواند سال های باقی مانده از خدمتش را امیدوارانه سپری کند.
این بانوی تلاشگر و زحمتکش می گوید: از مسئولان می خواهم بیمه مرا اجرایی کنند تا آینده زندگی ام تباه نشود.
علی حسن پور شهردار پیش قلعه درباره تأخیر در ساماندهی کاری خانم صغری خانی با اعلام رضایت از عملکرد او می گوید: با توجّه به اینکه سن ایشان از شرایط قانونی بیشتر بود و مجوز قانونی نداشت تا الان بیمه نشده است.
حسن پور می افزاید: برای حمایت از این بانوی پاکبان، قرار است قرارداد کاری او با یک پیمانکار منعقد شود و این بانو زیر پوشش بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر قرار گیرد و هزینه های مربوط به حق بیمه او، توسط شهرداری پرداخت شود.
شهر پیش قلعه از توابع شهرستان مانه و سملقان در 40 کیلومتری غرب بجنورد مرکز خراسان شمالی قرار دارد و تنها بانوی پاکبان کشور، خدمتگذار شهروندان این شهر است.نویسنده: مهری شهرکی