پخش زنده
امروز: -
اسناد تاریخی هشتاد سال روابط دیپلماتیک" تهران ـ بلگراد" در نمایشگاهی با این عنوان به نمایش درآمد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از بلگراد؛ در این مراسم؛ بیش از 200 سند و عکس در خصوص تاریخچه روابط سیاسی دو کشور از ابتدا تا به امروز برای بازدید علاقه مندان به نمایش گذاشته شده است. رئیس مرکز آرشیو ملی یوگسلاوی در آغاز این نمایشگاه گفت: آرشیو ملی یوگسلاوی با همکاری سفارت جمهوری اسلامی ایران اقدام به بررسی اسناد تاریخی روابط دو کشور کرد و امروز حاصل این کار مشترک در قالب یک کتاب مدون و اسناد مقابل شماست.
میلان ترزیچ افزود: بر اساس اسناد موجود دو کشور از سال 1882 میلادی با یکدیگر روابط و مراودات داشته اند و مجموعه اسناد، تصاویر و موافقت نامه های که در این کتاب و در نمایشگاه مشاهده می نمائید گواه روشنی بر وجود پیوندهای تاریخی و مداوم دو ملت است. ایران در سال 1919 و در کمتر از یک سال پس از تشکیل کشور پادشاهی یوگسلاوی، کشور ما را به رسمیت شناخت و روابط دو کشور بعد از جنگ جهانی دوم با سرعت بیشتری ادامه یافت و طی سالهای بعد از جنگ جهانی دوم تا کنون هیات هایی از سران و مقامات عالیرتبه دو کشور از پایتخت های یکدیگر دیدار کرده اند و همکاری های بین دو کشور به طور فعال ادامه داشته است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در صربستان نیز گفت: این کتاب به سه زبان فارسی، صربی و انگلیسی تهیه شده تا برای همه علاقمندان به تاریخ روابط دو کشور قابل استفاده باشد.بر اساس اسناد موجود، تاریخ روابط دو کشور مسیری رو به رشد و دوستانه ای را طی کرده است و اگر چه در فاصله جنگ های جهانی اول و دوم به دلیل شرایط سیاسی بوجود آمده در جهان، مناسبات دو کشور چندان فعال نبوده است اما همکاری های فیمابین همچنان ادامه داشته است و در سالهای بعد از جنگ دوم جهانی روابط و همکاری های دو کشور سیری صعودی گرفته و در همه زمینه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، علمی و آموزشی فعال بوده است به گونه ای که در مقطعی از تاریخ (در دهه هفتاد میلادی) حجم مبادلات تجاری بین دو کشور به حدود یک میلیارد دلار رسید.
حسین ملاعبداللهی، روابط دو کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران را دوستانه و فعال توصیف کرد و با اشاره به سفرهای مقامات عالی رتبه دو کشور به پایتخت های یکدیگر از جمله سفر حضرت آیت الله خامنه ای در زمان مسئولیت ریاست جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در اجلاس سران غیرمتعهدها و سفر روسای جمهوراین کشور به تهران را نمونه روشنی از همکاری های دوستانه و فعال بین دو کشور بر شمرد.
سفیر کشورمان گفت: دو کشور برای تسهیل و افزایش مراودات گردشگری و مبادلات تجاری، علمی و فرهنگی، اخیرا تصمیم به لغو روادید برای اتباع یکدیگر گرفته اند و اکنون مردم دو کشور بدون هیچ مانعی برای توسعه همکاریها در همه زمینه های مورد علاقه می توانند با یکدیگر به راحتی ارتباط برقرار کنند.
خانم تامارا راستاواتس سیاوشویلی کفیل معاون وزیر امور خارجه و فرستاده ویژه وزیر امور خارجه صربستان هم گفت : در سالهای اخیر ارتباطات و تماس های دو ملت با سرعت بسیار زیادی ادامه دارد و این ارتباطات و مناسبات در همه سطوح سیاسی، فرهنگی و اقتصادی و تجاری در حال توسعه است. وی افزود: با کمال افتخار می توانم بگویم که از آغاز طرح"جهان در صربستان " دانشجویان ایرانی همیشه بخش لاینفکی از این طرح بودند.