نور امید در دل تاریکی
فرحناز که سالها از دیدن غنچه شکوفای لبخند دخترش محروم بود با عمل پیوند شبکیه مصنوعی، خنده زیبای او را به تماشا نشست.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز فارس، این نخستین بار در ایران است که متخصصان میتوانند شبکیه مصنوعی را به چشم انسان پیوند بزنند.
با انجام عمل پیوند شبکیه مصنوعی، ایران به جمع ۱۵ کشور دارنده این روش درمانی پیوست و امید زیادی برای ۱۲ هزار نابینایی بوجود آورد که منتظر پیوند شبکیه هستند.
پیوند با نام شیراز گره خورده است. زنده یاد دکتر خدادوست- چهره نخبه جهانی چشم پزشکی- برای نخستین بار در جهان، سال ۴۶ عمل پیوند قرنیه به شیوهای نو را بنیان نهاد؛ عملی که در جهان با نام "خدادوست لایو" ثبت شده است و حالا با عمل پیوند شبکیه مصنوعی در بیمارستان مجهز چشم پزشکی خلیلی شیراز، متخصصان امید دو چندانی به پیشرفتهای چشم پزشکی دارند تا نعمت دیدن را به نابینایان هدیه دهند.
محسن فروردین که به همراه تیم ۵ نفره چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز موفق به انجام این عمل شده است، این جراحی موفقیت آمیز را نتیجه تلاش ۳ ساله تیم متخصصان چشم پزشکی شیراز میداند. عمل پیچیدهای که به گفته او هیچکدام از کشورهای غرب آسیا تاکنون موفق به انجامش نشده اند و تنها پیش از این مسئولان سعودی تلاش کرده بودند با دعوت از متخصصان آمریکایی برای انجام عمل پیوند شبکیه مصنوعی در خاک عربستان این نوع جراحی را به نام خود ثبت کنند.
رییس تیم عمل پیوند شبکیه مصنوعی کشورمان میگوید: تاکنون ۲۵۰ عمل از این نوع در دنیا صورت گرفته و در ایران، جراحی ۸ ساعته پیوند شبکیه مصنوعی را متخصصان دانشگاه علوم پزشکی شیراز روی هر دو چشم، در یک روز با موفقیت انجام دادند.
شبکیه، داخلیترین لایه چشم و شامل سلولهای گیرنده نور است که با تبدیل جریان الکترومغناطیسی نور به پیام عصبی و انتقال به مغز توانایی دیدن را میدهد.
دکتر فروردین میگوید: فرحناز پس از عمل، از طریق پروتزی با ساختار الکترودهای کوچک که به شبکیه چشم پیوند خورده و دوربینی که کنار چشمش کار گذاشته اند پیامهای تصویری را دریافت و به مغز منتقل میکند.
عمل پیوند شبکیه مصنوعی ویژه افرادی است که بنا بر شرایطی مانند تصادف یا بیماری ، شبکیه آنها دچار مشکل شده است و به طور مطلق نابینا شده اند.
هرچند این جراحی ۸۰۰ میلیون تومان هزینه دارد، اما امید است با یاری نیک اندیشان و حمایت بیمه کاهش یابد.
حالا فرحناز به یمن متخصصان توانمند ایرانی میتواند به تنهایی راه برود و کارهایش را انجام دهد.
فرحناز ژولیده فطرت و بیمارانی مانند او همچنان امید زیادی به پیشرفتهای چشم پزشکی دارند تا طعمِ زندگی را با لذت بییشتری بچشند.