پخش زنده
امروز: -
ایران با بحران کاهش جمعیت رو به رو شده که این امر در تاریخ کشور بی سابقه بوده است و می تواند بر قدرت ملی کشور آثار منفی گذارد.
چکیده مطلب:
ـ مردم(جمعیت)، ثروت واقعی هر کشوری را تشکیل می دهند و جمعیت همواره یکی از اصلیترین مولفه های قدرت دولت ها به شمار می رود.
ـ ایران با بحران کاهش جمعیت رو به رو شده که این امر در تاریخ کشور بی سابقه بوده است و می تواند بر قدرت ملی کشور آثار منفی گذارد.
- در تمامی مدل های و فرمول های ارائه شده از سوی اندیشمندان مختلف، هنوز جمعیت نقش و جایگاهی بی بدیل دارد.
ـ جمعیت زیاد اعتماد به نفس در داخل و ترس و احترام در خارج را به همراه دارد.
ـ تنوع فرمول محاسبه، عامل اختلاف در آمار سرانه مطالعه در کشور.
ـ آفریقا در حال حاضر دارای بالاترین میزان رشد جمعیت در دنیاست .
.در میان قاره های مختلف، اروپا دارای کمترین میزان رشد بوده است. جمعیت اروپا با رشد منفی 2/ 0درصدی در حال کاهش است . در حال حاضر جمعیت اروپا 5/ 11 درصد از جمعیت جهان را در بر می گیرد .
پژوهش خبری صدا وسیما:بر اساس گزارش توسعه انسانی که هر ساله توسط سازمان ملل منتشر می گردد مردم ثروت واقعی هر کشوری را تشکیل میدهند و جمعیت همواره به عنوان یکی از اصلیترین مولفه های قدرت دولتها به شمار رفته و جایگاه بالایی در دکترین و راهبرد دفاعی و محاسبه قدرت کشورها دارد. تأثیر جمعیت در قدرت ملی به اندازهای است که حتی با افزایش نقش عواملی نظیر پیشرفت های فناوری در تولید ثروت و قدرت کشورها، توانسته اهمیت خود را حفظ کند. لذا جمعیت از دیدگاه استراتژیست ها به خودی خود، یکی از عناصر اصلی قدرت دولت هاست و یک عنصر کلیدی در دفاع و راهبرد دفاعی محسوب می گردد. مطالعه ترکیب و ساختار جمعیت هر کشور می تواند گویای وضعیت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آن کشور باشد. لذا مطالعه جمعیت در کشور ما نیز به عنوان یکی از عوامل تشکیل دهنده قدرت ملی و دکترین دفاعی، از مباحث اساسی امنیت ملی کشور محسوب میگردد. به دنبال کاهش جمعیت کشور در دو دهه اخیر، در حالی که کشورهای منطقه، در حال افزایش جمعیت خود می باشند، ایران با بحران کاهش جمعیت رو به رو شده که این امر در تاریخ کشور بی سابقه بوده است و می تواند بر قدرت ملی کشور آثار منفی گذارد . مطالبی که در این نوشتار درج شده برداشتی از سخنرانی دکتر محسن مرادیان در همایش ملی جمعیت و اقتدار ملی است.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری // پژوهشگر: مرتضی رکن آبادی