پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان تهران بر ضرورت ایجاد مراکز توسعه صادرات محصولات کشاورزی و باغی در استان تأکید کرد و از توسعه پایانه صادراتی گل و گیاه خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما علی اشرف منصوری امروز در همایش بینالمللی محصولات گلخانهای تولید و اشتغال پایدار که در بوستان گفتوگو برگزار شد، گفت: پایانه صادراتی گل و گیاه که کار احداث آن از 13 سال پیش شروع شده بود، کار خود را به طور محدود آغاز کرده است که امیدواریم در آینده نزدیک به اوج برسد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران همچنین با نارضایتی از روند احداث پایانه صادراتی دیگر در شهرستان پیشوا گفت : سرعت پیشرفت این پروژه مناسب نیست که در صورت ادامه این روند از سرمایهگذاران دیگری دعوت می کنیم.
وی حذف عوارض سازههای گلخانهای را یکی دیگر از حمایتها برای توسعه گلخانهها دانست و گفت: این موضوع در حال اجرایی شدن است.
منصوری همچنین از کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی برای ایجاد گلخانهها خبر داد و اظهار امیدواری کرد از هفتههای آینده شاهد کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی برای ساخت گلخانهها باشیم.
وی در ادامه به تهدیدهای کشاورزی در استان تهران اشاره کرد و گفت : خشکسالی ، سرمازدگی و انگیزه برای تغییر کاربری زمینهای کشاورزی در این استان تهدید است و اقتصادی کردن تولید و توسعه گلخانهها باید به طور جدی در دستورکار قرار گیرد، تا انگیزههای لازم برای تغییر کاربری زمینهای کشاورزی از بین برود.
وی کمبود آب را هم مشکل جدی خواند و افزود : از آب کشاورزی برای مصرف آب شرب شهری در تهران استفاده میشود که این امر برای کشاورزان استان محدودیتهای زیادی را ایجاد کرده است و میزان آبهای نامتعارف در استان تهران بالاست ، روند ایجاد تصفیهخانهها که باید تاکنون انجام میشد، به کندی پیش میرود.
منصوری بالا بودن هزینههای تولید محصولات کشاورزی را هم
مانع صادرات رقابت پذیر دانست و افزود: محصولاتی که در فضای گلخانه تولید نمیشود، هم قابلیت صادراتی زیادی ندارد و برای توسعه صادرات محصولات کشاورزی باید به سمت توسعه گلخانهها و محصولات بازارپسند برویم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران بابیان اینکه تولید محصولات کشاورزی در گلخانهها 35 درصد هزینه تولید را کاهش می دهد ، گفت : در فضای گلخانهای سالانه میتوانیم چند نوع کشت داشته باشیم و میزان تولید خود را با نیاز بازار و مصرف مردم هماهنگ کنیم و عرضه تدریجی محصولات سبب میشود،
نوسان قیمت در بازار هم ایجاد نشود.
وی همچنین به نقش استان تهران در تولید بیش از نیمی از گل شاخهبریده در کشور اشاره کرد و گفت: سالانه 850 میلیون گل شاخهبریده در استان تهران تولید میشود که این رقم 57 درصد از کل تولیدات کشور را شامل میشود.
ایران دومین کشور جهان در کشاورزی گلخانهای
ایران بعداز مکزیک دومین کشور در توسعه واحدهای گلخانهای در جهان محسوب می شود و تاکنون دوهزار میلیارد تومان سرمایهگذاری شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، مجری طرح گلخانههای وزارت جهاد کشاورزی امروز در همایش محصولات گلخانه، تولید و اشتغال پایدار گفت: ایران از لحاظ توسعه واحدهای گلخانهای بعداز مکزیک رتبه دوم جهان را کسب کرده بهطوریکه در مکزیک طی پنج سال اخیر ۱۵ هزار هکتار توسعه واحدهای گلخانهای صورت گرفته و در ایران در همین مدت زمان، توسعه واحدهای گلخانهای به چهارهزار هکتار رسیده است.
ولیالله بنیعامری افزود: ایران ۱۰ اقلیم از ۱۵ اقلیم جهان را دارد اما بارندگی کشور کمتر از ۲۵۰ میلیمتر در مقایسه با میانگین جهانی ۷۵۰ میلیمتری است.
وی با اشاره به اینکه تبخیر در ایران بیش از سه برابر میانگین جهانی است ، گفت : برداشت آب در کشور حدود ۸۵ درصد و دو برابر میانگین جهانی است که باید به ۴۰ درصد برسد.
بنیعامری با بیان اینکه سطح گلخانههای کشور از هشتهزار و ۸۰۰ هکتار در سال ۹۲ با رشد ۳۸ درصدی به ۱۲ هزار و ۱۵۷ هکتار در سال جاری رسیده است، ادامه داد: سطح زیر کشت گلخانههای کشور در سال ۹۴ حدود ۹ هزار هکتار بوده که طی افق ۱۴۰۴ قرار است ۴۸ هزار هکتار افزایش یابد و پیشبینی میشود تولیدات سبزی و صیفی گلخانهای تا سال ۱۴۰۴ به ۲۱ میلیون تن برسد.
مجری طرح گلخانههای وزارت جهاد کشاورزی کشور گفت : سطح زیر کشت سبزی و صیفی کشور ششهزار و ۴۰۰ هکتار و گل و گیاهان زینتی دوهزار هکتار است.
وی یادآور شد: از اواخر سال ۹۴ تا ۱۵ آبانماه سال جاری، ۹۶۳ میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای توسعه گلخانهها اعطا شده و سرمایهگذاری در این بخش، یکهزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بهصورت خود اجرایی بوده است.
بنیعامری در پایان تأکید کرد: در برنامه پنج ساله ششم توسعه
گلخانههای کشور ۱۶ هزار هکتار افزایش مییابد.
ایجاد شهرک گلخانه ای در سرخه حصار، پاکدشت و قرچک
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران اعلام کرد : سرخه حصار ، پاکدشت و قرچک سه نقطه مورد نظر برای احداث شهرک های گلخانه ای است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ علی اشرف منصوری، امروز در حاشیه همایش محصولات گلخانه ها، تولید و اشتغال پایدار در جمع خبرنگاران گفت: آب اخصاص یافته به بخش کشاورزی در کشور حدود ۹۰ درصد و در استان تهران کمتر از ۵۰ درصد است.
وی با اشاره به اینکه سطح آب های زیرزمینی سالانه بین یک تا ۳ متر کاهش می یابد، گفت: توسعه گلخانه ها یکی از راهکارهای کاهش مصرف و افزایش بهره وری مصرف آب است، که میزان مصرف آب گلخانه ها یک دهم فضای باز و میزان تولید در گلخانه ها ۱۲ برابر فضای باز است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: امسال ۲۴۶ هکتار توسعه واحدهای گلخانه ای در استان تهران معادل ۳۰ درصد کل کشور، اجرایی شده که تسهیلات اعطایی این بخش با نرخ سود ۱۴.۵ درصد بوده است.
منصوری با اشاره به اینکه احداث شهرک های گلخانه ای در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی استان تهران قرار دارد، گفت: یکی از مهم ترین چالش های آب در استان تهران وجود آب های نامتعارف است که به دلیل نبود تصفیه نبودن، در بخش کشاورزی قابل استفاده نیست، این در حالی است که در صورت تصفیه شدن آب های نامتعارف، حدود ۸ متر مکعب آب در ثانیه در اختیار بخش کشاورزی استان تهران قرار می گیرد.