بذرافشان ادامه داد:این افزایش میزان زکات به تفکیک شامل ۳۵ درصد افزایش در جمع آوری زکات واجب، ۳۴۰ درصد افزایش در زکاتهای مستحبی و ۳۲۰ درصد در جمع آوری زکات فطریه نسبت به مدت مشابه پارسال است.
به گفته وی ، هزینه زکات بیشتر به سمت و سوی سفره فقرا است و ۷۴ درصد این میزان زکات جمع آوری شده برای کمک به فقرا و ۲۶ درصد هم در طرحهای عام المنفعه هزینه شده است.
وی افزود: صدا و سیمای مرکز فارس در ترویج فرهنگ زکات بسیار فعال عمل کرده است و از تلاشهای این رسانه قدردانی میشود.
حجت الاسلام سید علی اکبر جعفری ، رئیس زکات استان فارس با بیان اینکه در شش ماهه گذشته ۱۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان زکات جمع آوری شده است، گفت: استان فارس پارسال هم با جمع آوری ۲۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان زکات جمع آوری شده، مقام نخست کشور را داشته است.
وی یاد آور شد: در هشت ماه گذشته بیش از ۲۲ میلیارد تومان جمع آوری شده که ۹ میلیارد تومان مربوط به زکات واجب، ۴ میلیارد تومان زکات مستحبی و ۹ میلیارد تومان هم زکات فطریه و کفاره است.
حجت الاسلام سید علی اکبر جعفری با بیان اینکه ۱۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان زکات جمع شده به نیازمندان پرداخت شده است، ادامه داد: با زکات جمع آوری شده به ۲۴ هزار نیازمند کمک معیشتی، ۸۳ باب منزل ساخته، ۴۰۰ مورد کمک به مرمت و بازسازی منازل نیازمندان، ۲۳۲ مورد کمک هزینه تحصیلی، ۳ مورد کمک برای آزادی زندانیان جرایم غیر عمد پرداخت شده است.
حجت الاسلام جعفری خاطر نشان کرد: ۵۷ طرح عمرانی عام المنفعه هم از جمله ۱۹ مسجد، ۲۰ حسینیه و فاطمیه و ۴ خانه عالم از محل وجوه زکات ساخته شده است.
سید حسین حقایقی قائم مقام صداوسیما مرکز فارس گفت: برای ترویج فرهنگ زکات سیمای فارس ۲۶ برنامه با عنوان زکات جلوه الهی در حال پخش دارد و ۱۰ میان برنامه و ۱۱ مستند هم در میان برنامههای این شبکه استانی پخش میشود.
وی افزود: در حوزه صدا هم برنامه احکام زکات در حال پخش است و برنامههای ویژهای از برنامه سلام آباد هم به فرهنگ سازی این فرضیه پرداخته است.
آیت الله حسن عالمی ، رئیس شورای عالی زکات کشور هم در جلسه شورای زکات استان فارس گفت: اگر فرهنگ زکات در جامعه نهادینه شود ، دیگر نیازی به تلاش برای جمع آوری زکات باقی نمی ماند و مردم ، خود برای پرداخت زکات صف می کشند.
وی احیا فرهنگ زکات را اولویت اول شورای زکات دانست و افزود: آنچه از فرهنگ عصمت و طهارت برمی آید این است که ترویج فرهنگ زکات تکلیف ما است.
آیت الله عالمی ادامه داد: برکات معنوی زکات در جامعه باعث می شود که مال تلف نشود و خدا مالی که زکات آن پرداخت شده را حفظ میکند و زکات برای حل مشکلات مردم کفایت می کند.
وی خاطرنشان کرد: مهمترین دلایل جمع آوری نشدن زکات ، کاستی در فرهنگ سازی زکات، تبلیغات کم، نهادینه نشدن فرهنگ زکات در جامعه و کم کاری مسئولان است.