پخش زنده
امروز: -
پژوهشگران اصفهانی، دستگاه مقره فیوز مکانیکی را برای استفاده در شبکه توزیع برق طراحی کرده و ساختند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان، کاربرد این دستگاه را در جلوگیری از شکست پایه های بتنی در شرایط محیطی سخت از جمله برف ویخبندان دانست و گفت: در شرایط بحرانی و اعمال بارگذاری های خارج از محدوده های پیش بینی شده مقره همانند فیوز مکانیکی عمل کرده و مانع از شکست پایه های بتنی می شود.
مهران زینلیان، استقامت الکتریکی و مکانیکی بالا، عاری از ناخالصی و حفره های داخلی،استقامت در برابر تغییرات درجه حرارت و تغییر نکردن شکل در اثر تغییر دما، ضریب اطمینان بالا، ضریب تلفات عایقی کم و مقاوم در برابر نفوذ آب و آلودگی ها را ازجمله ویژگی های مقره ها به عنوان یکی از اجزای مهم شبکه های فشار قوی دانست.
وی افزود: مقره ها بر حسب ولتاژ مورد استفاده و شرایط محیطی از نظر آلودگی و رطوبت، شکل خاصی به خود می گیرند و با تحمل وزن هادی های خطوط انتقال و توزیع، برای نگهداری سیم های هوایی روی پایه ها و دکل ها در بدترین شرایط یخبندان وبرف بیشترین نیروهای مکانیکی وارده را تحمل می کنند.
وی گفت: این اختراع با قابلیت انتقال نقطه شکست پایه های بتنی از پایه بتنی به مقره الکتریکی بالای تیر موجب می شود که در مواقع لزوم، بجای نیاز به تعوض کل پایه بتنی و فونداسیون آن، تنها مقره تعویض شود و بنابراین در کاهش هزینه های تعمیر و بهره برداری خطوط توزیع برق بسیار موثر است.
مجری ساخت این محصول فناورانه گفت: مقره فیوز مکانیکی به صورت مفصلی پلاستیک در دو مرحله عمل می کند به طوریکه در ابتدا با افزایش نیرو، جداره خارجی مقره وارد عمل شده و پیش از گسیختگی پایه، با عبور از محدوده الاستیک، وارد محدوده پلاستیک شده و در نهایت گسیخته می شود.
مهران زینلیان افزود: این دستگاه نوآورانه، دوساله باتلاش گروهی شش نفره ساخته شده و هیچ مشابه داخلی وخارجی ندارد.
وی، سادگی و سرعت بالای ساخت و امکان ایجاد تغییرات لازم به منظور استفاده از آن برای پایه های بتنی با قدرت و ارتفاع مختلف را از مزایای مقره های فیوز مکانیکی بیان کرد و افزود: اکنون این محصول با هزینه تولید هرقطعه با یک میلیون ریال در یکی از شبکه های برق 20 کیلوولت استان اصفهان بعنوان نمونه نصب شده است.