پخش زنده
امروز: -
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی: ظرفیت کار در فضای مجازی بسیار است و تا ۴ سال آینده ظرفیت خالی برای اشتغال داریم که میتوان سالانه بیش از ۱۳۰ هزار شغل ایجاد کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ علی ربیعی در حاشیه همایش کارآفرینان خیرین درجمع خبرنگاران افزود: نخستین گامی که در کسب و کارهای اینترنتی برداشتیم با حمایتهای معنوی انجام شده است.
وی با بیان اینکه استارتاپها و افرادی که در فضای مجازی ایجاد اشتغال میکردند در چالش جدی با نظام سنتی بودند ادامه داد: در زمانی که محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بود نگذاشتیم این استارتاپها و افراد از تکاپو بایستند و از آنها حمایت کردیم.
ربیعی با اشاره به اینکه در گام دوم با گروههای کلان این عرصه صحبت کردیم و نظام بیمه تأمین اجتماعی را برای آنها تعریف کردیم گفت: کمک کردیم تا آنهایی که در این فضا مشغول به کار هستند شغلی رسمی داشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه ظرفیت کار در این زمینه بسیار است و تا ۳ یا ۴ سال آینده برای ایجاد ظرفیتهای خالی برای ایجاد اشتغال وجود دارد افزود: پیش بینی میشود سالانه بیش از ۱۳۰ هزار شغل در این عرصه ایجاد شود.
ربیعی گفت: نوآوری و تازگی دراین بخش به گونههای متفاوتی شکل گرفته و ارزش این نوع شرکتها به طور سرسام آوری درحال رشد است و این برای ما یک مزیت است.
وی با بیان اینکه در بحث اشتغال روستایی این نوع کارها در شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر و در روستاها مورد حمایت هستند افزود: در آیین نامهای که تدوین کرده ایم این نوع شرکتها در اولویت قرار دارند.
ربیعی با اشاره به اینکه بحث ۲۰ هزار میلیارد برای اشتغال فراگیر است گفت: بخشی برای این حوزه قرار داده ایم که وقتی شروع به کار میکنند نوع جمع آوری پول به گونه است که میتوانند خود را تأمین کنند، اما آمادگی در بخش تسهیلات نیز وجود دارد.
وی تصریح کرد: بخشی از آینده بازار کار خود را در حوزه فناوری اطلاعات تعریف کرده ایم و پیش بینی میشود سالانه تعداد کار از این حوزه افزایش پیدا کند.
وزیر کار تعاون و رفاه اجتماعی افزود: دانش این کار هم در ایران وجود دارد و مشاهده کرده ایم که افرادی از شرکتهای معتبر خارجی به ایران آمده و اینجا کار را دنبال میکنند.
وی با بیان اینکه سازمان فنی و حرفهای هم آموزش برای اشتغال در فضای مجازی را آغاز کرده است گفت: در این حوزه افرادی با دانش پایینتر نیز میتوانند در این حوزه ورود کنند.
ربیعی با اشاره به اینکه امروز در این همایش کارآفرینان خیر بسیاری حضور داشتند که هم در ایجاد اشتغال و مشارکت در امر خیر جمعی شرکت کردند افزود: در سنتهای دینی نیز وقف اشتغال و کار داشته ایم.
وی ادامه داد: افراد خیر و کارآفرین میتوانند برای ایجاد شغل افراد جویای کار را از نهادهای حمایتی، چون کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی به کار گیرند تا آنها از چرخه حمایت خارج شوند.
ربیعی افزود: نوع دیگری از کارآفرینی برای گروههای هدف است به عنوان مثال مؤسسه تولیدی وجود دارد که فقط معلول یا زنان سرپرست خانوار استخدام میکند.
وی ادامه داد: ما در بخش معلولان پول بیمه کارفرما را پرداخت میکنیم و از این مؤسسهها حمایت میکنیم.
ربیعی با بیان اینکه کارآفرینان خیر میتوانند در توسعه مناطق کمک کنند افزود: توسعه محلی امری خاص برای گروه هدف خاص است و امیدواریم رابطه کارآفرینی و خیر جمعی در کشور گسترش پیدا کند.