پخش زنده
امروز: -
وزیر صنعت، معدن و تجارت: امروز اقتصاد ایران برای توسعه نیازمند کیفیت است و تسخیر بازارهای بین المللی جز با محصولات و تولیدات با کیفیت میسر نیست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، محمد شریعتمداری در مراسم اعطای جایزه ملی کیفیت در محل مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما افزود: در بندهای هشت و 24 سیاست های اقتصاد مقاومتی، بر الگوی مصرف مناسب، افزایش کیفیت محصولات و گسترش سطح استاندارد تاکید شده و در بند 30 قانون برنامه ششم توسعه نیز موضوع استاندارد مورد توجه قرار گرفته است.
وی جایزه ملی کیفیت را ابزاری مهم برای دستیابی به این هدف دانست و افزود: فشار به کیفیت، کاری صحیحی است اما به موازات آن باید به نوسازی صنعتی و معدنی نیز توجه شود.
شریعتمداری یادآور شد: 85 هزار واحد صنعتی در کشور وجود دارد که بسیاری از آنها در دهه ها و سال های اخیر بر پایه سیاست جایگزینی واردات ساخته شده اند اما می خواهیم واحدهای جدید صنعتی بر پایه صادراتگرا بودن بنیان شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در این رویکرد به دنبال واردات مواد اولیه از خارج کشور هستیم تا بتوانیم با فناوری بالا و استفاده از نیروی کار بومی تحصیلکرده به صادرات محصولات تولیدی بپردازیم که جز با ارتقای کیفیت امکانپذیر نمی شود.
وی تصریح کرد: آموزش یکی از پایه های اصلی ارتقای کیفیت است و در این زمینه باید بکوشیم با ارائه آموزش های لازم حتی از دوران کودکی، بهبود کیفیت و اهمیت کار جمعی را در ذهن آنان نهادینه کنیم.
شریعتمداری خاطرنشان کرد: انتخاب واحدهای برتر کیفی آموزشی کشور از بین 11 هزار واحد آموزشی و معرفی آنها، کاری بسیار عقلایی و سازگار با قوانین و مقررات است که باید تداوم داشته باشد.
معاون علمی رئیس جمهور : به مدلی دست یافتیم که آموزش را اقتصادی کنیم
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: در چهار سال اخیر به مدلی دست یافتیم که آموزش را اقتصادی کنیم که می توان به رونق استارت آپ ها اشاره کرد.
سورنا ستاری در مراسم اعطای جایزه ملی کیفیت گفت : هیچ کس نمی تواند مانع از فعالیت رو به رشد استارتاپ ها شود.
وی افزود : موضوع نظام آموزشی بحثی جدی و نکته مهم این است که هر چه قدر در این بخش بودجه دولتی افزایش یابد تاثیری نخواهد داشت به عنوان مثال 33 هزار میلیاردتومان بودجه آموزش و پرورش ما در سال جاری است اما با دو برابر شدن بودجه آموزش و پرورش شاهد افزایش کیفیت نیستیم.
وی تصریح کرد :در اوایل انقلاب از 100 هزار دانشجوی ایرانی 57 هزار دانشجوی ایرانی در آمریکا بودند و در حال حاضر بیش از 4 میلیون دانشجو در کشور داریم و 12 هزار دانشجوی ما در امریکا در حال تحصیل هستند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ادامه داد :سوال این است که چرا این چند برابر شدن نیروی جوان تحصیلکرده تاثیری در تولید ناخالص داخلی کشور نداشته است.
ستاری افزود: توصیه من به سازمان های سنتی این است که باید در این بخش سرمایه گذاری کنند در غیر این صورت محکوم به شکست هستند.
وی تاکید کرد : در این بخش نیاز به یک زیست بوم برای توسعه داریم و وام و تزریق نقدینگی مشکلی را حل نخواهد کرد.
ستاری گفت : خروجی اقتصاد نفتی به درد دولت می خورد و در جامعه امروز جوابگو نیست.
معاون رئیس جمهور ادامه داد : باید از آمارهای بیهوده عبور کنیم و به مشکلات اصلی در آموزش بپردازیم و در چند سال آینده شاهد تغییر بازیگرهای اقتصاد و تغییر نظام توزیع خواهیم بود که در این راستا نیاز به فرهنگ سازی داریم.
وی گفت : از زمانی که فکر کردیم نفت ثروت کشور ماست ، اشتباه کردیم و به جای تکیه بر نفت باید به مغز و توان افراد تکیه می کردیم تا به ثروت واقعی دست یابیم.
به گفته ستاری سیستم آموزشی سنتی دیگر پاسخگو نیست و برای موفقیت در اقتصاد باید سیستم آموزشی نیز تغییر کندو با توجه به نیروی جوان و تحصیلکرده در کشور صاحب پتانسیل بالایی هستیم که باید توجه و حمایت از آن را در اولویت خود قرار دهیم.
انقلاب دیجیتالی تحولات گسترده ای ایجاد کرده است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پیامی به چهاردهمین دوره جایزه ملی کیفیت از تجربه یک انقلاب دیجیتالی خبر داد که به ایجاد تحولات گسترده در حوزههای مختلف زندگی منجر شده است.
محمدجواد آذری جهرمی افزوده است : عامل اصلی در ایجاد این تحولات گسترده که از آن به عنوان انقلاب صنعتی نسل چهارم یاد میکنند، ظهور فناوری های ارتباطی جدید همچون اینترنت اشیاء است که تأثیر شگرفی در ارتقای بهرهوری زنجیره های تامین ، کاهش هزینهها و ارتقا سطح کیفی تولیدات داشته است و در نهایت باعث ایجاد تغییرات شدید در سطح انتظارات مشتریان می شود.
در این پیام همچنین آمده است : بدیهی است شرکتها و بنگاه های تجاری برای ورود موفق به این دوره جدید، نیازمند ارائه تعاریف جدیدی از کیفیت و نیز بازنگری جدی در طرح های کسب و کار موجود و تدوین طرح های جدید برای افزایش کیفیت خدمات ارائه شده به مشتریان خود هستند.
وزیر ارتباطات همچنین در پیام خود تاکید کرده است : وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان متولی عرصه فناوری ارتباطی در کشور ، رصد فناوری های نوین در عرصه جهانی و زمینه سازی مناسب برای ورود آنها به کشور را در دستور کار خود قرار داده و بحث ارتقای کیفیت در تولیدات داخلی برای ارتقای توان رقابتی محصولات و زمینه سازی برای صادرات آنها به دیگر کشورها و نیز بحث ارتقای کیفیت در خدمات ارائه شده به مشتریان را همواره به عنوان سرلوحه کاری خود مدنظر قرار داده است .
در این چارچوب و به عنوان یکی از رویکردهای اصلی، این وزارت همکاری مؤثری با سازمان ملی استاندارد در حوزه های استانداردسازی محصولات و نیز ارتقای کیفیت خدمات داشته است که "جایزه ملی کیفیت" یکی از مصادیق بسیار بارز این همکاری است و در قالب آن شرکتهای فعال در حوزه ICT با استفاده از فرآیندها و شاخص های استاندارد مورد ارزیابی کیفی قرار می گیرند و زمینه رشد کیفی آنها فراهم می شود.