پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی پیشنهاد تشکیل رایزنیهای فرهنگی در پایتخت دو کشور جمهوری اسلامی ایران و لهستان را داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، ابوذر ابراهیمی ترکمان در همایش بین المللی «در جستجوی خانه دوم» گفت: دو کشور جمهوری اسلامی ایران و لهستان در سال ۱۹۶۸ موافقتنامهای امضا کردند که دفتر فرهنگی و رایزنی هر یک از این دو کشور در پایتخت کشور دیگر فعال شود.
وی با بیان اینکه مطلعیم لهستان خواهان تغییر برخی بندهای این موافقتنامه است افزود: به سبب روند طولانی این تغییرات پیشنهاد میکنیم ابتدا رایزنیهای فرهنگی دو کشور فعال شود.
ابراهیمی ترکمان با اشاره به مهاجرت حدود ۱۵۰ هزار نفر از مردم لهستان به ایران در زمان جنگ دوم جهانی گفت: جمعیت ایران در بهار ۱۳۲۱ که نخستین گروه مهاجران لهستانی وارد کشور شد ۱۴ میلیون نفر بود که میزان مهمان نوازی ایرانیان را نشان میدهد.
وی با اشاره به اینکه جنگ دوم جهانی از شهریور ۱۳۱۸ آغاز شد و ۶ سال ادامه داشت گفت: این جنگ با حمله به لهستان و تسخیر ۲۹ روزه این کشور آغاز شد که در آن ۱۰۰ میلیون نفر در ۳۰ کشور جهان به جنگ یکدیگر رفتند.
ابراهیمی ترکمان افزود: ایران در آن زمان تازه راه آهن، جاده آسفالت، بانک، پرورشگاه و بیمارستان داشت که مهاجران لهستانی نخستین گروهی بودند که از بیمارستان ۵۰۰ تختخوابی تهران استفاده کردند.
وی گفت: به سبب نیاز این مهاجران که اکثر آنها ضعیف و بیمار بودند پرورشگاه جانبی بیمارستان که سال گذشته اش افتتاح شده بود به بیمارستان ملحق شد.
ابراهیمی ترکمان با بیان اینکه وضع بهداشت خود ایرانیان در آن زمان به گونهای بود که از هر ۵ کودک تنها یکی به سن شش سالگی میرسید گفت: گرسنگی نیز در آن سال به شورش نان منجر شد که از عوامل سقوط دولت قوام در آن سال بود.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: ایرانیان با وجود گرسنگی، بهداشت اندک و وضع سیاسی ناپایدار و یک شاه جوان و کم تجربه با فرهنگ مهمان نوازی خود پذیرای مهاجران لهستانی بودند.
وی افزود: شاه ایران به قدری بی تجربه بود که در نشست تهران که سران انگلیس، امریکا و روسیه حضور داشتند از او دعوت نشد و حتی با او ملاقات نیز نکردند و فقط استالین به کاخ این شاه جوان رفت.