به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما، بخش عمدهای از ساکنان سرزمینهای اشغالی به شدت نگران وقوع جنگ سوم با حزب الله هستند.
روزنامه رأی الیوم در گزارشی نوشت: با توجه به روند تحولات اخیر در اسرائیل، کاملا احساس میشود که بخش عمدهای از ساکنان اسرائیل، از سندروم حزب الله رنج میبرند. با وجود اینکه بیش از ۸۰ درصد اسرائیلیها به سخنان حسن نصرالله، ایمان و اطمینان و فقط حدود ۲۰ درصد به سران اسرائیل اطمینان دارند، باید برای بار چندم تأکید کرد که ارزیابی راهبردی اسرائیل که فرمانده ستاد کل ارتش این رژیم صادر کرد تأکید میکند که حزب الله دشمن درجه یک اسرائیل است و بعد از آن به ترتیب ایران و حماس قرار دارند.
بدیهی است که همه اظهارات سران بلندپایه ستاد ارتش اسرائیل، پژوهشهای مراکز پژوهشی و متخصصان امور حزب الله، بدون شک تأکید میکنند که در اسرائیل، نگران زیادی درباره جنگ سوم با حزب الله وجود دارد. یکی از تحلیلگران اشاره کرده است که ارتش رژیم اشغالگر قدس، طرح جنگ را آماده کرده است بدون اینکه به حضور ارتش عربی سوریه توجه داشته باشد؛ زیرا امید اسرائیل بر این است که بشار اسد سقوط کند و ارتش سوریه منحل شود؛ ارتشی که اسرائیلیها آن را صاحب دکترین مبارزاتی بسیار خشن میدانند. علاوه بر این، بر هیچ کس پوشیده نیست که جبهه داخلی اسرائیل برای اصابت هزاران موشک از سوی حزب الله آماده نیست. موشکهایی که طبق ارزیابیهای امنیتی و نظامی، تعدادشان به صد و پنجاه هزار فروند میرسد و در صورت وقوع جنگ، هر نقطهای در عمق اسرائیل، در تیررس این موشکها خواهد بود.
همچنین، فرماندهان سامانه امنیتی و نهاد نظامی اسرائیل در هر مناسبتی تأکید میکنند، سیستمهای دفاع ضد موشکی برای دفاع از تأسیسات حساس و حیاتی در اسرائیل، مانند پایگاههای نظامی، فرودگاهها و بنادر، آماده هستند، اما برای ایجاد راه حلی به منظور حمایت از ساکنانی که هدف موجی از موشکهای حزب الله در جنگ احتمالی آینده قرار خواهند گرفت، مناسب نیستند.
در همین خصوص روزنامه عبری هاآرتص، به نقل از منابع امنیتی بلند پایه در تل آویو نقل کرد خطرناکترین چالش امنیتی احتمالی که به نظر میآید اسرائیل در دو سال و نیم آینده با آن مواجه خواهد شد، مربوط به شمال سرزمینهای اشغالی است، جایی که به گفته منابع، مرزهای لبنان و سوریه تدریجا به یک جبهه گسترده تبدیل خواهد شد.
منابع افزودند در آن سوی این مرزهای طولانی، ارتش اسرائیل ممکن است نه فقط با افسران کارکشته سپاه ایران بلکه با نسل جدیدی از فرماندهان حزب الله مواجه شود که طی پنج سال وارد نبردهای شدید و پیچیدهای در جنگ داخلی سوریه شده اند. در حال حاضر، از نسلی صحبت میشود که تا نسبتا به خود اطمینان دارد و به نظر میرسد، مقاومت آن در جنگ سوریه، این باور را برایش به وجود آورده است که میتواند در نبرد احتمالی با اسرائیل، در وضعیتی برابر حاضر شود.
روزنامه یدیعوت آحارنوت، نیز اعلام کرد سطح نگرانی در اسرائیل به حدی رسیده است که معتقدند بازگشت ارتش سوریه به مرزها، بدون حصول تفاهم بین قدرتهای بزرگ بر سر تعداد نیروها و استقرارشان، ممکن است به از سرگیری رویاروییها بین اسرائیل و سوریه منجر شود.
اما آحارونوت، درباره امید اسرائیل به نقش روسیه در این خصوص به این مسئله اشاره کرد که توانایی تأثیر گذاری اسرائیل بر سوریه درباره تدابیر اتخاذی در جولان، زیاد نیست و به منافع روسیه بستگی دارد. به نوشته آحارنوت، وقتی ارتش سوریه به جولان برگردد، روسیه ضرورتا در کنار اسرائیل نخواهد ایستاد.
در همین خصوص، شبکه کان اسرائیل، شبکه یک سابق، اعلام کرد زمانی که اتحادیه عرب در خصوص ایران به شورای امنیت رجوع میکند اسرائیل هم میتواند آنجا اقدامی انجام دهد و باردیگر شراکت منافع بین عربستان و کشورهای خلیج (فارس) با اسرائیل را مشاهده خواهیم کرد. شراکتی که علیه ایران و نمایندگان آن در منطقه صورت میگیرد.
بنا به اعلام این شبکه، گاهی اوقات میتوان تصور کرد بین ریاض و قدس، خط تلفن وجود دارد و از طریق آن دو طرف صحبتها را هماهنگ میکنند.
از سوی دیگر، موشه یعلون، وزیر امنیت سابق رژیم صهیونیستی، گفت: اینکه بشنویم سخنگوی سعودیها (به بخشی از صحبتهای عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان اشاره دارد) آنچه را ما عبری میگوییم، به عربی میگوید، تصادفی نیست.
وی افزود: خیلی ساده میگویم ما ایرانیها را دشمن مشترک میبینیم و نظام ایران که نابودی اسرائیل را از نقشه خواستار است، همین نظام، عربستان را هم تهدید میکند.