پخش زنده
امروز: -
رای الیوم از تصمیم دولت آمریکا درباره بسته شدن دفتر سازمان آزادیبخش فلسطین در واشنگتن استقبال کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا وسیما، سرمقاله نویس رای الیوم با تاکید بر ضرورت بسته شدن دفتر سازمان آزادیبخش فلسطین در واشنگتن، تصریح کرد: دلسوزی نکردن برای بسته شدن این دفتر در واشنگتن و اتخاذ موضعی شجاعانه در این زمینه، نشان دهنده شرافت و کرامت فلسطینی ها و میراث اصیل آنان در عرصه مقاومت است.
در ادامه این مطلب آمده است: اگر بگوییم بهترین تصمیمی که دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا می تواند اتخاذ کند، تمدید نکردن مجوز دفتر سازمان آزادیبخش فلسطین در واشنگتن و حتی مهر و موم (پلمپ کردن) آن است، سخن گزافه ای نگفته ایم برای اینکه این دفتر به طور کلی هیچ سودی ندارد و فقط بار مالی و سیاسی برای ملت فلسطین و سازمان آزادیبخش دارد و این تصور اشتباه را القا می کند که روابط آمریکا و فلسطین خوب است و بدون هیچ مشکلی به پیش می رود.
زمانی که سازمان آزادیبخش فلسطین در صدد بود دفاتر خود را در کشورهای غربی از جمله آمریکا افتتاح کند، به خیال خود در این تصور بود که این اقدام، اولا اتهام «تروریسم» را از این سازمان ساقط و راه دستیابی به رویای کشور مستقل فلسطینی را کوتاه می کند اما نه اتهام «تروریسم» به طوری کلی ساقط و نه رویای کشور مستقل فلسطینی محقق، بلکه راه حل دو کشوری کاملا لغو شد.
از زمان امضای توافقنامه اسلو در بوستان کاخ سفید در سیزدهم سپتامبر سال هزار و نهصد و نود و سه، بیست و سه سال است که تشکیلات خودگردان، از وزرای خارجه و فرستادگان صلح اروپایی و آمریکایی میزبانی می کند و پشت سرهم امتیاز می دهد. این در حالی است که فلسطین از لحاظ جغرافیایی به علت گسترش شهرک سازی، در حال خورده شدن و فرسایش است. بنابراین فایده این روابط و این سفارتخانه که از لحاظ شکل و مضمون «کوچک و ناچیز» است و در یکی از کوچه پس کوچه های تاریک واشنگتن قرار دارد، چیست؟
آنها (آمریکاییها) از توافق بزرگ صحبت می کنند و به ملک سلمان پادشاه عربستان دستور می دهند که محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین را به شیوه احضار سعد الحریری (نخست وزیر لبنان) ، به ریاض احضار کند و پیام روشنی به وی ابلاغ می کنند که فقط دو راه دارد یا توافق بزرگ را بپذیرد یا اینکه مانند یاسر عرفات (رئیس سابق تشکیلات خودگردان) از ریاست این تشکیلات و حیات (سیاسی) با هم، استعفا دهد.
چیزهایی درباره این معامله سیاسی مانند غول، ققنوس و عنقا، می شنویم اما هیچ نشانه ای از آن نمی بینیم چنانکه مضمون متن نوشته شده را از عنوان آن می شود متوجه شد، درباره این مسئله نیز مشخص است چرا که تهیه مقدمات این «توافق بزرگ» از سوی جارد کوشنر داماد ترامپ بوده و تدوین کلیات آن هم با معلم و استاد وی یعنی بنیامین نتانیاهو بوده است و این مسئله، ما را از هر گونه سوال درباره مضمون و اهداف آن (توافق) بی نیاز می کند.
نویسنده افزود: مخالفت با این معامله و دلسوزی نکردن برای بسته شدن دفتر سازمان آزادیبخش فلسطین در واشنگتن و در کل برای برقراری روابط آمریکا و اتخاذ موضعی شجاعانه، نشان دهنده شرافت و کرامت فلسطینی ها و میراث اصیل آنان در عرصه مقاومت است. همه این مسائل باید در سریعترین زمان ممکن در هرگونه واکنش فلسطینی ها به این باج خواهی وقیحانه آمریکا گنجانده شود و چه بسا این مسئله زمانی تکمیل شود که محمود عباس جرات و شجاعت لازم را پیدا و در عین حال استعفای خود و انحلال تشکیلات خود گردان را اعلام کند و به این وضع خفت بار و تحقیر آمیز فلسطین پایان دهد.
هزینه مخالفت با دیکته کردن های آمریکا و اسرائیل بسیار کمتر از تسلیم شدن در برابر آنهاست و عبرت های گذشته موید این واقعیت است.
در پایان سرمقاله رای الیوم آمده است: ملت فلسطین غیر از توهم و تکیه بر سراب، چیزی برای از دست دادن ندارند. ملت هایی که در مقابله با اشغالگریها با شجاعت و پایمردی مقاومت کردند، در پایان پیروز شدند و تعیین سرنوشت خود را شرافتمندانه رقم زدند و ملت فلسطین هم در این زمینه نباید استثنا باشد.