معاون مالی و اقتصادی شهرداری تهران گفت: بعد از صدور بخشنامه ضدفساد در شهرداری تهران، هزار و 232 هولوگرام به ارزش 720 میلیارد تومان بررسی شد که 34 مورد آن ابطال شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ حسینی مکارم امروز در نشست خبری با اشاره به دستاوردهای صدور بخشنامه ضدفساد در شهرداری تهران افزود: این بخشنامه در راستای شفاف سازی مراودات مالی و انضباط مالی و همچنین جلوگیری از انحرافات صادر شده است و بررسی ها نشان داد شرکت های کارگزاری از فلسفه اصلی خود دور شده اند. وی گفت: چراکه شهرداری برای پرداخت سریع تر مطالبات خود به پیمانکارانش از ظرفیت شرکت های کارگزاری استفاده می کرد به گونه ای که از شرکت های کارگزاری می خواست که پول پیمانکار را بدهند و بعد به ازای آن ملک دریافت کنند که این رویه، رویه درستی است و باید ساماندهی شود، اما متاسفانه این موضوع دچار انحرافاتی شد. مکارم با بیان اینکه گاها شرکت کارگزاری به شهرداری اعلام می کرد که من ملک نمی خواهم اما مایلم که بر روی ملکم پروانه ساخت صادر شود افزود: مسئولان شهرداری نیز برگه ای را به شرکت کارگزار می دادند که براساس آن شهرداران مناطق باید همراهی لازم را در صدور پروانه انجام می دادند و تا اینجای کار، امورات خوب پیش می رفت اما مشکل از اینجا شروع شد که این افراد هولوگرام را برای ملک غیر نیز دریافت می کردند و وقتی پیمانکار پای میز معامله و توافق قرار می گرفت شاهد تخفیف های 30 تا 40 درصدی بودیم و حتی شرکت های کارگزار، هولوگرام خودشان را به افراد دیگر نیز می دادند. وی با بیان اینکه در ماه های اخیر شاهد بودیم که شهرداری به شرکت های کارگزاری پول نقد می داد، گفت: فلسفه وجودی شرکت های کارگزاری این بود که به صورت غیرنقد با شهرداری کار کنند و اینکه شهرداری پول نقد به آنها می داد قابل قبول نبود. مکارم با بیان اینکه تاکنون 1232 هولوگرام و حواله به ارزش 720 میلیارد تومان بررسی شده است، گفت: تاکنون 866 مورد هولوگرام به ارزش 359 میلیارد تومان تایید شده و 332 هولوگرام نیز مستندات کافی نداشتند. معاون مالی شهرداری تهران با بیان اینکه شرکت های کارگزار اعلام کرده اند که 600 میلیارد تومان طلب از شهرداری دارند، گفت: به انضمام 720 میلیارد تومانی که هولوگرام صادر شده است باید اعلام کنم که تاکنون هزار و 320 میلیارد تومان در این شهر پیش خور شده است که هنوز موارد متعددی نیز دردست سازمان ها، شرکت ها و... است که به مرور مراجعه می کنند و باید این مسئله نیز راستی آزمایی شود.
کاهش 2 هزار و 500 میلیارد تومانی درآمد شهرداری از محل مالیات بر ارزش افزوده
معاون مالی و اقتصادی شهرداری تهران گفت: 2 هزار و 500 میلیارد تومان درآمد شهرداری از محل مالیات بر ارزش افزوده کاهش یافته است. حسینی مکارم در مصاحبه با خبرنگاران با اشاره به شرایط مالی شهرداری تهران افزود: بودجه شهرداری 17 هزار و 900 میلیارد تومان است که هزینه ها نیز باید همین مقدار باشد که 21 درصد درآمد پایدار و 79 درصد ناپایدار است که تا به امروز 72 درصد از درآمدها محقق شده است. وی با بیان اینکه شاهد کاهش درآمدها هستیم، گفت: عامل اصلی کاهش درآمدها، کاهش درآمد ناشی از مالیات بر ارزش افزوده است، چرا که در سال 95 دریافتی از محل مالیات بر ارزش افزوده 350 میلیارد تومان در ماه بوده و درحالی که هزینه جاری شهرداری نیز 475 میلیارد تومان بوده اما حالا امسال به دلیل افزایش حقوق و افزایش استخدام ها هزینه های جاری ماهانه به 600 میلیارد تومان افزایش داشته درحالی که مالیات بر ارزش افزوده تنها 170 میلیار تومان محقق شده است و در کنار این مساله باید کاهش ساخت و ساز در تهران به دلیل رکود و پرشدن ظرفیت طرح تفصیلی و جامع را هم اضافه کنید. وی با بیان اینکه در این سال ها برخی از اموال و دارایی های شهرداری فروخته و صرف کارهای عمومی سیویل شده است، افزود: با افزایش درآمد پایدار و کاهش هزینه ها می توان بودجه شهرداری را مدیریت کرد، به گونه ای که در مراسم اربعین دیدید که بودجه شهرداری 10 میلیارد تومان بود اما کمتر از آن خارج کردیم اما سال قبل بودجه 5 میلیارد بود که 50 میلیارد تومان هزینه کردند. به گفته حسینی مکارم، همه خدمات شهری بررسی شده و راه های کسب درآمد پایدار از طریق ارایه خدمات شهری احصا می شود. وی گفت: در بخش برف روبی، فضای سبز و نگهداشت شهر امسال نیز شیوه هایی را به کار خواهیم بست تا هزینه ها کمتر شود. معاون مالی و اقتصادی شهری شهرداری تهران گفت: رویکرد ما در شهرداری تهران شفافیت و انضباط مالی و دسترسی آسان شهروندان به اطلاعات مالی است. حسینی مکارم افزود: شهروندان باید بدانند پولی که پرداخت می کنند کجا هزینه می شود و برای چه چیزی هزینه می شود.
معاون شهرداری تهران : ایجاد خزانه واحد در شهرداری تا پایان سال
معاون مالی و اقتصاد شهرداری تهران گفت: تا پایان سال خزانه واحد و جامع در شهرداری تهران ایجاد می شود. حسینی مکارم در نشست خبری افزود: یکی از مشکلات شهرداری در گذشته این بود که شفافیت مالی به دلیل واریزهای منطقه ای نداشت و پول ها به حساب منطقه و نه حساب شهرداری کل واریز می شد؛ تا پایان امسال خزانه واحد تاسیس می شود. حسینی مکارم با بیان اینکه شهرداری تهران در گذشته متعهد به اجرای برنامه و بودجه مصوب نبوده است، گفت: بسیاری از این بدهی هایی که حالا به بار نشسته است نتیجه عدم التزام شهرداری به برنامه و بودجه است. وی با بیان اینکه در راستای شفاف سازی مالی، قراردادهای بالای یک میلیارد تومان در سامانه قراردادها قرار خواهد گرفت افزود: در حال حاضر این سامانه طراحی شده است و در حال ارتقاء است و قول می دهیم تا سه ماه دیگر سامانه تکمیل و کلیه قراردادها به اضافه نحوه انعقاد قرارداد، مبلغ و .... روی این سامانه قرار گیرد. معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با بیان اینکه به هیچ عنوان حقوق پرسنل شهرداری را کم نکردیم و قبل از پایان ماه حقوق را واریز شده است گفت: در چند ماه 13 هزار نفر به شهرداری تهران اضافه شدند که باید به آنها حقوق دهیم. وی در خصوص اینکه تا پایان سال در راستای شفافیت مالی، قراردادهای بیش از یک میلیارد روی سامانه قراردادها قرار می گیرد گفت: من هم مثل شما در مورد هزینه های فاقد (هزینه هایی که مصوبه نداشته است) در زمان احمدی نژاد شنیده ام اما هنوز برای بررسی وارد نشده ایم؛ همچنین هنوز هزینه های فاقد دوران قالیباف را بررسی نکرده ایم؛ بیش از 13 هزار نفر در شهرداری در سال جاری جذب شدند و جالب است بدانید که وزارت ورزش و جوانان در کل کشور 7 هزار نفر اضافه شدند که باید به آن ها حقوق دهیم! مکارم با اشاره به اینکه 18 هزار و 500 میلیارد تومان بدهی به بانک ها داریم که سالانه 7 هزار بابت سود تسهیلات پرداخت می کنیم گفت: همچنین به پیمانکاران پروژه های شهری 700 تا هزار میلیارد تومان بدهی داریم که پرونده های آن ها در دادگاه هاست و نمی دانیم حکم آن ها چه خواهد شد. وی در پایان در خصوص فروش نمایشگاه شهر آفتاب و شهروند گفت: در حال حاضر تصمیمی برای فروش آن ها نداریم.