پخش زنده
امروز: -
اتاق بارزگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران میزبانی شانزدهمین مجمع عمومی، بیست و چهارمین کمیته اجرائی و کمیتههای تخصصی اتاق بازرگانی و صنعت اکو را بر عهده گرفت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، بیست و سومین نشست کمیته اجرایی اتاق بازرگانی و صنعت اکو با شرکت روسا و نمایندگانی از اتاقهای بازرگانی عضو این اتحادیه و با حضور وزرای توسعه و گمرکات و تجارت ترکیه در آنکارا برگزار و این میزبانی به اتاق ایران واگذار شد.
غلامحسین شافعی ، رئیس اتاق ایران و رئیس کمیته ایرانی اتاق اکو، در این جلسه با اشاره به سهم 7 درصدی تجارت درون منطقهای از کل تجارت خارجی کشورهای عضو اکو گفت : با اجرای موافقتنامههای درون منطقهای از جمله موافقتنامه تجاری اکو (اکوتا) باید تجارت درون منطقهای را افزایش دهیم.
شافعی همچنین بر لزوم اجرایی شدن موافقتنامه گسترش و حمایت از سرمایهگذاری (APPI) و اجرایی شدن سند چشمانداز 2025 اکو برای توسعه همکاریهای درون منطقهای تأکید کرد.
در این نشست، درباره پیشنهاد اتاق ایران برای بازنگری اساسنامه اتاق بازرگانی و صنعت اکو مقرر شد بحث لوگو و حق عضویت این اتاق به پس از تعیین دبیرخانه دائم اتاق اکو موکول شود.
همچنین مصوب شد هر یک از کشورهای بنیانگذار (ایران- ترکیه- پاکستان) مطالعه امکانسنجی در خصوص هزینهها و درآمدهای دبیرخانه اتاق اکو را برای تصمیمگیری به نشست بعدی کمیته بازنگری اساسنامه اتاق اکو ارائه کنند.
در ادامه، رفعت حصارچیکلی اوغلو، رئیس اتحادیه اتاقها، بورسها و مبادله کالای ترکیه، با اشاره به تجربه ترکیه در زمینه توسعه تجارت و سرمایهگذاری خارجی گفت : سالانه حدود 20 میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی در ترکیه انجام میشود ضمن اینکه در حال توسعه و توانمندسازی شرکتهای کوچک و متوسط (SME) بهعنوان بخش جداییناپذیر اقتصاد خود هستیم.
زبیر طفیل، رئیس فدراسیون اتاقهای بازرگانی پاکستان نیز ضمن برشمردن نتایج ایزدهمین نشست سران اکو در مارس 2017 در اسلامآباد بر عزم این کشورها برای دو برابر کردن تجارت درون منطقهای و بهرهبرداری از زمینههای مختلف همکاری از جمله کشاورزی و بانکداری تأکید کرد.
در ادامه، دبیرکل اتاق اکو نیز در خصوص سومین نمایشگاه تجاری این تشکل گفت: در نمایشگاه تجاری پاکستان (PITF) طبق هماهنگیهای انجام شده غرفهای با تخفیف ویژه برای کشورهای عضو اکو در نظر گرفته شده بود اما هیچیک از کشورها بجز ایران نمایندهای به این نمایشگاه اعزام نکردند که در ادامه مقرر شد موضوع در بیست و هشتمین نشست شورای برنامهریزی منطقهای اکو که قرار است در اسلامآباد – پاکستان برگزار گردد ، مطرح شود.
دبیر کل اتاق اکو در مورد نظر کشورها در خصوص مقاله مفهومی شرکتهای کوچک و متوسط، با اعلام اینکه هیچیک از کشورها بجز ایران نظر خود را اظهار نکردهاند خواستار تسریع در اعلام دیدگاههای سایر کشورها شد.