پخش زنده
امروز: -
آمریکایی ها مانند پیشینیان استعمارگر خود قصد دارند تحولات مورد نظر خود در عربستان را با تکرار الگوی اجباری اتاترکیسم در ترکیه به سر انجام برسانند.
برخی منابع خبری از انتقال شش نفر از شاهزادگان سعودی از جمله متعب بن عبدالله وزیر سابق گارد ملی عربستان به بیمارستان خبر دادند. بر اساس این گزارش ها حال یکی از این شاهزادگان پس از بازجویی در ریاض تا حدی وخیم شده که به بخش مراقبت های ویژه بیمارستان منتقل شده است.
روزنامه فایننشال تایمز با اشاره به اینکه "هتل ریتس کارلتون در ریاض به یک زندان مجلل برای صدها نفر از شاهزادگان و بازرگانان بازداشت شده تبدیل شده است که در آن شکنجه می شوند" فاش کرد: "به کارکنان بیمارستان ریاض گفته شده مصدومیت این شاهزادگان ناشی از تلاش برای خودکشی است".
برخی گزارش ها نیز حاکی از این است مصدومیت این شاهزادگان - به علت شکنجه و ضرب و جرح - به حدی است که درمانگاهی در محل همین هتل ایجاد شده است تا از انتقال گسترده قربانیان شکنجه به بیمارستان ها جلوگیری شود.
در عین حال فایننشال تایمز افزود: این مسئله باعث شده است سرمایه گذارانی که اشتیاق زیادی برای سرمایه گذاری در عربستان داشتند، از اوضاع این کشور نگران شوند تا جایی که این سرمایه گذاران فضای عربستان را به جهنم تشبیه می کنند.
بر اساس این گزارش پول های سرمایه گذاران عرب در حال انتقال سریع به سوئیس است که سریع ترین روند انتقال از سال 2011، زمان آغاز انقلاب های عربی است. خانواده های مشهور عرب نگران پول ها و دارایی های خود هستند. از یکی از سرمایه گذاران خاطر نشان کرد: مشخص نیست مقامات عربستانی با این اقدامات به دنبال ارسال چه پیامی هستند؟ ما پیش از این، به چشم انداز اقتصادی عربستان خوشبین بودیم. آنچه با عنوان مبارزه با فساد در عربستان آغاز شد، نگرانیهایی درباره تدابیر قانونی در این کشور ایجاد کرده است.
برخی منابع خبری با اشاره به اینکه "تاکنون 9 هزار حساب بانکی در عربستان مسدود شده است" اعلام کرده اند: "سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان در حال آماده شدن برای سفر به طنجه در مغرب است. زمان آغاز این سفر را محمد بن سلمان بر اساس تحولات و شرایط انتخاب خواهد کرد. این سفر با کنار رفتن سلمان از حکومت همراه خواهد بود.".
با این حال فایننشال تایمز معتقد است تردیدهایی جدی وجود دارد که آنچه در عربستان رخ می دهد فقط تلاشی برای کنار زدن مخالفان محمد بن سلمان ولیعهد سعودی باشد. این روزنامه انگلیسی توضیح نمی دهد که فرا تر از ‹‹کنار زدن مخالفان محمد بن سلمان ولیعهد سعودی›› چه هدفی می تواند در ورای این اقدامات وجود داشته باشد.
اما برخی منابع خبری اعلام کرده اند که ولیعهد سعودی قصد دارد همه حاکمان مناطق عربستان را که بیش از 40 سال سن دارند از کار برکنار کند.
این همان درخواست جوان گرایی است که اوباما چند سال پیش از این برای انجام برخی اصلاحات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی از پادشاه عربستان کرده است. ظاهرا آمریکایی ها مانند پیشینیان استعمارگر خود به این نتیجه رسیده اند که تحولات مورد نظر خود در عربستان را باید با تکرار الگوی اجباری اتاترکیسم در ترکیه به سر انجام برسانند.
--------------------------------
عبدالرضا خلیلی