پخش زنده
امروز: -
مراسم پایانی چهاردهمین دوره و همایش جایزه ملی کیفیت ، با حضور مقامات کشوری 30 آبان در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، امروز با حضور رئیس سازمان ملی استاندارد ایران ، معاون وزیر آموزش و پرورش ، نمایندگان وزارت نیرو، جهاد کشاورزی ، صنعت ، معدن و تجارت ، ارتباطات و فناوری اطلاعات ، سازمان حفاظت محیط زیست، اتاق بازرگانی ایران ، انجمن مدیریت کیفیت ایران و سازمان ملی استاندارد ایران ، جلسه شورای سیاستگذاری چهاردهمین دوره جایزه ملی کیفیت ایران در سازمان ملی استاندارد ایران تشکیل شد.
نیره پیروزبخت، رییس سازمان ملی استاندارد ایران و رییس شورای سیاستگذاری جایزه در این جلسه با اشاره به روند پیشرفت فعالیت های دستگاههای مختلف در راستای جایزه ملی کیفیت و بازنگری و اصلاح نظام نامه ارزیابی کیفیت را ضروری دانست.
وی گفت: با توجه به برگزاری 13 دوره جایزه ملی کیفیت، نقاط قوت و ضعف جایزه اعم از مدل ارزیابی ها و فرآیند اجرایی شناسایی و در صورت نیاز به تغییرات اساسی موضوع در شورای عالی استاندارد مطرح خواهد شد.
کیفیت در آموزش نهادینه می شود
علی زرافشان، معاون وزیر آموزش و پرورش، در این جلسه مدرسه را به عنوان کانون کیفیت مطرح کرد و اظهار داشت: وزارت آموزش و پرورش از 4 سال گذشته تاکنون مدلی با عنوان مدل ارزیابی مدیریت تحت عنوان تعالی مدیریت مدرسه را برای بهبود کیفیت در سرفصل برنامه های خود قرار داده است.
وی با بیان اینکه در گام نخست 6 هزار مدرسه در این مدل ، ارزیابی شده است ، گفت : امسال 18 هزار مدرسه در کشور بر این اساس مورد ارزیابی قرار گرفته که 100مدرسه حائز شرایط ورود به جایزه دستگاهی کیفیت مدارس شده است که 10 مدرسه به نمایندگی واجد دریافت لوح اهتمام جایزه ملی کیفیت است.
چهاردهمین دوره جایزه ملی کیفیت با رویکرد آموزش
جهانبخش سنجابی شیرازی، معاون ارزیابی کیفیت سازمان استاندارد هم با بیان اینکه 33 بنگاه اقتصادی در اختتامیه چهاردهمین دوره جایزه ملی کیفیت ( بخشی و فرابخشی ) گواهی نامه اهتمام به کیفیت و تقدیرنامه اشتهار به کیفیت را در سطوح مختلف دریافت می کنند ، گفت: امسال تمرکز جایزه ملی کیفیت بر آموزش است.
وی یکی از مطالبات مهم را کیفی سازی از پایه به عنوان زیرساخت توسعه بیان کرد و افزود : با معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش کارگروه مربوطه تشکیل شد و تعالی مدیریت را با مدل تعالی مدیریت و مدل INQA بررسی تطبیقی کردیم و اصلاحات لازم را انجام دادیم.
سنجابی گفت: تدوین راهبرد ملی کیفیت، یکی از حلقه های مفقوده در استقرار نظام ملی کیفیت در کشورمان است و پس از تدوین این راهبرد ابزارهای مختلفی برای دستیابی به آن مورد نیاز است که یکی از آنها جایزه ملی کیفیت است.
وی استقبال بنگاه ها از نظام ارزیابی را دور از انتظار دانست و تاکید کرد: آسیب شناسی نظام ارزیابی کیفیتی در کشور ضروری است.
تعامل بین دستگاهی در پیشبرد اهداف کیفی
پرویز درویش، مدیرکل دفتر ارزیابی کیفیت کالا و خدماتهم با ارایه گزارشی از دبیرخانه های ارزیابی کیفیت دستگاهی گفت: تفکیک صنعت غذا و دارو و راه اندازی دبیرخانه جایزه ملی کیفیت غذا توسط کانون انجمن صنایع غذایی ایران، راه اندازی دبیرخانه ارزیابی کیفیت در وزارت نفت ، همکاری سازمان ملی استاندارد ایران و وزارت آموزش و پرورش در ارزیابی کیفیت مدارس، برگزاری ششمین دوره ارزیابی کیفیت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و انجام مقدمات تشکیل دبیرخانه ارزیابی کیفیت دستگاهی در وزارت جهاد کشاورزی، از فعالیت های دبیرخانه های ارزیابی کیفیت بوده است.
چهاردهمین دوره جایزه ملی کیفیت ایران برگزار می شود
زهره سوفالی، مشاور رئیس سازمان ملی استاندارد ایران و دبیر جایزه ملی کیفیت هم با اشاره به مصوبه شورای عالی استاندارد و موضوع جوایز بین دستگاهی گفت: جوایزی همچون جایزه غذا، جایزه حوزه ICT، جایزه نظام آموزشی کشور و ... شکل گرفت.
وی تصریح کرد: در تقویم رسمی کشور 18 آبان به عنوان روز ملی کیفیت نامگذاری شده و گرامی داشته می شود که امسال به دلیل تداخل با اربعین حسینی ، این مراسم 30 آبان در مرکز همایش های صدا و سیما برگزار خواهد شد.
پانزدهمین دوره جایزه ملی کیفیت برای نخستین بار با برگزاری هفت جایزه بخشی شامل جوایز انرژی، نفت، صنعت، غذا ، ICT ، آموزش و کشاورزی در 18 آبان 1397 برگزار می شود.