هم پیمانی عربستان با رژیم صهیونیستی علیه حزب الله
به موازات نگرانی رژیم صهیونیستی از شکست تکفیری ها در سوریه و افزون شدن قدرت حزب الله، وزیر امور خارجه عربستان نیز خواستار خلع سلاح حزب الله و مقابله با این جنبش آزادیبخش شد.
پس از شکست پروژه استفاده گروههای تروریستی و تکفیری برای براندازی دولت بشار اسد در سوریه و تقویت محور مقاومت، رژیم صهیونیستی بارها از افزایش نفوذ ایران در سوریه و تقویت قدرت حزب الله ابراز نگرانی کرده است.
مقام های رژیم صهیونیستی در دو سطح سیاسی و امنیتی پس از شکست تکفیری ها وارد عمل شده اند و در نشست های پی در پی با سیاستمداران آمریکا، روسیه و دولتهای اتحادیه اروپا از نفوذ ایران درسوریه و تقویت حزب الله ابراز نگرانی کرده اند. صهیونیست ها از این نگرانند که افزایش نفوذ ایران در سوریه به تسلیح حزب الله به سلاح های جدید و برهم خوردن موازنه قدرت به زیان رژیم اشغالگر قدس منجر شود.
روز پنجشنبه حدودپنجاه قانونگذار کنگره آمریکا در نامه ای به دولت دونالد ترامپ رئیس جمهورامریکا خواستار مقابله با آنچه آنها تلاش ایران برای کارخانه اسلحه سازی در سوریه نامیدند شدند، در این نامه که اعضای جمهوریخواه و دموکرات آن را امضا کرده اند، ادعا شده «سوریه به دست ایران افتاده» و این مساله موجب «نگرانی رهبران» اسرائیل شده است. در بخشی از نامه قانونگذاران آمریکایی آمده است: ایران همچنین کارخانه های ساخت سلاح در سوریه راه انداخته که ضمن تولید موشکهایی دقیق، نیاز این کشور به ارسال مستقیم موشک به حزب الله لبنان را از بین برده است. ما نگرانی خود را از حضور ایران در سوریه اعلام کنیم. ما اخیرا از منطقه بازگشته ایم، جایی که نگرانی متحد نزدیکمان، اسرائیل، را از عملیات ایران در سوریه شنیدیم.
در نامه قانونگذاران امریکایی مهمترین علت نگرانی از نفوذ ایران در سوریه، ارسال مستقیم سلاح به حزب الله و افزایش تهدید امنیت رژیم صهیونیستی عنوان شده است در واقع این دسته از نمایندگان کنگره امریکا نگرانی های رژیم صهیونیستی را به دولت ترامپ متذکر شده اند که با تقویت حز ب الله، موزانه قدرت را به زیان رژیم اشغالگر قدس تغییر خواهد داد و خط پایانی بر توسعه طلبی این رژیم خواهد کشید. حال سوال اینجاست که وقتی تقویت حزب الله به زیان رژیم اشغالگر قدس تمام می شود چرا سعودی ها از این مسئله نگران هستند؟ و عادل الجبیر وزیر امور خارجه عربستان خواستار خلع سلاح حزب الله می شود و می گوید که ریاض با همپیمانان خود در خصوص اتخاذ گامها علیه حزبالله مشورت میکند و در زمان مناسب تصمیم خواهد گرفت.
یا اینکه چرا عربستان در دو هفته اخیر با فراخواندن سعد حریری نخست وزیر لبنان به ریاض و تحت فشار قرار دادن وی برای استعفا و نگه داشتن اجباری وی، سعی می کند لبنانی ها را علیه حزب الله بشوراند؟ مقام های سعودی که خود را خادم الحرمین می نامند آیا باید در خدمت منافع کشورهای اسلامی ومسلمان باشند یا در خدمت منافع اسراییل؟ آنچه این روزها به روشنی در مواضع سعودی ها و مقام های رژیم صهیونیستی دیده می شود بیانگر این واقعیت تلخ است که تمامی اهتمام خاندان آل سعود به ویژه پس از اینکه محمدبن سلمان قدرت را به قبضه خود در آورده در خدمت منافع رژیم صهیونیستی بوده است.
درگیرو دار اقدامات سعودی ها برای خوش خدمتی به صهیونیست ها حتی شنیده شد که پس از فراخوانی سعد حریری به ریاض و تحت فشار قرار دادن او برای استعفا، محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز به ریاض فراخوانده شد و وی هم برای قبول طرح سازش نهایی که از سوی ترامپ مطرح شده است و رویارویی با حزب الله تحت فشار قرار گرفت.
سوال اینجاست که چه عامل یا عواملی سبب شده است که سعودی ها به زیان محور مقاومت، ضربه زدن به لبنان و آرمان فلسطین فقط در خدمت رژیم صهیونیستی باشند؟ این ادعا از این جهت مطرح می شود که گادی آیزنکوت، رئیس ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی نیز روز پنجشنبه در مصاحبهای کمسابقه با روزنامه اینترنتی ایلاف وابسته به سعودیها؛ گفت اسرائیل و عربستان هرگز با یکدیگر وارد جنگ نشدهاند و دارای منافع مشترک بسیاری هستند. آِیزنکوت نیز با طرح این ادعا که ایران در حال ساخت کارخانههای تولید سلاح و ارائه سلاحهای پیشرفته به گروههای به زعم او "تروریستی" در منطقه است برای توجیه نزدیکی سعودی ها با صهیونیست ها تاکتیک نخ نمای تلاش تهران برای ایجاد هلال شیعی در منطقه را مطرح کرد و افزود باید مانع از چنین کاری شد. البته بازی سعودی ها در زمین صهیونیست ها فقط به ضربه زدن به حزب الله اختصاص ندارد آنها در مسیر از بین بردن آرمان فلسطین نیز گام برداشته اند و با فراخوانی محمود عباس به ریاض، او را تحت فشار قرارداده اند تا از مسئله بازگشت آوارگان فلسطینی عقب نشینی کند وبه طرحی که از سوی ترامپ به عنوان توافق نهایی مطرح شده گردن نهد که سرنوشت تشکیل کشور فلسطینی را در ابهام قرار خواهد داد.
این اقدامات سعودی ها حتی نگرانی مقام های اردن را نیز در پی داشته و نشریه میدل ایست آی» روز پنجشنبه به نقل از یک مسئول ارشد اردنی از نگرانی دربار اردن از تلاش ریاض برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و تحت فشار قرار دادن عباس برای نادیده گرفتن حق بازگشت فلسطینی ها به موطن خود خبر داد. اردنی ها از این نگرانند که این طرح امنیت اردن را با خطر روبرو سازد چرا که بیشتر آوارگان فلسطینی ساکن اردن هستند. البته پیداست که محمدبن سلمان هم تابع دستورات ترامپ رئیس جمهور امریکاست چنانچه مسؤولان جنبش فتح فاش کردند که جراد کوشنر داماد ترامپ طرح جدیدی را از سوی آمریکا به پادشاه عربستان ارائه داد و وی نیز به نوبه خود و با اعمال فشار از سوی دولت آمریکا برای انجام معامله قرن، این طرح را به رئیس تشکیلات خودگران فلسطین عرضه کرده است.
مطلبی که روزنامه انگلیسی تایمز نیز به این صورت اشاره کرده است که محمد بن سلمان ولیعهد سعودی جبهه جدیدی را در تلاش هایش برای تغییر خاور میانه باز کرد و فلسطینی ها را برای پذیرفتن طرح جدید صلح با اسرائیلی ها زیر فشار قرار داد. هر چند ادعا می شود این طرح شامل به رسمیت شناختن راه حل تشکیل دو کشور است، اما هیچ جدول زمانی برای اعلام تشکیل کشور فلسطین در آن در نظر گرفته نشده است. این کشور در مرزهای موقت خواهد بود و طرح جدید شامل هیچ وعده ای درباره تعلیق شهرک سازی نیست و راه حلی برای دو مسئله قدس و آوارگان ارائه نمی کند. البته با توجه به برنامه های رژیم صهیونیستی برای شهرک سازی باید گفت طرح توافق نهایی به معنای خریدن زمان برای توسعه شهرک سازی و کوچ اجباری فلسطینی ها و در نهایت تشکیل فقط اسراییل با کمک سعودی ها خواهد بود.
دراین ارتباط زئیف الکین وزیر امور قدس رژیم صهیونیستی نیز جای تامل دارد که گفته است: تل آویو باید برنامه ریزی برای اسکان یک میلیون نفر را در منطقه C کرانه باختری آغاز کند. روزنامه جروز الم پست به نقل از الکین در ادامه نوشت: «ایده تشکیل دو کشور دیگر پایان (خلاص شده) یافته است. هیچ گزینه ای به جز کشور اسرائیل وجود ندارد، به طور قطع بین (رود) اردن تا دریا فقط یک کشور وجود خواهد داشت.»
اینکه رژیم صهیونیستی از اقدامات برهم زننده ثبات منطقه مانند حمایت از تجزیه طلبی مسعودبارزانی رئیس حزب دموکرات کردستان عراق که با درآیت دولت وملت عراق با شکست روبروشد وحالا هم از نزدیکی با سعودی ها استقبال می کند چندان تعجبی ندارد چرا که این رژیم همواره برای حفظ امنیت خود به دنبال ناامن کردن منطقه بوده و برای به رسیمت شناخته شدن به روابط رسمی با کشورهای عربی نیاز داشته اما سوال اینجاست چرا سعود های به دنبال نزدیکی به رژیم صهیونیستی هستند؟ آیا با توجه به اقدامات محمدبن سلمان در تضعیف دوستون قدرت در عربستان یعنی شاهزادگان سعودی و مفتی های صاحب فتوا، h, در صدد جلب حمایت امریکا از پادشاهی خود تن به این خیانت ها داده است؟ یا اینکه او بهای دست داشتن عربستان در حادثه تروریستی 11 سپتامبر در نیویورک و قانون جاستا را می پردازد؟
---------------------------------
رضا محمدمراد