به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، سیارهای شبیه به زمین در فاصله یازده سال نوری از آن کشف شد.
به نوشته روزنامه لوفیگارو چاپ پاریس، تلسکوپ بزرگ اروپایی که در شیلی مستقر است سیارهای شبیه به زمین را حول یکی از ستارههای بسیار نزدیک به خورشید کشف کرد.
تلسکوپ رصدخانه جنوبی اروپا در شیلی یک سیاره صخرهای را کشف کرد که ابعاد آن شبیه به زمین است و حول ستاره روس ۱۲۸ (Ross ۱۲۸) که تنها یازده سال نوری با خورشید فاصله دارد میچرخد. علاوه بر این سیاره جدید در ناحیهای در مدار ستاره خود واقع شده است به اصطلاح قابل سکونت نامیده میشود. در واقع فاصله این سیاره از ستاره خود به اندازه ایست که موجب میشود دما اجازه وجود آب به صورت مایع را بدهد. آن طور که ما در زمین میدانیم این پیش شرط وجود حیات است. پس از سیاره پروکسیما قنطورس بی، این دومین سیاره شبیه به زمین در نزدیکی ماست. پروکسیما قنطورس بی، تنها چهار سال نوری از زمین فاصله دارد.
خاویه بونفیل مسئول تحقیقات موسسه زمین شناسی و اخترفیزیک گرونوبل میگوید این سیاره هدف بسیاری خوبی برای تحقیق در مورد علائم حیات در سایر نقاط کیهان است. نسل جدید تلسکوپهای غول پیکر که در شیلی در حال ساخت است باید بتواند به طور مستقیم این سیاره را رصد کند و اطلاعاتی در مورد ترکیب اتمسفر آن به ما بدهد.
این سیاره جدید که روس ۱۲۸ بی، نام گرفته است اندکی سنگینتر از زمین است و جرم آن دست کم سی و پنج درصد بیشتر از زمین است. به همین دلیل احتمال میرود این سیاره صخرهای باشد. مقدار نوری که این سیاره از ستاره خود دریافت میکند باید شبیه به درجه حرارت سطح زمین بین ۶۰- تا ۲۰ درجه سانتیگراد باشد.
با وجود شباهت این سیاره با زمین، ستارهای که این سیاره در مدار آن میچرخد با خورشید ما تفاوت زیادی دارد. این در واقع یک کوتوله قرمز رنگ است که نور و گرمای اندکی دارد. به همین دلیل است که سیاره میتواند با وجود فاصله کمتر با ستاره خود در مقایسه با فاصله زمین و خورشید، درجه حرارت معتدلی داشته باشد. چرخش کامل این سیاره به دور ستاره اش تنها ۹.۹ روز طول میکشد. نکته مثبت برای یافتن حیات در این سیاره، پایدار بودن شرایط آن است. همچنین این سیاره هیچ آتشفشان در حال فوران قابل مشاهده که میتواند اتمسفر را آلوده کند ندارد.
خاویه بونفیل میگوید ما به طور ویژه این ستارههای کوچک را که بسیار متعدد هستند هدف مطالعه قرار میدهیم زیرا با تکنیکهایی که ما استفاده میکنیم بیشترین شانس را برای یافتن سیارههای شبیه به زمین در مدار آنها داریم.
این اختر شناس فرانسوی میگوید هم اکنون پانزده سال است که ما این ستاره را با طیف سنج هارپ که بر روی تلسکوب ۳.۶۰ متری لا سیلا در شیلی نصب شده است بررسی میکنیم. اما برای به دست آوردن شواهد بیشتر، باید فناوری و تکنیکهای پردازش اطلاعات خود را ارتقا دهیم.