به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما؛ حجت الاسلام والمسلمین علی محمدی در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه تهران با اشاره به هفته وقف افزود: یکی از سنت های حسنه ای که پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع) به آن توصیه و عمل کرده اند وقف است.
وی گفت: رسول اکرم (ص) هفت بستان وقف کردند که در اختیار اهل بیت (ع) و مسلمانان قرار گرفت همچنین حضرت زهرا (س) و حضرت علی (ع) و سایر ائمه هدی نیز همواره وقف می کردند.
محمدی درباره آثار و برکات وقف افزود: وقف مراتب و خدمات مختلفی دارد که تا امروز بخشی از این خدمات به مردم کشورمان در حوزه های درمانی، فرهنگی، عملی - پژوهشی و مذهبی توسعه یافته است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: در حال حاضر بیش از هزار و 400 مرکز درمانی موقوفه در سطح کشور به مردم روزانه خدمات درمانی ارائه می کنند ضمن اینکه 133 بیمارستان موقوفه در کشور داریم که 30 بیمارستان در شهر تهران مستقر است.
محمدی تصریح کرد: بیش از 6 هزار و 800 موقوفه فرهنگی، علمی و پژوهشی داریم که در بخش های دانشگاهی، حوزه علمیه، مدارس، کتابخانه ها و مراکز علمی - پژوهشی توزیع شده و مردم از این خدمات بهره می برند.
وی همچنین درباره خدمات وقفی عبادی - مذهبی در کشور افزود: بیش از 70 هزار مسجد در سطح کشور داریم که ساختمان و زمین آنها موقوفه است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به فعالیت مراکز ورزشی وقفی در کشور گفت: در حال حاضر مراکز ورزشی موقوفه ای از جمله ورزشگاه شهید دستغیب شیراز و ورزشگاه تختی در اصفهان پذیرای جوانان علاقمند به ورزش هستند و شاید خیلی از مردم اطلاعی از این موقوفه ها نداشته باشند که باید اطلاع رسانی شود.
محمدی ادامه داد: از ابتدای انقلاب تا سال 88 ، 13 هزار و 500 موقوفه داشتیم اما با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی این رقم از سال 89 تا امسال به بیش از 15 هزار موقوفه رسیده است.
وی با بیان اینکه وقف صدقه جاریه و حکم الهی است، افزود: توجه به وقف باید به یک گفتمان عمومی تبدیل شود چنانکه جابربن عبدالله انصاری می گوید در زمان پیامبر هر یک از صحابی موقوفه داشتند، بنابر این ما باید موضوع وقف را به صورت جمعی و فردی در میان مردم نهادینه کنیم. مثلاً برخی وقف ها توزیع قرآن در مساجد است، جایی هم ممکن است وقف اهداء کتاب به کتابخانه باشد که باید تمامی این امور برای مردم تبیین شود.
محمدی گفت: در حال حاضر سه بیمارستان تخصصی وقفی در حال ساخت است که قطعاً مردم از خدمات آنها بهره خواهند برد.
وی تاکید کرد: یکی از مسائل مهم در امور موقوفات این است که وقف باید براساس نیاز امروز جامعه انجام شود چنانکه واقفین گذشته در زمان خودشان با راهنمایی علما و مطابق اقتضائات زمانی وقف می کردند و ما نیز باید امروز برای مردم توجه به این اقتضائات را تبیین کنیم.
نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: با مطالعه تمام وقف نامه های کشور بیش از 800 نوع نیت واقف به دست آمده که به این نتیجه رسیدیم در برخی موضوعات به حد نیاز و مطلوب موقوفه نداریم.
محمدی گفت: در حال حاضر نیاز به موقوفاتی برای فعالیت های پژوهشی، ازدواج، اشتغال، کمک به خانواده های بی سرپرست، کودکان کار و تولید علم و فناوری داریم که باید این شیوه موقوفات احصا شود.
وی افزود: یکی از موضوعات مورد توجه رهبر انقلاب تولید علم و فناوری است که بارها بر این موضوع تاکید داشته و به مسئولان هم تذکر داده اند و ایشان پرچمدار علم و فناوری در کشور هستند.
محمدی گفت: اگر بخواهیم مشکلات اقتصادی کشور را حل کنیم یکی از این مولفه های مهم پرداختن به تولید علم و فناوری است که در سند جامع علمی کشور هم مطرح شده است.
وی درباره اقدامات انجام شده برای مردم در قالب موقوفات افزود: در اربعین امسال 74 نقطه در داخل کشور از مرز مهران تا میرجاوه و داخل عراق موکب هایی برپا کردیم همچنین در زلزله اخیر استان کرمانشاه هم از همه امکانات در حد توان استفاده کردیم تا به مردم آسیب دیده امدادرسانی کنیم که همچنان ادامه دارد.
محمدی با اشاره به در پیش بودن ایام شهادت امام رضا(ع) و سفر زائران پیاده به مشهد گفت: بیش از 200 هزار نفر از زائران پیاده در مسیر مشهدالرضا در حرکت هستند و ما 92 ایستگاه را برای پذایرایی از این زائران در مسیر آماده کرده ایم ضمن اینکه بیش از 500 حسینیه هم در شهر مشهد آماده اسکان به این زائران هستند.