آذری جهرمی در بازدید از نمایشگاه رسانههای دیجیتال؛
بازگشت زیرساختهای ارتباطی به شرایط عادی در مناطق زلزله زده
وزیر ارتباطات: با تلاشهای صورت گرفته زیرساختهای ارتباطی در مناطق زلزله زده به شرایط عادی بازگشته و خدمات و سرویسهای ارتباطی با شرایط پیش از زلزله در حال ارائه به مردم منطقه است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، محمد جواد آذری جهرمی با اشاره به اینکه نخستین بخشی که شرایط زیرساختی خود را به حالت عادی بازگردانده حوزه ارتباطات است، افزود: پس از وقوع زلزله 170 سایت زیرساختی ارتباطات از دست رفت که تأخیر صورت گرفته در بازگرداندن شرایط به حالت عادی به علت بازگرداندن این سایت ها به چرخه ارتباطی کشور بوده است.
وی ادامه داد: در حال برنامه ریزی هستیم تا منحنی وقوع خطرات در کشور را استخراج کنیم و مسؤول بحران و مدیرکل پدافند غیرعامل وزارت ارتباطات مأموریت یافته است که در این زمینه مطالعاتی را با همراهی دانشگاه امیرکبیر انجام دهد و طرح جامع وزارت ارتباطات برای حوادث مختلف استخراج شود که حوادث احتمالی آینده در حوزه ارتباطی برای کشور حداقل تبعات را به همراه آورد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه در حال حاضر حجم تماس ها در منطقه بالاست گفت: با توجه به حجم بالای این تماس ها افزایش ظرفیت در حوزه ارتباطی منطقه صورت گرفته است تا مشکلی بوجود نیاید.
آمادگی فنی برای اجرای مرحله دوم رجیستری حاصل شده است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دیشب درحاشیه بازدید از نمایشگاه رسانه های دیجیتال گفت: تمامی زیرساخت های فنی برای اجرای مرحله دوم رجیستری آماده است.
محمد جواد آذری جهرمی افزود: تنها دغدغه ای که در حال حاضر برای ورود به فاز دوم طرح رجیستری و اعلام مدل های گوشی وجود این است که مطمئن شویم کاربران نهایی پس از ورود به این مرحله دچار کمترین اختلالات می شوند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: اطلاع رسانی در این حوزه از اهمیت ویژه ای برخوردار است و می خواهیم این امر به شکلی صورت پذیرد که پس از ورود به مرحله دوم همه کاربران تکلیف گوشی های همراه خود را بدانند.
جهرمی گفت: البته این اطلاع رسانی از طرق مختلف از جمله رسانه ملی در حال انجام است تا مردم با این طرح آشنا شوند.
وی افزود: آغاز اجرای مرحله دوم این طرح به احتمال فراوان از دو یا سه هفته آینده آغاز می شود.
در مرحله دوم طرح رجیستری مدل های یک یا چند گوشی تلفن همراه که در زمان اعلام شده در سیستم ثبت نشده اند اعلام و سرویس دهی این گوشی ها متوقف می شود.
کاربران کم مصرف نگران اینترنت غیرحجمی نباشند
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دیشب در حاشیه بازدید از نمایشگاه رسانه های دیجیتال گفت: کاربران کم مصرف اینترنت می توانند نیاز خود را از اپراتورها تأمین کنند و انتظار می رود در شیوه جدید فروش اینترنت ثابت برمبنای سرعت، شرکت های ارایه دهنده خدمات اینترنت، بسته های تشویقی متنوعی برای انواع مشترکان نیز طراحی کنند.
محمدجواد آذری جهرمی درباره اینکه گفته می شود شیوه فروش اینترنت غیرحجمی به زیان کاربران کم مصرف است، افزود: بازار، بازاری رقابتی است و سرویس های متعدد وجود دارد؛ هم DSL و هم موبایل در بازار به ارایه خدمات پرداخته اند.
وی ادامه داد: سرویس های تلفن همراه هنوز اقدام به ارایه بسته های حجمی می کنند و کسانی که حجم کمی مصرف می کنند، می توانند به سراغ اپراتورهای همراه بروند.
وی با بیان اینکه هنوز برای کم مصرف ها بازار خرید و جدول مناسب وجود دارد، گفت: نکته دیگر این است که سازمان تنظیم مقررات رادیویی سقف تعرفه را مشخص می کند امروز قیمت یک گیگا بایت اینترنت 3 هزار تومان در خدمات ثابت است، ولی در بازار رقابتی می توانید آن را هزار تومان نیز خریداری کنید.
وزیر ارتباطات افزود: ما مدل را عوض کردیم و سقف را تغییر دادیم و طبیعی است که در این فضای رقابتی، خدمات برای اقشار کم درآمد با نرخ های پایین ارایه خواهد شد. اینکه اصل قضاوت را روی بسته ای که به تازگی ارایه شده که وجود آن نیز بر تغییر مدل استوار است، قرار دهیم به نظرم زود است و باید اجازه دهیم تا شرکت ها، فهرست خدمات خود را ارایه دهند، بسته های تبلیغاتی و خدمات ویژه اپراتورها برای ارایه به مشتری ها مطرح شود تا بتوانیم در این زمینه اظهار نظر کنیم.
وزیر ارتباطات این هفته در صفحه اینستاگرام از تصویب تعرفه سرویس های غیرحجمی در کمیسیون تنظیم مقررات رادیویی خبر داد و با انتشار جدول تعرفه های جدید، تأکید کرد: شرکتها موظفند جزئیات مصرف منصفانه خود را به اطلاع مشترکان برسانند. طبیعی است که فضای رقابتی به نفع مصرف کننده نهایی فراهم است.
وزیر ارتباطات ادامه داد: این سرویس حجمی نیست و در صورت عدول یک مشترک از مصرف عادلانه، شرکتها موظف به ارائه سرویس در حداقل سرعت پایه (128 کیلو بیت در ثانیه)تا پایان دوره ماهانه خواهند بود.
وی نوشت: در مصرف منصفانه ترافیک داخلی باید حداقل دو برابر ترافیک بین الملل لحاظ شود و تاریخ اجرای این مصوبه قبل از 10 آذر خواهد بود.
کاهش تعرفه اینترنت و افزایش سطح دسترسی عموم به این خدمت، از دستاوردهای دولت تدبیر و امید به شمار می رود به شکلی که در دولت یازدهم در 2 مرحله تعرفه اینترنت حدود 50 درصد کاهش یافت و با هم کدسازی، هزینه تلفن ثابت به ویژه در شهرهای کوچک نیز پایین آمد.
طبق اعلام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، نرخ اینترنت ثابت در سال 1392 برابر 34 هزار و 287 ریال بود که اکنون به 15 هزار و 400 ریال رسیده است.
نرخ اینترنت ثابت در شهرستان ها نیز در سال 1392 برابر 35 هزار و 236 ریال بود که به 9 هزار و 60 ریال کاهش یافت.
با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات هزینه استفاده از اینترنت در محتوای داخلی کاهش چشمگیر یافته و در برخی خدمات نظیر فیلیمو یا آپارات رایگان شده است.