پخش زنده
امروز: -
بی کیفیتی نان قصه ای تکراری است که راویان آن سالهاست از بی قاعده و قابل مصرف نبودن آن شکایت دارند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ اما کش دار شدن خمیر این مشکل نشان دهنده بی توجهی مسئولان در برطرف کردن معضل نان بی کیفیت است و مصرف کننده هم مجبور به استفاده از همین نانی که تولید می شود.
گله مندی های مردم از بی کیفیتی و غیر قابل مصرف بودن این کالا موضوعی آشناست ، مشکلی فراگیر که دامن گیر پرمصرف ترین غذاست.
از 13 میلیون تن نان تولید شده در کشور بیش از 30 درصد آن دور ریز می شود که با این رقم ایران در نخستین جایگاه ضایعات نان جهان قرار دارد ، نانی که برای تولید آن حدود 10 میلیون تن گندم از 11 میلیون تن کل گندم مصرفی کشور ، استفاده می شود.
شهروندان می گویند بیش از یک سوم نان خریداری شده باید دور ریخته شود که علت آن بی کیفیتی است.
البته در این بازار آشفته نان ، نانوایان نیز گله مند هستند و
ثابت ماندن قیمت نان در 3 سال گذشته و افزایش هزینه های جاری تولید از جمله قیمت آب ، حامل های انرژی، بیمه و دستمزد سبب تولید نان بی کیفیت شده است.
البته قصه آرد نیز خود به تنهایی ماجرایی عجیب و در این حال تاثیر گذار در طبخ نانی نامطلوب است.
در این سال ها راهکارهای مختلفی پیش روی تولید کننده و مصرف کننده قرار گرفت که آزادپزی یکی از این راه حلها بود ، روشی که در آن یارانه آرد قطع شد و قیمت نان افزایش یافت تا با این رویه نان با کیفیت به دست مصرف کننده برسد.
راهکاری که به گفته مردم تاثیر چندانی در کیفیت نان نداشت و بجز روزهای اول اجرای این طرح ، کیفیت نان آزادپزی به کیفیت نان دولتی نزدیک شد.
زراعتکار رئیس اتحادیه نانوایان با اشاره به اینکه از سال 52 در این صنف مشغول به فعالیت است ، می گوید : در این سال ها متولی مشخصی برای نان وجود نداشته است .
85 هزار نانوای سنتی بیش از 95 درصد نان کشور را تولید می کنند و آنچه از مسئولان برای تغییر وضع نان به گوش می رسد افزایش قیمت نان به جای تشدید نظارت ها بر فعالیت تولید کنندگان بی کیفیت بوده است.
علی فاضلی رئیس اتاق اصناف ایران درباره آخرین تصمیم ستاد تنظیم بازار برای ساماندهی بازار نان گفت: قیمت نان 15 درصد افزایش می یابد که البته این اتفاق با اصلاح وزن چانه نان انجام خواهد شد.
وی افزود: پیش بینی می شود با این افزایش قیمت ، کیفیت نان نیز بهبودخواهد یافت.
باز هم خبر قیمت نان به گوش می رسد در حالی که حلقه مفقوده تغییر شرایط بازار نان نبود نظارت کامل و درست بر روند تولید نان از زمان تولید آرد تا پخت نان است.