به گزارش خبرگزاری صداو سیما رحمانی فضلی وزیر کشور گفت: از لحظه اول وقوع زلزله، ستاد بحران تشکیل جلسه داد و تا صبح همه
تدابیر برای حضور نیروها انجام شد. در ساعتهای اولیه امکان حضور در منطقه نبود. کمیتههای چهارده گانه در استان تشکیل شدند و با طلوع آفتاب کمکها را ارسال کردیم.
وزیر کشور با بیان اینکه همه امکانات در استان مستقر شد، ادامه داد: متاسفانه برخی از بیمارستانها تخریب شدند و با کمکهای درمانی سپاه و ارتش کار را پیش گرفتیم.
بخشهایی از صحبتهای وزیر را در ادامه بخوانید:
حدود ۴۳۲ نفر جان خود را از دست دادند و تا ظهر روز اول کارهای مهمی انجام شد. بنده در صبح حادثه به سرپلذهاب رفتم و در آنجا مستقر شدم. شرایط نامناسب بود. برق و آب قطع بود. امکاناتی رسیده بود، با توجه به حوزه جغرافیایی که بیش از هزار روستا آسیب دیده بود، امکان ارسال امکانات سخت بود.
ارائه خدمات به کل شهرها را به ارتش واگذار کردیم و سامان دهی روستاها به سپاه سپرده شد و باقی دستگاهها هم در حوزههای خودشان کار را ادامه دادند.
بیش از ۳۰ هزار تخته چادر تا کنون به این مناطق ارسال شده است. اما چون مردم نگران بودند و پس لرزه زیاد بود همه درخواست چادر داشتند که این نیاز تا حدودی رفع شده است. هنوز نیاز به چادر وجود دارد و باید ۱۰ هزار چادر جدید به منطقه بفرستیم.
بحث امنیتی خاصی نداریم. در مورد سرقتها هم گزارش مهمی نداشتیم. فقط در مسیر ارسال کمک، برخی از شهرها چادرها و وسایل را نگه میداشتند و در آنجا خالی میکردند و در رسانههای مطرح میکردند که راهزنها این کار را میکردند! این شایسته مردم دلاور کرمانشاه نیست. آنها با توجه به نیازشان این کار را میکردند و قرار شد با هلی کوپتر کمکها ارسال شود و الان مشکلی در تامین امنیت نداریم.
با توجه به سردی هوا ما در درحوزه اسکان با مشکلات جدی مواجه هستیم. مقرر شده است که با اولویت اسکان تصمیم گرفته شود کار انجام شود. مسئولیت اسکان مردم به بنیاد مسکن سپرده شده است. قرارگاه خاتم و کمیته امداد هم اعلام آمادگی کرده اند. بنیان مستضعان گفته است که سیمان را رایگان در اختیار قرار دهد.
ما رقمهایی را حتی برای کسانی که مسکنشان خراب شده است و بخواهند خانهای اجاره کنند، در نظر گرفته ایم.
۵۰ هلی کوپتر در منطقه آماده کرده ایم. از نظر بحث مصدومین به وضعیت ثابت رسیدهایم. بخشی به تهران، کرج و استانهای همجوار منتقل شده اند. در بحث خدمات رسانی آنچنان که مورد نیاز مردم بود، در بحث چادر به درستی شاید نتوانسته ایم عمل کنیم، چون درخواستها خیلی زیاد بود.
مردم با توجه به اینکه واقعا آسیب جدی دیده بودند، با متانت برخورد میکردند و پیگیر مسائلشان بودند و حتی در برخی مواقع عصبانی بودند که حق داشتند.
از سرپل ذهاب به ازگله، ثلاث و روستاهای در مسیر کرمانشاه رفتم. ما باید حتما طرح جامعی بر این موارد داشته باشیم. از جمله موارد بحث سازماندهی کار است که باید کشور را بلوک بندی جدید کنیم تا هر کس در موقع حادثه در جای خود قرار بگیرد. در بحث توزیع هم با توجه به میزان درخواست ها، بی نظمی بود و بحث دیگر اطلاع رسانی بود. در فضای مجازی اطلاعاتی پخش شد که اینگونه نبود. از جمله فیلمی که از هجوم افراد برای گرفتن امکانات نشان داده شد که اگر افراد در فضا نباشند این را نمیتوانند درک کنند.
وزیر کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر بی نظمی در امداد رسانی گفت: در ساعتهای اولیه حجم عظیم مطالبات و نرسیدن امکانات موجب این اتفاق شد، اما وقتی کمکها از تهران ارسال و مسئولیتها مشخص شد ما به نظم منطقی رسیدیم. در مورد روستاها هم که متولی سپاه بوده است یک مقدار طول کشید، البته فرمانده کل سپاه خودشان در منطقه حاضر شدند. ما همان روز امکاناتی که میتوانست حیاتی باشد را به روستا رساندیم.