پخش زنده
امروز: -
دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات از رأی دیوان عالی کشور از ممنوعیت ورود تنباکوهای معطر قلیان استقبال کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ محمدرضا مسجدی در همایش زنان، دخانیات، سلامت گفت: با شکایت واردکنندگان تنباکو از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت صنعت، معدن و تجارت، ممنوعیت ورود تنباکوهای معطر قلیان به کشور دچار چالش شده بود.
وی افزود: رأی تخصصی دیوان عالی کشور نیز به نفع واردکنندگان تنباکو صادر شده بود که با اعتراض وزارتخانههای بهداشت و صنعت جلسه عمومی دیوان عالی کشور با حضور ۲۰۰ قاضی بلندپایه برای تصمیم گیری در این زمینه برگزار شد.
دبیر کل جمیعت مبارزه با استعمال دخانیات گفت: در این جلسه تنها با استدلال اینکه آیا سلامتی نسل آینده کشور اهمیت بیشتری دارد یا سود واردکنندگان تنباکو، ۸۳ درصد از قضات حاضر به منظور حفظ سلامت جامعه ورود تنباکوهای معطر را ممنوع اعلام کردند.
وی که در دانشگاه هاروارد دانش آموخته شده است گفت: آمریکا که ۸۸ درصد صنعت دخانیات جهان را در اختیار دارد، از سال ۱۹۶۸ میلادی تاکنون به مبارزه با استعمال دخانیات پرداخته است.
دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات گفت: این کشور توانسته است استعمال دخانیات را در نیم قرن گذشته از ۵۴ درصد در مردان به ۲۲ درصد و در زنان از ۲۲ درصد به ۱۸ درصد کاهش دهد، اما باید این کاهش مصرف را در کشورهای دیگر جبران کند.
وی افزود: سیاست آمریکا بر این است که زمین کشت تنباکو، زمین کارخانه، کارخانه، کارگران کارخانه و مصرف کنندگان در خارج از آمریکا باشند و فقط سود حاصل از این صنعت به آمریکا باز گردد.
این استاد دانشگاه شهید بهشتی گفت: براساس اسناد محرمانهای که در اختیار دانشگاه استنفورد قرار گرفت، ایران به سبب اینکه ۵۵ درصد جمعیت آن زیر ۴۰ سال است به عنوان مروارید خاورمیانه برای بازار دخانیات شناخته شده است و زنان به سبب تأثیرگذاری ویژه در گسترش مصرف این مواد هدف تبلیغات به صورت مستقیم و غیرمستقیم قرار گرفته اند.
وی افزود: تنباکوی ویرجینیا در بیش از ۹۰ درصد اراضی مالاوی کشور حاصلخیز آفریقایی کشت میشود و در حالی که ایالت ویرجینیا از کرج نیز کوچکتر است. سیگارهای گرانقیمت بانوان با تنباکوی ویرجینیا به فروش میرسند.
دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات افزود: زنان به سبب نقشی که در سلامت خود، همسر و فرزندانشان به عنوان نسل آینده دارند، تأثیر شگرفی در حفظ سلامت جامعه و پیشگیری از مصرف دخانیات ایفا میکنند.
مسجدی افزود: یک میلیارد نفر در جهان دخانیات مصرف میکنند و صنعت دخانیات در جهان ۶ تریلیون نخ سیگار در سراسر جهان تولید میکند.