پخش زنده
امروز: -
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مردم با بررسی برچسب اصالت و سلامت کالای وارداتی از استفاده کالای قاچاق که بیماریهای مختلف از جمله سرطان از آن نشأت میگیرد جلوگیری کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، منان حاجیمحمودی در نشست خبری فرهنگسازی در راستای کالاهای اصیل و سالم افزود: این پویش از حدود ۶ ماه پیش و طی جلسات متعددی که با کمسیون قاچاق کالا گذاشتیم برای آموزش جامعه و گروههای تخصصی جهت تشخیص کالاهای اصیل و سالم از تقلبی ایجاد شده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مخاطبان این پویش مردم عادی و متخصصان این حوزه هستند که باید تشخیص اصالت کالاهای سلامت محور به آنها آموزش داده شود، از نظر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی؛ مواد غذایی، کالاهای آرایشی، بهداشتی، مکملها و شیر خشک از کالاهای سلامت محور هستند که شیر خشکها و مکملها باید تنها در داروخانهها عرضه شود.
وی ادامه داد: لازم است همه صنوف عرضه کالاهای سلامت محور، اطلاعات تخصصی در این حوزه داشته باشند. ما هم تصمیم گرفتیم برای آگاهسازی مردم از زبانی تأثیرگذار پویانمایی و اینفوگرافی استفاده کنیم، بنابراین از هنرمندانی که با حوزه سلامت آشنا هستند، دعوت به عمل آمده و محتوای مورد نظر به آنها آموزش داده شده است تا بتوانند به آگاهیسازی مردم کمک کنند و تا کنون بیش از ۲۰ هنرمند برای کمک به این پویش اعلام آمادگی کرده اند.
حاجیمحمودی گفت: در زمینه تخصصی نیز نمایشگاههای مختلفی در حوزه سلامت برگزار میشود که پویش «اصیل بخریم» در این نمایشگاهها غرفه دارد. افرادی که به این نمایشگاهها میآیند کمتر از ۵۰ درصد اطلاعات تخصصی در زمینه کالای قاچاق و اصیل دارند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره نشانها (برند) و چگونگی شناسایی کالاهای قاچاق گفت: ما در نمایشگاههای مختلف از ذکر نشانها (برند) جلوگیری میکنیم، اما به طور معمول نشانهایی که ارزش اقتصادی بیشتری داشته باشند و گران قیمتتر باشند بیشتر شناسایی میشوند.
وی ادامه داد: برای شناسایی داروها، کالاهای غذایی و بهداشتی قاچاق باید به برچسب اصالت محصولات توجه کرد. قسمت نقرهای رنگ برچسب را خراش داد و شماره ۱۶ رقمی آن را به شماره ۲۰۰۰۸۸۲۲ پیامک زد و تا کمتر از یک دقیقه چگونگی سلامت و اصالت کالا برایشان ارسال میشود، مردم باید بدانند که صرف نصب برچسب روی محصول دلیل سلامت و اصالت آن نیست و این دو مورد باید بررسی شود.
حاجیمحمودی افزود: روشهای دیگری هم برای شناسایی اصالت و سلامت کالا وجود دارد، مراجعه به سایت TTAC.IR و نصب نرم افزار (اپلیکیشن) آن از طریق کافه بازار از راههای شناسایی جنس قاچاق است، افراد و مراکز خریدی که متوجه این موضوع شدند میتوانند از طریق شمارههای ۱۴۹۰، ۶۶۹۷۷۶۳۸، ۸۴۲۴۸۶۱۰۵ و ۸۸۷۷۹۱۱۸ به سازمان غذا و دارو اطلاع دهند تا به شکایات رسیدگی شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: تیمهای مختلف از دانشگاههای علوم پزشکی به همراه مسؤولان غذایی از مراکز مختلف بازدید میکنند و در صورت دیدن تخلف کالاهای قاچاق را ضبط، صاحبان را جریمه مالی و در صورت بالا رفتن جریمه مالی حبس میکنند و با متخلفان برخوردهای جدی میشود.