پخش زنده
امروز: -
کارخانه قند شیروان ظرفیت تحویل 300هزارتن چغندر قند را دارد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما چغندر این گیاه شیرین در مقابل سرما، گرما، شوری و خشکی تحمل بسیار بالایی دارد و خراسان شمالی با آب و هوای معتدل کوهستانی زمینه مناسبی برای کشت این گونه پرمصرف، است.
آقای برزگر یکی از چغندرکاران نمونه شهرستان شیروان، مرکز عمده کشت و فراوری چغندر می گوید: امسال با کشت بذرهای چغندرقند در فواصل 45سانتیمتر، توانستم از هر هکتار 155 تن چغندر قند برداشت کنم.
چغندرقند از اوایل مهر تا اواخر آبان ماه برداشت می شود و امسال بعضی از کشاورزان به دلیل آب و هوای مناسب، زودتر از موعد مقرر محصولات خود را برداشت کردند.
آقای شیرغانی یکی دیگر از کشاورزان نمونه این شهرستان می گوید: شیار خوب، کود مناسب، سم پاشی و آبیاری به موقع و همچنین استفاده از ریز مغذی ها باعث شد که امسال زودتر چغندر قند را برداشت کنیم.
شهرستان شیروان با هزار و 400 هکتار و برخورداری نیمی از اراضی چغندر، بیشترین سطح زیرکشت این محصول در خراسان شمالی را داراست.
خوش قامت کارشناس کشاورزی با بیان اینکه امسال سطح زیرکشت چغندر شیروان دو برابر شده، می گوید: میانگین عملکرد چغندر شهرستان به بیش از 50 تن در هکتار ارتقاء یافته است.
پیش بینی می شود کشاورزان شیروانی امسال بیش از 70 هزار تن چغندر قند برداشت کنند در حالی که این افزایش تولید، خیلی هم به کام آنها شیرین نبوده است.
آقای حصاری از چغندرکاران با سابقه استان می گوید: کارخانه قند شیروان به وعده ای که تعهد کرده است عمل نمی کند و کشاورزان در صف های طولانی بسیار اذیت می شوند.
نعمتی هم از دیگر کشاورزان می گوید: صف طولانی ماشین ها برای تحویل چغندر، باعث شده برای انتقال بار به کارخانه دچار مشکل شویم و 200 تن محصول ما، یک هفته در زمین های کشاورزی معطل بنماند.
یکی از رانندگان بوکانِ استان آذربایجان غربی می گوید: پنج روزی است که در انتظار تحویل چغندر به کارخانه قند هستیم و کسی پاسخگوی این تأخیر نیست.
یکی دیگر از رانندگان می گوید: اگر پیمان کارخانه به پایان رسیده است چرا این بارها را به همراه کامیون ها برگشت نمی زنند.
مدیرعامل کارخانه قند شیروان، ظرفیت کارخانه قند شیروان، تنها کارخانه منطقه شمال شرق کشور را 400 هزار تن اعلام کرده و می گوید: از دهم مهرماه 154 هزار تن چغندر مصرفی کارخانه تامین شده که از این مقدار 112 هزار تن چغندر از داخل استان و 42 هزار تن نیز از خارج استان تحویل گرفته شد. محسن طیبی می افزاید: در حال حاضر چغندرهای استان های آذربایجان غربی، همدان، کرمانشاه و خراسان های رضوی و جنوبی را تحویل گرفته شده و براساس پیش بینی، امسال 300 هزار تن چغندر دریافت خواهیم کرد.
امین رضا مرآتی فرماندار شیروان هم می گوید: برای رفع مشکل صف های طولانی تحویل بار، ورود چغندرقند از غرب کشور به این کارخانه محدود شد و سیلوهای جدید تحویل هم راه اندازی شد.
کشاورزان، امسال هر کیلوگرم چغندرقند را با افزایش 15درصدی در مقایسه با پارسال به قیمت تضمینی 309 تومان فروختند.
بی تردید با توجه به تجربه ناخوشایند ترافیک تحویل بار امسال، مسئولان این کارخانه می توانند با برنامه ریزی بهتر و اطلاع رسانی دقیق تر، مانع بروز این مشکلات و تلخکامی کشاورزان شوند؛ چرا که تسریع در تحویل چغندرقند، طبیعتا موجب می شود چغندرکاران سریعتر مطالبات خود را دریافت کنند.
مشاهده فیلم