با پایان برداشت خرمای پیارم درهرمزگان ۸ هزار تن خرمای پیارم، مرغوبترین خرمای جهان از نخلستانهای هرمزگان برداشت شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس؛ مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت:خرمای پیارم که به خرمای شکلاتی معروف است در ۲ هزار و دویست هکتار از نخلستانهای شهرستان حاجی آباد تولید شده است که در مقایسه با پارسال ۷ درصد افزایش دارد. مسعود گرگیج افزود: رعایت اصول فنی و بهداشت باغها، تغذیه مناسب و مبارزه با آفات و بیماریها از عوامل افزایش تولید خرمای پیارم است. خرمای پیارم به علت خشک و قابل نگهداری بودن در مدت طولانی به غذای بحران شناخته شده است و طرفداران زیادی دربازارهای داخلی وخارجی دارد. مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: هرکیلو خرمای پیارم پانزده تا هجده هزار تومان از کشاورزان خریداری میشود. مسعود گرگیج افزود: درهرمزگان ۵۵ نوع خرما تولید میشود که ۲۰ نوع آن تجاری داخلی و خارجی است و سه نوع پیارم، خاصویی و مضافتی به کشورهای استرالیا، کانادا، روسیه و کشورهای آسیای میانه صادرمی شود. شهرستان حاجی آباد به علت داشتن آب و هوای گرم و خشک تنها منطقه کشت پیارم در کشور است. بیشترین نخلستانهای پیارم در دهستانهای سرچاهان، معدنوئیه، شهدادی، درآگاه و طارم، تزرج و اطراف شهر حاجی آباد است. خرمای پیارم سرشار از مواد قندی، پروتئین، کلسیم، پتاسیم، فسفات، منیزیم، آهن، ویتامین ب. یک وب دو و مواد معدنی است. هرمزگان با برداشت سالیانه ۱۵۰ هزار تن خرما از ۳۷ هزار هکتار رتبه چهارم تولید و سوم سطح زیرکشت خرما درکشوردارد. برداشت خرما در هرمزگان با خرمای آل مهتری از اول خرداد آغاز میشود و با برداشت پیارم پایان یافت. برداشت خرمای پیارم از نیمه مهر ماه در هرمزگان آغاز شده است.