پخش زنده
امروز: -
تعامل بیش از پیش اصناف، شورای شهر و شهرداری ها می تواند راهکار مهمی در حل مشکلات و معزلات اصناف باشد بنابراین رویکرد جامع و متمرکز در جامعه می تواند بسیاری از مشکلات در امور اصناف را حل و فصل کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه خبر، رئیس اتاق اصناف در برنامه تیتر امشب شبکه خبر،گفت: بخش عظیمی از بنگاه های صنفی مربوط به حوزه شهرداری و شورای شهر است. از شورای شهر تشکر می کنیم که نشست صمیمی با اعضای اصناف برگزار کرد. اطلاعات اصناف و وضعیت اصناف به شورای شهر اعلام شد و بخشی از مشکلات نیز در میان گذاشته شد.
علی فاضلی درباره معضلات اصناف، گفت: یکی از حوزه هایی که مشکل داریم ترافیک است که باید با مسئولین شهرداری هماهنگ عمل کنیم که متاسفانه مشکلاتی درهمکاری وجود دارد. در بحث ایمن سازی نه ما به تنهایی می توانیم عمل کنیم نه شهرداری یقینا حاصل تعامل این دو نهاد می تواند کمک کند. در زیباسازی شهر به دنبال کارگروه هستیم که بتوانیم ساماندهی کنیم.
یکی از اهداف شورای پنجم ارتقای سطح کیفی زندگی در شهر تهران است
رسولی عضو شورای شهر تهران دیگر مهمان برنامه در ادامه گفت: یکی از اهداف شورای پنجم ارتقای سطح کیفی زندگی در شهر تهران است بنابراین در قالب از پیش طراحی شده در جلسات علنی شورای شهر به صورت متناوب در اختیار گروه های مختلف خواهیم بود و گفتگوهایی بین حوزه مدیریت شهرداری و اصناف و اتاق بازرگانی خواهیم داشت. در جلسه امروز هدف این بود که در بسیاری از امور باید تصمیم هماهنگ گرفته شود.
رسولی در ادامه گفت: در دهه پنجاه نهاد بازار و اصناف بعنوان بخشی لاینفکی از جامعه برای تربیت و فرهنگ پذیری بودند. در زمان انقلاب شعار بازار و اصناف این بود که "حق با مشتری است" اما امروز می بینیم که همه می گویند "جنس فروخته شده پس گرفته نمی شود" بنابراین ما به دنبال یک فهم مشترک از چالش ها، فرصت ها و راهکارها هستیم.
تعامل اتاق اصناف و شورای شهر و شهرداری راهکار مهمی در حل مشکلات اصناف است
کریمی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ارتباط تلفنی،گفت: تعامل بیش از پیش اتاق اصناف و شورای شهر و شهرداری ها می تواند راهکار مهمی در حل مشکلات و معزلات اصناف باشد. همواره بازارها نقش محوری در جامعه داشته اند و اصناف نیز نقش ویژه ای در دوره های مختلف داشته اند. براساس آمارها واحدهای زیادی بین یک چهارم از واحدهای صنفی بدون پروانه هستند که موضوع مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد. قانون نظام صنفی در این زمینه نهایی شده است که می تواند واحدهای صنفی را راهبری کند اما خلایی که در این مورد وجود دارد مدیریت شهری است. اگر رویکرد کلان در اداره شهر داشته باشیم رویکرد جامع و متمرکز در جامعه می تواند بسیاری از مشکلات در امور اصناف را حل و فصل کند.
او افزود: در کمیسیون اقتصادی مجلس تمامی لوایح با بخش خصوصی و اتاق اصناف و بازرگانی مطرح می شود.
بیش از دو میلیون واحد صنفی در کشور وجود دارد که تعداد زیادی از آنها بدون پروانه هستند
رئیس اتاق اصناف در ادامه، گفت: باید باور کنیم که بیش از دو میلیون واحد صنفی در کشور وجود دارد که تعداد زیادی از این واحدها بدون پروانه هستند. مسئولین و دست اندرکاران باید باور کنند که مشکلات وجود دارد. در واحدهای بدون پروانه با تعامل اصناف و شهرداری می توان مشکلات را مرتفع کرد. نظام جامع شهری نوشته شده نداریم و استراتژی نظام تولید نیز مشخص نیست. در بخشی از کلان شهر تهران بسیاری از مجتمع ها بدون تحقیق ساخته شده است. در بخش انتخاب صنایع با ایجاد شهرک های تخصصی برای صادرات باید برنامه ریزی شود. آنچه در این زمینه انجام شده است برپایه علم نبوده است. ما در مجموعه نظام اقتصادی کشور نسبت به دهه اول انقلاب افت سنگینی داشته ایم درحالی که تمام کشورهای توسعه یافته از طریق بنگاه های متوسط و کوچک به پیشرفت هایی رسیده اند. کشور صنعتی آلمان نزدیک به 65 درصد تولیدشان وابسته به این بخش است.
بیش از 60 هزار واحد صنفی در تهران بدون پروانه هستند
رسولی عضو شورای شهر در ادامه، گفت: امروز گزارش شد که بیش از 60 هزار واحد صنفی در تهران بدون پروانه هستند بنابراین ما در شورای شهر انتظار داریم که یک سوم نهادهای صنفی از حوزه انتظام بخشی محروم هستند. دو نماد مهم شهر اسلامی وجود بازار و مسجد است که این دو نشان دهنده انسجام شهر است. امروز به حدی واحدهای صنفی تکثیر شده اند که نوعی بی نظمی در شهر بوجود آمده است. آقای فاضلی و نظام صنفی امروز پایتخت به ازای هر 25 نفر که در تهران زندگی می کنند یک واحد صنفی ایجاد کرده اند که این نورم در دنیا به ازای هر 250 تا 400 نفر در هر شهر است. در این ساختار حقوق مصرف کننده و تولید کننده رعایت نشده است. ما باید باهم مشکلات را شناسایی کنیم. امروز تنها 8 درصد واحدهای صنفی در مراکز عمده هستند که در این صنف حریم ها رعایت نشده است بنابراین شناسایی مشکلات و معزلات می تواند درحل آنها کمک کند.
عارضه اصلی نظام، دستفروشی در کشور است که باید سازماندهی شود
فاضلی در ادامه گفت: ما این آمار را قبول داریم اما نسلی که امروز حاکم بر بازار است نسل اول انقلاب نیست. به طور مثال،در حال حاضر با عمده بیش از دو میلیون زائر اربعین بر عهده اصناف است. در بخش بدون پروانه ما از دهه اول انقلاب به دنبال ساماندهی واحدهای صنفی بوده ایم که همواره متهم شده ایم که این ها چون نمی خواهند رقابت کنند بسته عمل می کنند. در جایی که می توانیم برای ایجاد شغل برای مردم عادی تعریفی داشته باشیم در اصناف است. ما نورم جهانی را رعایت نکرده ایم که این راقبول داریم اما عارضه اصلی نظام دستفروشی در کشور است که باید سازماندهی شود. گله ما این است که اختیاراتی نداشته ایم که بتوانیم ساماندهی داشته باشیم. در طول بعد از دهه اول انقلاب تا امروز یک ریال تسهیلات به واحدهای صنفی کوچک تعلق نگرفته است و همه با سرمایه خود ایجاد شده است. در انتقال بنگاه ها و شهرک های صنفی باید زیرساخت ها درست تعریف شود تا مشکلات حل شود. بحث سازماندهی امروز در بدترین وضعیت قرار گرفته است بنابراین نیاز به مشوق های اساسی داریم.
تعداد واحدهای صنفی ما 7 برابر نورم جهانی است
کریمی در ادامه درباره تصمیمات در اصلاح قوانین در امور اصناف، گفت: تعداد واحدهای صنفی ما تقریبا 7 برابر نورم جهانی است اما نظر آقای فاضلی را رد می کنیم چون کارگاههایی هستند که در تولید نقش اساسی دارند. حمایت از کارگاه های کوچک بسیار حیاتی است. درباره واحدهای بدون پروانه نیز بخش عمده ای در این مورد به شهرداری مربوط می شود که باید با همکاری ساماندهی شود باید تعامل بین شهرداری و اصناف تقویت شود و با طرح های ضربتی مشکلات را ساماندهی کرد.
رقابت از حد معین بگذرد موجب بی نظمی می شود
رسولی گفت: رقابت از حد معین عبور کند موجب بی نظمی می شود. مسئله اصناف بخشی از هویت ماست که نیاز به حمایت اساسی دارد.