پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با تاکید بر جایگاه و نقش بی نظیر موسسه رازی در سلامت جامعه و امنیت غذایی کشور گفت: افزود: نقطه شروع هرگونه اقدام بهداشتی برای سلامت جامعه و امنیت غذایی کشور، از موسسه رازی است.
به گزازش خبرگزاری صدا و سیما ، علیرضا رفیعی پور در نشست مشترک روسای سازمان دامپزشکی کشور با رئیس، معاونان و مدیران موسسه رازی که امروز در سالن دکتر کاوه این موسسه برگزار شد، گفت: این جایگاهی است که همه موسسات واکسن سازی در تمام دنیا از آن برخوردارند.
وی اظهار کرد: موسسه رازی در عصر حاضر با توجه به تهدیدات زیستی خطرناکی که در دنیا اتفاق می افتد، جایگاهی بی نظیر دارد.
رفیعی با اشاره به اینکه حوزه تولید واکسن در تمام دنیا به عنوان نخستن اقدام پیشگیری از بیماری ها در انسان، دام، طیور و آبزیان مطرح است، افزود: در ایران هم موسسه رازی این جایگاه را دارد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور بیان کرد: در شرایط کنونی و اقدام در حوزه پدافند غیرعامل و پدافند زیستی برای ارتقای کشور در مقابله با بیماری ها و توجه به سلامت جامعه، نقطه اتکا همه مسئولان موسسه رازی است که امید می رود با این اقدامات در راه توسعه تولیدات این موسسه موفق تر پیش رویم.
وی تاکید کرد: امید است در آینده نه تنها برای کشور تولید داشته باشیم بلکه به تمامی کشورهایی که متقاضی استفاده از واکسن های باکیفیت رازی هستند، وارد شویم.
رفیعی پور گفت: تداوم استفاده از دانشمندان بنام دامپزشکی در سازمان دامپزشکی و موسسه رازی می تواند در راستای تعالی در تولید واکسن، سرم های درمانی و فرآورد های بیولوژیک و امنیت غذایی و اقتصادی و بهداشت عمومی بسایر مفید و موثر باشد.
رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی هم با تاکید بر لزوم حمایت سازمان دامپزشکی کشور از موسسه رازی برای افزایش سطح سلامت کشور گفت : موسسه رازی برای همکاری از حضور شرکت های خصوصی و دانش بنیان در حوزه تولید فرآورده های بیولوژیک حمایت می کند.
مسعود هاشم زاده با تاکید بر لزوم توسعه و گسترش همکاری ها اظهار کرد : برگزاری جلسات فصلی در چارچوب ارزیابی و سازماندهی مشکلات و مباحث موجود ، می تواند بسیار اثربخش باشد.
وی با اشاره به اینکه این جلسات فرصت بسیار خوبی برای تبادل اطلاعات، ارتباطات و افزایش همکاری هاست، افزود: رازی به عنوان نهاد تولید و تامین کننده مواد بیولوژیک و واکسن در کشور، در راستای کنترل و پیشگیری بیماری ها نقش بسیار مهمی ایفا می کند و همراهی سازمان دامپزشکی در این رابطه موضوعی است که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
رئیس موسسه رازی خاطرنشان کرد : تعامل سازمان دامپزشکی با این موسسه در حوزه تحقیقات و در نظر گرفتن امکانات تحقیقاتی، تولیدات این موسسه را در جهت نیازهای سازمان و کشور پیش خواهد برد.
وی ادامه داد: امید است با استفاده از این ابزار و تقویت سازمان دامپزشکی در نهایت شاهد کنترل و پیشگیری از بیماری ها و بهبود وضعیت بهداشت و سلامت کشور شویم.
هاشم زاده گفت: حمایت های معنوی سازمان دامپزشکی کشور از موسسه رازی می تواند در رسیدن به نتیجه مشترک که همان سلامت مردم و جامعه است، بسیار اثرگذار باشد.
وی با اشاره به اینکه موسسه رازی برای جذب اعتبارات لازم از وزارت جهاد کشاورزی و مجلس شورای اسلامی به حمایت سازمان دامپزشکی نیاز دارد، اضافه کرد: موسسه رازی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در این مرکز استقبال می کند اما باید این نکته را در نظر گرفت که واکسن سازی امر پیچیده ای است که حتی شرکت های دانش بنیان نیز به تنهایی قادر به تولید آن نیستند و باید در کنار موسسه رازی قرار گیرند.
رئیس موسسه رازی تاکید کرد: این شرکت ها در کنار موسسه رازی می توانند به تولید برسند چراکه جز این موسسه، هیچ مرکزی در کشور تا این حد، توانمندی ساخت واکسن را ندارد.
"آرشیو رازی" یک جنگ جهانی را پشت سر گذاشت
همچنین سردبیر قدیمی ترین مجله علمی- پژوهشی کشور با بیان اینکه "آرشیو رازی" یک سال پیش از جنگ جهانی دوم منتشر شد، گفت: اکنون در هئیت تحریریه این مجله چهره های برجسته ای از کشورهای مختلف حضور دارند.
رسول مدنی در خصوص انتشار مجله آرشیو رازی (Archives Of Razi Institute) در موسسه رازی اظهار کرد: این نخستین نشریه علمی پژوهشی کشور است که سال 1317 شمسی برابر با 1939 میلادی یک سال پیش از جنگ جهانی دوم منتشر شده و انتشار آن تاکنون در موسسه رازی ادامه دارد و نشان دهنده تحقیقات ریشه دار و اهمیت نشر مجله علمی در این موسسه است.
وی گفت: آرشیو رازی ابتدا یک بار در سال منتشر می شد و در دوره هایی مانند جنگ جهانی دوم و زمان انقلاب مدت کوتاهی متوقف شد اما پس از آن چاپ مجله از سر گرفته شد و اکنون به صورت فصلنامه چاپ می شود.
مدنی، زبان مجله در سال های نخست انتشار را فرانسه بیان کرد و با بیان اینکه بعدها به زبان انگلیسی تغییر کرد، افزود: از اقدامات انجام شده در سال های گذشته، چاپ چکیده مقالات به سه زبان فرانسه، انگلیسی و فارسی است که در نوع خود اقدام ارزشمندی شمرده می شود.
سردبیر آرشیو رازی با اشاره به اینکه آرشیو رازی تا امروز فراز و نشیب های فراوانی را پشت سر نهاده است ، افزود: ایراداتی از نظر کمی و کیفی و ترتیب نشر مجله تا سال 1389 وجود داشت که از این سال تاکنون هم از نظر ترتیب انتشار و هم از نظر کیفیت نشر تغییرات قابل توجهی را شاهد هستیم به طوری که امروز جزء نشریات برتر سایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و دو سال پیاپی نیز نشریه برتر وزارت جهاد کشاورزی شده است.
وی درباره اعضای هئیت تحریریه این مجله نیز به پنج عضو داخلی از دانشگاه های معتبر کشور و موسسه رازی همچنین چهار عضو خارجی از کشورهای دانمارک، فرانسه، آفریقای جنوبی اشاره کرد و گفت: وجود اعضای هئیت تحریریه خارجی که هر کدام در رشته خود صاحب نظر هستند، به اعتبار مجله از نظر استانداردهای بین المللی افزوده است.
به گفته سردبیر مجله آرشیو رازی از جمله چهره های مطرح بین المللی عضو هئیت تحریریه این مجله پروفسور "میشل پاپاف" از روسای قدیمی انستیتو پاستور فرانسه، و چهره داخلی برجسته عضو هئیت تحریریه رازی، پروفسور عباس شفیعی از دانشمندان بنام موسسه رازی است.
مدنی همچنین گفت: با تغییرات اعمال شده در این مجله، اکنون مجله آرشیو رازی در سایت استنادی اسکوپوس scopus (رقیب اروپایی آی اس آیISI) و سایت استنادی آی اس ای (ISE مرکز استنادی علوم جهان اسلام)، ثبت و تمهیداتی نیز برای ثبت در سایت آی اس آی (ISI) اندیشیده شده است.
همه نسخه های مجله آرشیو رازی از شماره نخست این مجله قدیمی در 79 سال پیش به صورت فایل پی دی اف در وبگاه این مجله http://www.archrazi.com موجود است.