پخش زنده
امروز: -
میوه کم یاب فی جوا که به طور محدود و پراکنده در استانهای مازندران و گیلان کشت می شود و تنها به ۴۰ تن محصول در سال می رسد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، فی جوا میوه ای خوش طعم اما ناشناخته،که به صورت خام مصرف می شود و دارای خواص درمانی بالا و به صورت شربت، کمپوت، مربا، ترشی، ودر مصارف بهداشتی و آرایشی فرآوری می شود
با توجه به سطح بالا ی استقبال مردم از میوه فی جوا و کمیاب بودن آن به عنوان سوغات ازاستانهای شمالی به دیگر نقاط کشور ارسال می شود.
این میوه از خواص خوبی در درمان تیروئید و غنی از ترکیبات ید است، هر یکصد گرم فی جوا، صد میلی گرم جذب بدن می شود.
فی جوا حاوی املاح و ویتامین های گوناگون بویژه E، قند و مواد نافع برای ارگانیزم بدن انسان است.
مشکل اصلی این میوه کشت و تولید آن است، فی جوا به محض رسیدن مثل توت از درخت می ریزد، با گذشت چند روز از برداشت لکه هایی بر روی میوه پیدا می شود بنابراین خاصیت انبارداری ندارد و فاقد صرفه اقتصادی می با شد به همین منظور است که باغداران از کاشت آن استقبال کمتری می کنند.
برداشت میوه فی جوا از اوایل آبان آغاز و تا اوایل اذر ماه ادامه خواهد داشت.
فی جوا اعجاز بزرگ طبیعت، میوه ای خوش طعم با خواص درمانی می تواند باکار بردهای صنعتی در رونق کسب و کار تاثیرگذار باشد.