پخش زنده
امروز: -
مدیر عامل نیروگاه های حرارتی کشور: مخزن مازوت پنج نیروگاه که ظرفیت آن پنج هزار مگاوات است، پلمپ شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ محسن طرزطلب در کنفرانس خبری امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه در صورت اضطرار با اجازه شورای امنیت ملی اجازه به مدار آوردن این نیروگاه ها صادر می شود، افزود: این نیروگاه های بخار از سوخت گاز و مازوت استفاده می کنند و در صورتی که سوخت گاز آنها تامین شود ، هفت تا هشت درصد هزینه تولید کم می شود.
وی افزود: نیروگاه های تبریز، اصفهان و منتظر قائم تهران از جمله نیروگاه های بخار است که مخزن سوخت آنها پلمپ است.
مدیرعامل نیروگاه های حرارتی کشور درباره بدهی این شرکت نیز گفت: 1800 میلیارد تومان به پیمانکاران بدهکار هستیم و سه هزار میلیارد تومان نیز به بانکها بدهی داریم، گرچه بیش از 9 هزار میلیارد تومان از بدهی این شرکت در یک یا دو سال گذشته به بانک ها پرداخت شده است.
طرزطلب اضافه کرد: شش هزار و 200 میلیارد تومان از مطالبات ما از دولت و به همان میزان بدهی این شرکت به دولت به صورت تهاتر پرداخت شد و 1800 میلیارد تومان دیگر نیز از طریق انتشار صکوک اسلامی تسویه شده است.
وی گفت: بدهی شرکت ما به بانک سپه به صفر رسیده و به بانک ملی و صادرات نیز کم شده است و در صورتی که سازمان حسابرسی کمک کند تا پایان امسال 800 تا 1000 میلیارد تومان از بدهی این شرکت پرداخت خواهد شد.
مدیر عامل نیروگاه های حرارتی کشور نگرانی خود را از تامین برق در پنج و ده سال آینده در برخی از استان ها مانند تهران، خوزستان، مازندران و سیستان وبلوچستان با توجه به رشد مصرف بالا اعلام کرد و گفت: ساخت سه نیروگاه در اطراف برق منطقه ای تهران یعنی شرق تهران، استان مرکزی و جنوب شرقی تهران امسال شروع می شود که اگر این طرح به عقب بیفتد در سالهای 1399 و 1400 برای تامین برق تهران با مشکل مواجه خواهیم شد.
طرزطلب افزود: باید رشد مصرف کنترل شود و صرفه جویی در دستور کار مشترکان قرار گیرد چون کمبود برق برای ده سال آینده در برق منطقه ای تهران پنج هزار و 540 مگاوات پیش بینی می شود.
وی ادامه داد: برای احداث هر هزار مگاوات 600 تا 650 میلیون یورو نیاز است که این میزان اعتبار بر عهده شرکت ما نیست و علاوه بر آن نیروگاههای قدیمی نیز باید از مدار خارج شوند.
مدیرعامل نیروگاه های حرارتی کشور افزود: براساس برنامه ششم توسعه راندمان نیروگاهها از 36 درصد باید به 40 درصد در پایان برنامه برسد.
طرزطلب گفت: سالانه 1500 میلیارد تومان هزینه تعمیرات نیروگاهی کشور می شود که 500 میلیارد تومان آن مربوط به نیروگاه های بخش دولتی است.
وی اضافه کرد: 60 درصد نیروگاه های حرارتی کشور در اختیار بخش خصوصی و 40 درصد دیگر دولتی است و بر اساس برنامه ریزی انجام شده قرار است تا قبل از اردیبهشت سال آینده تعمیرات نیروگاهی تمام شود و هم اکنون نیز 15 درصد تعمیرات نیروگاهی بنابر نوبت نیروگاه ها عملیاتی شده است.
مدیر عامل نیروگاه های حرارتی کشور گفت: پیش بینی می کنیم با روند رشد مصرف امسال میزان مصرف در پیک تابستان سال آینده به بیش از 59 هزار مگاوات برسد.
طرزطلب افزود: برنامه ریزی شده است سه هزار و 220 مگاوات برق در حوزه نیروگاه های حرارتی تا قبل از پیک تابستان سال آینده وارد مدار شود.
وی تصریح کرد: 85 درصد نیروگاه های کشور حرارتی است و امسال 92 درصد برق کشور را این نیروگاهها تامین کرده اند.
مدیرعامل نیروگاه های حرارتی کشور گفت: براساس برنامه ریزی از مهر امسال هر ماه دو واحد جدید نیروگاهی بخش بخار که از تبدیل نیروگاه گازی به سیکل ترکیبی حاصل شده است به مدار خواهد آید.
طرزطلب افزود: بخش بخار نیروگاه شیروان و سمنگان هرکدام به ظرفیت 162 مگاوات در مهر وارد مدار شد و از ابتدای آبان نیروگاه تابان یزد و بخش نیروگاه گاز پتروشیمی دماوند به مدار آمد و قرار است این روند تا به مدار آمدن همه 3210 مگاوات ادامه یابد.