به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین, معاون فنی رئیس مرکز بهداشت استان در جمع خبرنگاران با اشاره به شعار سازمان جهانی، زنان و دیابت و با عنوان حق ما داشتن آینده سالم است گفت: زنان در راس ابتلا به دیابت هستند و در صورت سلامت آن ها، خانواده سالم میماند.
ناهید یزدی افزود : ۱۹۹میلیون زن در دنیا مبتلا به دیابت هستند که تا سال۲۰۴۰ این رقم به ۱۱۳میلیون نفر میرسد و این آمار هشدار دهنده است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر ۱۴هزار و ۵۲۴نفر که ۹/۲ دهم درصد از جمعیت استان را تشکیل میدهند، مبتلا به دیابت هستند.
معاون فنی رئیس مرکز بهداشت استان گفت: در سه دهه گذشته میزان دیابت در کشور ۳برابر شده بطوی که در پیمایش استپس که در سال گذشته و از افراد بالای ۲۵سال صورت گرفته است، ۹ونیم درصد از جمعیت کشور را دیابتیها تشکیل میدهند.
یزدی افزود: همچنین شیوع دیابت از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۴ در دنیا دو برابر شده که مردان از ۴/۳دهم درصد به ۹درصد و زنان از ۵درصد به ۷/۹درصد افزایش پیدا کرده است.
به گفته معاون فنی رئیس مرکز بهداشت استان، ۹درصد کل مرگهای دنیا را دیابت تشکیل میدهد.
یزدی افزود: فردی که دیابت نوع دو دارد، ۱۰درصد احتمال ابتلا به بیماری قلبی عروقی در او بیشتر از سایر افراد است.
وی کم تحرکی، تغذیه و رفتارهای ناسالم، استفاده از دخانیات و الکل را از عوامل ابتلا به دیابت عنوان کرد و گفت: زنان باید بیشتر مواظب سلامتی خود باشند چرا که این بیماری در زنان در صورت عدم رعایت شیوع بیشتری خواهد داشت.
معاون فنی رئیس مرکز بهداشت استان از مردم خواست، ۵روز در هفته و به مدت ۳۰دقیقه پیاده روی با شدت متوسط و یا ۷۵دقیقه در هفته پیاده روی با شدت شدید را انجام دهند و همچنین رژیم غذایی سالم را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
یزدی در ادامه به ایدز و شناسایی ۲۲۳نفر از سال۶۵ تا کنون اشاره کرد و گفت: بیماران ایدز در استان را ۱۷۵مرد و ۴۶زن تشکیل میدهند.
وی افزود: که این رقم ۲۳درصد از زنان و ۷۷درصد مردان را تشکیل میدهد.
معاون فنی رئیس مرکز بهداشت استان اضافه کرد: ۶۲درصد مبتلایان از راه سرنگ مشترک و ۲۷درصد از رابطه جنسی به این بیماری در استان مبتلا شده اند.
به گفته یزدی، درکشور ۳درصد زنان و ۷۰درصد از مبتلایان را مردان تشکیل میدهند.
وی اضافه کرد: روشهای انتقال این بیماری تغییر کرده و در حال حاضر این بیماری قابل کنترل است.
معاون فنی رئیس مرکز بهداشت استان در ادامه به هاری و حیوان گزیدگی اشاره کردو گفت: پارسال ۲هزار و ۸۷۵ مورد حیوان گزیدگی در استان داشته ایم که بیشتر در مناطق روستایی رخ داده است.
ناهید یزدی افزود: در صورت حیوان گزیدگی حتما محل گزیدگی را با آب و صابون شستشو دهید و سریعا به مراکز بهداشت شهرستان مراجعه و واکسن و سرم هاری را نیز تزریق کنید.
وی اضافه کرد: مراکز حیوان گزیدگی شبانه روزی است و افرادی میخواهند حیوان نگهداری میکنند، آنها را واکسیناسیون و با قلاده نگهداری کنند.
به گفته معاون فنی رئیس مرکز بهداشت استان، میمون سنجاب، گربه و سگ حتما آنها را واکسیناسیون و در صورت گزیدگی به مراکز بهداشت مراجعه کنند.
یزدی همچنین در ادامه به واکسن آنفولانزا اشاره کرد و گفت: مادران باردار حتما واکسن آنفولانزا تزریق کنند.
وی افزود: بیمارانی که بیماری مزمن و بیماری کلیوی و دیابتیها هم حتما واکسن آنفولانزا را تزریق کنند.
معاون فنی رئیس مرکز بهداشت استان گفت: گروه سنی ۶تا۱۸ سال که تحت درمان آسپرین قرار دارند و کودکان ۶ماهه تا ۵ساله نیز باید واکسن آنفولانزا تزریق کنند.
یزدی افزود: در صورت مشاهده حیوان مرده از دست زدن به آن پرهیز کنید و اگر تعداد زیادی از مردار را مشاهده کردید به مراکز بهداشت خبر دهید.
وی اضافه کرد: افرادی که به تخم مرغ و یا واکسن آنفولانزا حساسیت دارند، نباید این واکسن را تزریق کنند.