فضای مجازی، فرصت ها و تهدیدها
روان شناس بالینی بیمارستان کیش گفت: غرق شدن در فضای مجازی عواقب جبران ناپذیری دارد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز کیش، مریم حق شناس روان شناس بالینی بیمارستان کیش گفت: فضای مجازی علاوه بر سرگرمی و اطلاع رسانی که جنبه مثبت آن است ، تشویش و اضطراب و ناامنی هم برای کاربران به دنبال دارد.
وی افزود: اعتیاد به فضای مجازی یکی از اعتیاد های فراگیر است که برای حل آن ، بسیاری از سازمان ها ، نهادها و ادارات فرهنگی باید دست به دست هم دهند.
این روان شناس به حضور کاربران بیش از 5 ساعت در فضای مجازی در کشورمان اشاره کرد و گفت: ایران یکی از پرمصرف ترین کاربران فضای مجازی را در دنیا دارد و محدویت سنی کاربران نیز تقریبا از بین رفته است و کودکان هم در این فضا غوطه ور هستند.
مریم حق شناس عواقب خطرناک فضای مجازی را برای کودکان و نوجوانان جبران ناپذیر خواند و گفت: خانواده ها نخستین نهاد اجتماعی کارآمد و تاثیر گذار بر کودکان هستند و با اصلاح الگوهای غلط می توانند به صورت خاموش و نامحسوس رفتار کودکان خود را اصلاح کنند.
تعدادی از مردم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما به جنبه های سرگرمی ، ارائه اطلاعات جدید ، ارزان بودن ، پاسخ دادن به نیازهای جوانان و مهیج بودن این فضا اشاره کردند و گفتند وقتی سرگرمی دیگری نداریم به فضای مجازی رو ی می آوریم .
مریم حق شناس روان شناس بالینی بیمارستان کیش به افزایش نرخ بیکاری که عامل مهمی در افزایش تمایل جوانان به بهره گیری از فضای مجازی است اشاره کرد و گفت: افرادی که مشغله درس خواندن و کار کردن ندارند بیشتر مشتری فضای مجازی هستند.
وی دوستی های بدون شناخت ، ازدواج های ناموفق ،گسترش اعتیاد ، وابستگی های شدید عاطفی هم برای دختران و هم پسران و به دنبال آن ضربه های روحی روانی ،کاهش اعتماد به نفس ، خود شیفتگی و چند شخصیتی را از عواقب استفاده زیاد از فضای مجازی عنوان کرد.
وی افزود: افرادی که بیش از یک ساعت در شبانه روز از فضای مجازی بهره می برند و کار مفید تحقیقاتی و علمی انجام نمی دهند باید بیشتر مراقب خود باشند تا گرفتار عواقب خطرناک ناشی از اعتیاد به فضای مجازی نشوند.
افزایش آگاهی ،تغییر نگرش ها و ایجاد سرگرمی های سالم مثل مطالعه و ورزش ، انسان را از غرق شدن در فضای مجازی محافظت میکند.