درپی آغاز عملیات آزاد سازی شهر القائم؛
به دشمنی با آمریکا می بالیم
سخنگوی نظامی گردان حزب الله در عراق گفت: با توجه به نقش مخرب آمریکا در منطقه، به دشمنی با این کشور افتخار میکنیم.
خبرنگار سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما، سید جعفر حسینی در گفتگو با شبکه تلویزیونی المیادین درباره تحولات میدانی عملیات قائم نزدیک مرز سوریه و سرعت عمل نیروهای عراقی در این عملیات گفت: در آغاز پیروزیی را که با سرکوب آخرین سنگرهای داعش در عراق به دست آمده است به جهان اسلام و عرب تبریک میگویم، اما درباره این عملیات میتوان گفت، عملیات آزادسازی منطقه قائم تقریبا هفت هفته قبل آغاز شد، یعنی زمانی که ما به مثلث مرزی عراق، سوریه و اردن رسیده بودیم. نیروهای مقاومت در این عملیات از نیروهای پیشگام به شمار میآیند، آنان با حضور آمریکا در منطقه مرزی به ویژه در پایگاه تنف مقابله کردند و عملیات را آغاز نمودند، بر اساس برنامه ریزیها قرار بود شرایط به گونهای مهیا شود که ارتباط میان پایگاه تنف با گروههای مسلح در مرز سوریه - عراق قطع شود تا دیگر شرایط برای ارسال کمکهای لجستیکی به این گروهها آماده نباشد. در این زمینه نیروهای عراقی و سوری هماهنگی مشترکی داشتند.
وی افزود در ادامه پایگاه نظامی تنف محاصره شد و نتوانست به گروههای مسلح مستقر در مرز مشترک سوریه و عراق کمکهای لجستیک ارائه دهد، پس از این مرحله با هماهنگی ارتش سوریه، عملیات به سمت منطقه عکاشات آغاز شد و محورهایی که گروههای مقاومت در اختیار داشتند توسعه یافت و در مقابل محورهایی را که داعش تحت کنترل داشت، کاهش یافت. ما مناطقی را در محور عملیاتی مذکور پس گرفتیم که نه تنها در سه سال گذشته، بلکه در بیش از ده سال گذشته در کنترل داعش بود، به همین دلیل این مناطق مرکز اصلی استقرار داعش و مرکز شکل گیری تحرکات این گروه تروریستی در سوریه و عراق بود. در هر حال دامنه عملیات به عکاشات رسید که در واقع دومین منطقه مورد نظر در عملیات آزادسازی قائم بود البته قبل از ورود ما به عکاشات، شاهد اعتراضات آمریکا از حضور نیروهای عراقی در مناطق مرزی مشترک با سوریه بودیم، در همین زمینه تنگناهایی نیز از طرف دولت عراق به وجود آمد، به این منوال که آمریکا مانع پرواز بالگردهای عراق در منطقه عملیاتی میشد و اجازه پشتیبانی به نیروهای عمل کننده در میدان را نمیداد، اما پس از ورود نیروها به عکاشات، شاهد بودیم که دامنه عملیات تا آستانه منطقه قائم رسید، البته وقتی به این مرحله رسیدیم باز هم شاهد مداخله آمریکا بودیم. این مداخله هم به طور غیر مستقیم و از طرف دولت عراق اعمال میشد، دولت عراق در این زمینه سعی کرد به گروههای مقاومت اجازه ورود به شهر قائم را ندهد، بلکه این نیروها را نزدیک این شهر متوقف کند و نیروهای امنیتی، ارتش و نیروهای مبارزه با تروریسم وارد شهر شوند البته تنها یک گروهان از بسیج مردمی اجازه یافت تا با هدف قطع ارتباط میان قائم و بوکمال وارد شهر شود.
سخنگوی حزب الله لبنان گفت ما مناطقی را در محور عملیاتی مذکور پس گرفتیم که نه تنها در سه سال گذشته، بلکه در بیش از ده سال گذشته در کنترل داعش بود، به همین دلیل این مناطق مرکز اصلی استقرار داعش و مرکز شکل گیری تحرکات این گروه تروریستی در سوریه و عراق بود.
سخنگوی حزب الله لبنان گفت در مقابل این فشارها، ما نیز اصرار داشتیم، چون آغازگر عملیات بوده ایم باید برای پایان دادن عملیات وارد شهر شویم، همین کشمکش سبب تاخیر سه روزه در روند عملیات شد. اعتقاد ما این است که آمریکاییها سعی کردند در مسیر این عملیات مشکل ایجاد کنند، آنها میخواستند مانع از آن شوند که نیروهای بسیج مردمی با ادامه پیشروی به نیروهایی برسند که از محوری دیگر در مسیر بوکمال در حال پیشروی بودند، اما با وجود همه این فشارها نیروهای مقاومت در این عملیات به عنوان نیروهای اساسی وارد عمل شدند زیرا سه محور عملیاتی در اختیار نیروهای مقاومت بود. این عملیات، فقط با مشارکت نیروهای عراقی انجام شد و فرماندهی آن را گروههای مقاومت در عراق در دست داشتند، مهمترین دستاوردی که در این عملیات حاصل شد پایان دادن به موجودیت افراد مسلح داعش در محور بوکمال، مسلط شدن بر مرزهای مشترک و جلوگیری از تسلط آمریکا بر مناطق مرزی بود. یکی از اهداف آمریکا تجزیه کشورهای مقاومت و دور کردن این کشورها از همدیگراست، اما آنچه که پس از عملیات آزادسازی قائم اتفاق افتاد همکاری بیشتر کشورهای محور مقاومت است. ما سالها در منطقه مرزی حضور نداشتیم و حال بر این مناطق مسلط شده ایم.
وی افزود، یکی از دلایل مخالفت آمریکا با حضور نیروهای مقاومت در مرز مشترک این است که حضور این نیروها در مرزها همبستگی میان محور مقاومت را تقویت میکند، زیرا این نیروها تحت فشار آمریکا تسلیم نمیشوند و از آمریکا حرف شنوی ندارند در نتیجه حضور چنین نیروهایی در منطقه مرزی و تعامل آنان با نیروهای مشابه در آن سوی مرز، به مراتب قویتر از هماهنگیهایی خواهد بود که با استقرار دیگر نیروها میتواند حاصل شود. به همین منظور یکی از اصلیترین برنامههای آمریکا دور نگه داشتن گروههای مقاومت از محورهایی بود که سبب تلاقی نیروهای محور مقاومت میشود، آنان سعی میکنند، گروههای مقاومت را از هم دیگر دور نگه دارند و مانع ارتباط مستقیم میان محورهای مقاومت شوند. به همین منظور حضور گروههای مقاومت در منطقه مرزی، خلاف اهداف آمریکاست. آمریکا در همین چارچوب، خود در مناطق مرزی متوقف شده بود تا گروههای مقاومت را در داخل خاک عراق نگه دارد و بر اساس اعترافات صریح مقامات آمریکایی، این نیروها را در همین مناطق سرکوب کند. البته با توجه به نقش مخرب آمریکا در منطقه، اینکه ما دشمن آمریکا تلقی میشویم مایه افتخار ماست، امروز همه مردم منطقه به خوبی دشمن واقعی را میشناسند. وقتی از داعش در منطقه سخن میگویم برداشت مردم منطقه این است که داعش تنها ابزاری در دست آمریکاست و آمریکا دشمن واقعی به شمار میآید.
همه مشکلات اقتصادی و سیاسی امروز ما زیر سر آمریکاست. در نتیجه احمقانه است که بار دیگر بخواهیم آمریکاییها را بیازماییم. ما باید بدانیم عراق در حوزه امنیتی، اقتصادی، نظامی و سیاسی توانمندیهایی دارد که کشور را از هر گونه نیاز به دیگران بی نیاز میکند.
سید جعفر حسینی افزود، در سال دو هزار و یازده وقتی دولت قبلی عراق در پی امضای توافقنامه امنیتی با واشنگتن بر آمد، بهانه آمریکاییها این بود که اگر بر اساس این توافق نیروهایشان را از عراق خارج کنند کشور عراق بار دیگر دستخوش ناامنیها خواهد شد، در واقع این سخن از نگاه ما تهدید بود و آنان این تهدید را پس از سال دو هزار و سیزده عملی کردند، امروز هم وقتی به عنوان گروههای مقاومت عراقی از مخالفت با هر نوع حضور نیروهای آمریکایی در عراق و حتی مخالفت با مربیان آموزش نظامی و مستشاران نظامی آمریکا در عراق دم میزنیم واشنگتن با زبانی دیگر تهدیداتش را تکرار میکند و مدعی میشود، موجودیت این گروهها (گروههای مقاومت) تهدیدی برای آینده عراق است و این کشور در مراحل پساداعشی دچار درگیریهای داخلی خواهد شد. در واقع آنان در پی آن هستند تا برای تحقق اهدافشان در عراق از اهرم جدید بهره برداری کنند. آمریکا خطاب به نخست وزیری عراق از آمادگی برای آموزش ارتش عراق سخن میگوید، اما این وعدههای آنان قابل پذیرش نیست زیرا پیش از این به مدت هشت سال ارتش عراق را آموزش دادند، اما شاهد بودیم این نیروها (زمان حمله داعش به مناطقی در عراق) فقط طی چند ساعت فروپاشیدند. ضمن اینکه آنان از حمایتهای اقتصادی و سیاسی عراق سخن میگویند، اما همه مشکلات اقتصادی و سیاسی امروز ما زیر سر آمریکاست. در نتیجه احمقانه است که بار دیگر بخواهیم آمریکاییها را بیازماییم. ما باید بدانیم عراق در حوزه امنیتی، اقتصادی، نظامی و سیاسی توانمندیهایی دارد که کشور را از هر گونه نیاز به دیگران بی نیاز میکند. شرایط امروز عراق کاملا با شرایط قبل از سال دو هزار و چهارده متفاوت است زیرا کشور در داخل متحد است و مردم عراق دشمنانشان را میشناسند، تفاوتی نیست که این دشمن کسانی باشند که تعصبات مذهبی را ترویج میدهند یا مثل آمریکا نقشهای نظامی را ایفا میکنند.