ورود سه نوع قارچ خوراکی به بازار
سه نوع قارچ خوراکی جدید به زودی روانه بازار مصرف میشود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز البرز، مدیرکل دفتر گلخانه گیاهان دارویی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی با اعلام این خبر گفت: برای آنکه بتوانیم مازاد تولید مصرف قارچ را مدیریت کنیم، ایجاد تنوع در تولید و توسعه بازارهای صادراتی را در دستور کار داریم.
تقوی امروز در بازدید از بزرگترین مزرعه پرورش قارچ کشور واقع در ملارد به آخرین وضعیت تولید قارچ به عنوان یکی از مواد غذایی سالم اشاره کرد و گفت: باید با افزایش فرهنگ مصرف، سرانه مصرف قارچ در کشور را افزایش دهیم، چرا که هماکنون سرانه مصرف قارچ 1.2 کیلوگرم است، در حالی که استاندارد جهانی 2کیلوگرم بوده و ما باید تا پایان برنامه ششم میزان مصرف سرانه را به 2.5کیلوگرم برسانیم، اگر چه نقطه مطلوب ما 4کیلوگرم است.
وی با اشاره به اینکه طرح افزایش سرانه مصرف با کمک انجمن صنفی قارچ تدوین شده است، افزود: رسانهها میتوانند نقش و جایگاه ویژهای را در ایجاد فرهنگ مصرف و افزایش تقاضا برای غذای سالم از جمله قارچ داشته باشند.
تقوی ایجاد تنوع در انواع قارچ تولیدی را یکی دیگر از برنامههای وزارت جهاد کشاورزی برشمرد و افزود: تولید قارچ از حیث اقتصاد مقاومتی، سلامت محصول و اشتغالزایی بسیار برای کشور اهمیت دارد، چرا که به ازای هر واحد 220تنی برای 15 تا 18 نفر بسته به میزان مکانیزاسیون واحدهای پرورش قارچ، اشتغالزایی داریم.
وی با بیان اینکه95، درصد از قارچ تولیدی و مصرفی در کشور از نوع قارچ دکمهای است که باید به سمت ایجاد تنوع برویم، مضاف بر آنکه گونههای جدید ارزش افزوده بالاتری را دارند، افزود: به زودی سه مدل خوراکی جدید به سبد کالایی برای ایجاد تنوع اضافه میشود که قارچ شاه صدف، قارچ صدفی و قارچ ترافل از جمله آنهاست که دستورالعمل آن آماده شده است.
وی در مورد ارائه تسهیلات به واحدهای تولید قارچ هم گفت: در حال حاضر تسهیلات با سود 14.5 تا 15درصد به این واحدها اعطا میشود که برای مناطق محروم نرخ سود تسهیلات 3 درصد پایینتر است.
تقوی در پایان گفت: در سال96 برای 7هکتار واحد پرورش قارچ مجوز صادر کردهایم.