به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، شمار زیادی از نویسندگان، ادبا و روزنامه نگاران از کشورهای مختلف عربی و اسلامی با انتشار بیانیهای انحلال جمعیت «وعد» در بحرین را به دست رژیم آل خلیفه محکوم کردند.
پایگاه اینترنتی روزنامه الاخبار لبنان در گزارشی نوشت: ما نویسندگان، ادبا و روزنامه نگاران با نگرانی شدید روند محاکمه مسئولان نخستین سازمان سیاسی در بحرین و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج (فارس) (جمعیت فعالیت ملی دمکراتیک «وعد») را دنبال کردیم. ما همچنین سرانجام امور در بیست و ششم اکتبر ۲۰۱۷ و صدور تصمیم دادگاه استیناف اداری عالی بحرین را که تصمیم دادگاه بزرگ اداری را تائید کرد؛ دنبال کردیم. براساس این حکم این سازمان مبارز منحل میشود و پولها و دارائیهای آن ضبط خواهد شد. این گام جدیدی در مسیر محو فعالیت سیاسی در بحرین و نابودی بقایای به جای مانده از آزادی بیان و نابودی اصل تکثر گرایی سیاسی از قاموس دولت بحرین و حاکم شدن تک صدایی است.
در ادامه این بیانیه آمده است ما تصمیم برای انحلال جمعیت «وعد» را یک تصمیم سیاسی میدانیم و اصرار بر ادامه این روند را سبب آسیب رساندن به صلح داخلی و ثبات اجتماعی به شمار میآوریم. این در حالی است که ثبات اجتماعی نیاز به گسترش آزادی، دمکراسی و اجرای عدالت اجتماعی دارد و جمعیت «وعد» به عنوان یک سازمان سیاسی بر مبنای این اصول حرکت میکند و روش مسالمت آمیز و حذف خشونت از همه منابعش را در پیش گرفته است و خواستار تکثرگرایی سیاسی است.
علاوه براین این جمعیت فراتر از طائفهها و مذاهب است و خواستار پادشاهی مشروطه (مقید به قانون اساسی) مثل دموکراسیهای ریشه داری است که در منشور فعالیت ملی درج شده و بحرینیها با اکثریت قاطع در فوریه ۲۰۰۱ به آن رای مثبت دادند.
ما در شرایطی از انحلال جمعیت وعد ابراز شگفتی میکنیم که بخشی از گروههای جنبش آزاد عربی است و برای مسائل عادلانه عربی و در صدر آنها آرمان فلسطین مبارزه میکند و با عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی مخالف است.
ما از رهبری این جمعیت مبارز و اعضاء و دوستانش حمایت میکنیم و درباره هر گونه تعرض و بدرفتاری با رهبری و اعضای آن هشدار میدهیم و در عین حال از دولت بحرین میخواهیم این تصمیم را متوقف کند و اجازه آزادی فعالیت سیاسی آشکار مسالمت آمیز را بدهد و اصلاحات سیاسی فراگیر را آغاز کند از جمله این اصلاحات پاکسازی زندانها از زندانیان سیاسی است.
در ادامه این بیانیه آمده است ما از دولت بحرین میخواهیم دولت گفتگوی ملی را به عنوان راهی برای حل مسائل مورد اختلاف بین دولت و مخالفان و تحقق توسعه مستمر برای ساخت دولت مدنی دمکراتیک در پیش بگیرد که دولت مدنی دمکراتیک بر احترام به حقوق بشر، آزادی، دمکراسی و عدالت اجتماعی متمرکز است و نه اینکه راه حلهای امنیتی را در پیش بگیرد که سبب بروز رکود سیاسی و اقصتادی در کشور برادر بحرین شده است.
یاد آور میشود بیش از هشتاد نفر این بیانیه را امضا کردند که نام همه آنها در این بیانیه به همراه نام کشور و شغلشان درج شده است.