پخش زنده
امروز: -
با تلاش محققان خوزستانی ، کشورمان به فناوری ساخت سلول های خورشیدی به روش سیلیکون آمورف دست یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، مدیر عامل شرکت برق منطقه ای خوزستان گفت : متخصصان این شرکت با همکاری طرح مشترک با دانشگاه شهید چمران اهواز توانستند به این فناوری دست یابند.
محمود دشت بزرگ افزود : از جمله مزایای این نوع از سلول های خورشیدی می توان به ساخت آن به روی زمینه های بسیار ارزان و انعطاف پذیر مانند شیشه و پلاستیک که در دمای بالا عملکرد بهتری نسبت به سیلیکون های کریستالی دارد اشاره کرد .
وی ادامه داد : راندمان آن در دماهای بالا و سازگار با محیط بویژه در مناطق گرمسیری، وجود ابزارهای لازم آن در کشور جهت بومی سازی و امکان ساخت آن در ابعاد بزرگ از دیگر مزایای فناوری ساخت سلول های خورشیدی به روش سیلیکون آمورف است.
مدیر عامل شرکت برق منطقه ای خوزستان گفت : دستیابی به فناوری های برتر روز، دستاورد مهمی است که کشور عزیزمان را قادر به رقابت در عرصه های مختلف بین المللی خواهد ساخت و با توجه به اینکه کشور ما در زمره کشورهای با بیشترین پتانسیل انرژی خورشیدی بوده، بومی شدن فناوری ساخت این نوع سلول های خورشیدی می تواند نقش مهمی در جایگزین کردن انرژی های تجدید پذیر شونده به جای سوخت فسیلی در تولید برق داشته باشد.