پخش زنده
امروز: -
نخستین محموله حمل گندم ترانزیتی 130 هزار تنی از هند به مقصد افغانستان وارد بندر چابهار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ محمد راستاد مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی با اعلام این خبر از ورود سفیران و برخی از مسئولان دو کشور هند و افغانستان به بندر چابهار خبر داد و گفت: این عملیات ترانزیتی برای نخستین بار انجام میشود و اتفاق بسیار مهم برای مبحث ترانزیت کالا در کشور ایران است.
محمد راستاد در گفتگو با پایگاه خبری وزارت راهوشهرسازی، درباره پهلوگیری محموله 130 هزار تنی گندم در بندر چابهار که از مبدا بندر کاندولای هند حرکت کرده بود و قرار است از طریق ایران به افغانستان ترانزیت شود، گفت: نخستین محموله گندم ترانزیتی از هند وارد ایران شد و به افغانستان ترانزیت میشود.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی همچنین اعلام کرد که هم اکنون، نصیر احمد نور سفیر کشور افغانستان، جابرانصار رایزن بازرگانی افغانستان، سائوراب کومار سفیر کشور هند، دووش اوتام معاون سفر افغانستان، احمد آفتاب وابسته اقتصادی هند به بندر چابهار آمده اند.
تقیزاده معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی و حسنزاده معاون امور بندری و مناطق ویژه اقتصادی و عضو هیئت عامل سازمان بنادر و دریانوردی از مقامات ارشد هند و افغانستان استقبال کردند.
پیشتر نیز راستاد اعلام کرده بود: همچنانکه ما توسعه زیربناها، روبناها و تجهیزات بندر چابهار را در دستور کار قرار داده بودیم و این بندر را برای پذیرش این کشتیها آماده کرده بودیم، امیدواریم با خدمات مناسبی که در بندر چابهار به این کشتیهای حامل محمولههای ترانزیتی هند به مقصد افغانستان ارایه خواهد شد ما شاهد این باشیم که این روند تدوام یابد و بتوانیم حداکثر بهرهبرداری را از ظرفیتهای ایجاد شده در بندر چابهار برای توسعه ترانزیت بکنیم.
تجارت بین المللی وابسته به صنعت کشتیرانی است
معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی کشور با اشاره به این جمله که تجارت و اقتصاد بین المللی وابسته به صنعت کشتیرانی است، گفت: در حال حاضر عمده حمل و نقل در جهان به روش دریایی است.
محمد راستاد پیش از این هم با اعلام اینکه ایران در حوزه حمل و نقل دریایی جزء کشورهای صاحب نام در جهان است، افزود: میهن اسلامی از نظر ناوگان تحت مالکیت و پرچم امروز در جایگاه مهم بین المللی قرار دارد.
معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی کشور با بیان اینکه نقش و جایگاه حیاتی خانواده بزرگ دریانوردان در اقتصاد جهانی انکارناپذیر است، گفت: در حال حاضر ۱۰ هزار دریانوردان ایرانی روی ناوگان کشتی های اقیانوس پیما و ۱۰۰ هزار نفر دریانورد دیگر برروی ناوگان منطقه ای در حال فعالیت هستند.