پخش زنده
امروز: -
آمریکا برای سرمایهگذاری نظامی به دنبال افزایش درگیریها و منازعات در منطقه و جهان است.
آمریکا در حال حاضر حدود ۶۰۰ میلیارد دلار سالانه در بخشهای نظامی هزینه میکند. به طوری که نزدیک به نیمی از بودجه آمریکا را بودجه نظامی تشکیل می هد. تزریق این بودجه هنگفت و سرسام آور به ارتش بیشک مستلزم کاهش بودجه بخشهای دیگر از جمله کمک های خارجی، وزارت خارجه و محیط زیست خواهد بود.
جدای از این بخشها، گفته شده که ترامپ بودجه سازمان سیا را برای مقابله با گروههای تروریستی در خاورمیانه کاهش داده است. مسئلهای که تنها در ظاهر امر، عجیب و غریب است چراکه رویکرد کلی آمریکا در منطقه حمایت از تروریستها بوده است. در این باره حداقل میتوان گفت که در حال حاضر طالبان در افغانستان از هر زمان دیگری قدرتمندتر شده است و این مسئله از برخورد گزینشی آمریکا در راه به اصطلاح مقابله با گروه های تروریستی حکایت دارد.
بدین ترتیب آنچه برای آمریکا و ترامپ اهمیت دارد تجارت اسلحه برای کسب منفعت بیشتر است لذا «سرمایهگذاری در امور نظامی» آنقدر برای آمریکا اهمیت داشته و دارد که «ماتیو هوو» مقام پیشین وزارت خارجه آمریکا اخیراً در مصاحبه با شبکه تلویزیونی راشا تودی گفته "مادامی که اسرائیل و عربستان سعودی تسلیحات ما را خریداری کنند آنها همپیمانان ما خواهند بود". این سخن بدان معناست که راز همپیمانی آمریکا با رژیم صهیونیستی و عربستان در کسب سود بیشتر از طریق فروش سلاح نهفته است.
در اینجا سؤال این نیست که آیا سرمایهگذاری دولت ترامپ در امور نظامی، روشی مناسب و مؤثر برای کارآفرینی و اشتغالزایی در آمریکا است یا خیر؟ هرچند این تصور که ارتش سبب کارآفرینی میشود، تصوری اشتباه است. مطالعات میدانی دانشگاههای مختلف در آمریکا هم خلاف این موضوع را اثبات کرده است. این مطالعات نشان داده است که سرمایهگذاری در امور نظامی بدترین روش برای کارآفرینی است.
بلکه آنچه در خور تأمل است ایناستکه آمریکاییها تشدید بیثباتی و ناامنی (چالشآفرینی و بحرانسازی) را مترادف با سود بیشتر در نظر میگیرند. به دیگر سخن برای واشنگتن حیات و ممات سرمایهگذاری نظامی در گرو افزایش درگیریها و منازعات است.
در این مسیر، طبیعی است که افزایش تنش و درگیری در خاورمیانه بر وفق مراد آمریکا است چراکه آنها از این طریق تسلیحات نظامی خود را راحتتر به فروش میرسانند و به قول معروف پول بیشتری به جیب میزنند.
بر این اساس، نه تنها نباید انتظار داشت که آمریکا با تروریسم مبارزه کند بلکه میتوان به راحتی هرچه تمامتر تصور کرد که ترویستها محصول و پرورده آمریکاییها هستند. واقعیتی که چندی پیش مورد اشاره رئیس جمهور پیشین افغانستان هم قرار گرفت. حامد کرازی در مصاحبه با راشا تودی اظهار داشت که آمریکا با هدف ایجاد بحران در کشورهای منطقه و همسایه از داعش حمایت میکند.
.............................................................................................
مصطفی عبدلی