پخش زنده
امروز: -
رئیس هیئت بورد رادیولوژی کشور گفت: فلوشیپ رادیولوژی زنان مصوب وزارت بهداشت است و به زودی در دانشگاه علوم پزشکی تهران ایجاد خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حسن هاشمی در حاشیه کنفرانس سونوگرافی بارداری و اکوی قلب جنین که به مناسبت روز جهانی رادیولوژی در مرکز همایشهای بین المللی رایزن برگزار شده است، افزود: سابقاً رادیولوژی (پرتوشناسی) اطلاق بر رشتهای میشد که در آن از روشهای پرتوی یونیزان استفاده میشد، اما امروزه رادیولوژی علوم تصویری غیرپرتویی مانند ام، آر، آی و سونوگرافی را نیز شامل میشود.
وی اضافه کرد: رادیولوژی در ابتدا فقط برای بررسی استخوانها استفاده میشد، ولی پس از آن با کشف ماده حاجب امکان تصویربرداری از کلیه، کبد و سایر اندامها نیز در آن محقق و پس از آن با استفاده از رایانه امکان سی تی اسکن فراهم شد و سپس امواج فراصوت نیز به این عرصه ورود یافت.
هاشمی افزود: در سال ۱۳۶۹ از ام، آر، آی در ایران استفاده شد که امروزه تصویربرداری مولکولی را با این روش انجام میدهند و حتی با استفاده از آن میتوان نوع پاتولوژی را مشخص کرد.
رئیس هیئت بورد رادیولوژی کشور با اشاره به فعالیت انجمن رادیولوژی ایران گفت: این انجمن با برگزاری کارگاه آموزشی و بازآموزی همچنین کنگره سالانه سعی داشته است به منظور به روز کردن اطلاعات همکاران گام بردارد و آنها را بر اساس دانش روز توانمند کند.
هاشمی با تاکید بر اینکه در حال حاضر شدیدا نیاز به راه اندازی فلوشیپ در شاخههای مختلف رادیولوژی هستیم، افزود: در جوامع امروزی علم رادیولوژی علم عمومی نیست بلکه به یک رشته فوق تخصصی تقسیم بندی میشود بنابراین باید به سمت فوق تخصصی شدن پیش برویم.
معاون آموزشی انجمن رادیولوژی ایران گفت: در حال حاضر فقط در دو شاخه اینترونشنال جنرال و نوروسکولار فلوشیپ داریم و رشته رادیولوژی زنان (برای بررسی سینه، بارداری و...) نیز مصوب وزارت بهداشت است و بزودی در دانشگاه علوم پزشکی تهران راهاندازی خواهد شد.