پخش زنده
امروز: -
دبیر اجرایی ششمین کنگره بین المللی راینولوژی و جراحی پلاستیک صورت گفت: مهمترین عامل بروز سینوزیت در افراد بزرگسال بیماریهای تنفسی فوقانی ویروسی و آلرژی است، که آلودگی هوا در بروز آن تاثیر مستقیم دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی انجمن راینولوژی ایران، دکتر نادر اکبری دیلمقانی افزود: جراحی پلاستیک بینی از رایجترین جراحیها در این زمینه بوده است و بعد از آن جراحی تیغه بینی یا به اصطلاح انحراف بینی و جراحیهای سینوس به دلیل بیماریهای مزمن سینوس و پولیپهای بینی بیشترین آمار را به خود اختصاص میدهد.
وی گفت: روشهای جراحی در سالهای اخیر تغییر کرده و روشهای باز جراحی تبدیل به روشهای آندوسکوپی جراحی شده است یعنی امروزه جراحیهای تیغه بینی و سینوسها نیز بیشتر به روش آندوسکوپی انجام میشود.
دبیر اجرایی ششمین کنگره بین المللی راینولوژی و جراحی پلاستیک صورت درباره موضوع سینوزیت گفت: ۲ نوع اصلی سینوزیت داریم که یکی شامل سینوزیتهای حاد ناشی از باکتریها یا ویروس بوده و دیگری سینوزیت مزمن است که علت آن کاملا ناشناخته است و برخی آن را التهابی و برخی عفونی میدانند، اما هیچ کدام از آنها تا کنون ثابت نشده است.
اکبری ادامه داد: مشکل اصلی در حال حاضر در جامعه وجود سینوزیت مزمن است، همچنین سینوزیت ناشی از قارچ نیز وجود دارد که ویژگیهای خاصی دارد و در بیماران خاصی به وجود میآیند.
این فوق تخصص بینی، سینوس و جراحیهای قاعده جمجمه گفت: سینوزیتهای حاد باکتریال معمولا درمان دارویی دارد که در اغلب موارد به این درمان جواب میدهند و اگر فرد دچار عارضه شود نیز میتوان با درمان دارویی وی را درمان کرد مگر اینکه در موارد خاصی نیاز به جراحی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه مهمترین عامل بروز سینوزیت در افراد بزرگسال بیماریهای تنفسی فوقانی ویروسی است، گفت: بعد از آن آلرژی از دیگر عوامل بروز سینوزیت است، همچنین در کودکان نیز بیماریهای ویروسی و آلرژی از دلایل بروز سینوزیتها بوده و بهترین راه پیشگیری، کنترل این بیماری هاست.
دکتر نادر اکبری گفت: وجود یک عامل تنها نمیتواند عامل سینوزیت شود، اما عاملی همچون آلودگی هوا میتواند در همراهی با عوامل دیگر باعث تشدید علائم یا طولانی مدت شدن علائم سینوزیت شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: در هر درمانگاه فوق تخصصی بینی و سینوس شاید از هر ۱۰ بیمار که با شکایت دائم از سینوزیت و بینی مراجعه میکنند حدود ۸ نفر از آنها از خلط پشت حلق شکایت میکنند و میگویند صبحها که از خواب بر میخیزند و نیز در تمام مدت روز خلط پشت حلق دارند.
وی ادامه داد: این خلط پشت حلق معمولا عفونی نیست و به صورت ترشح چسبناک سفید که در پشت حلق این افراد وجود دارد، است و به هیچ وجه نباید برای از بین بردن آن از آنتی بیوتیک استفاده کرد، همچنین این مسئله ارتباط واضحی با آلودگی هوا دارد و بسیاری از بیماران که به شهرستان و جاهایی که آلودگی کمتر دارد، سفر میکنند، علائم آنها کمتر میشود و در تهران دوباره زیاد میشود.
اکبری در مورد تأثیر آلودگی هوا در بروز سینوزیت گفت: مواردی که من و همکاران فوق تخصص مشاهده میکنیم این بوده که آلودگی هوا نقش موثری در تشدید سینوزیت و طولانی شدن دارد.
ششمین کنگره علمی بین المللی راینولوژی و جراحی پلاستیک صورت ۱ تا ۳ آذر با حضور اساتید و صاحبنظران این حوزه در مرکز همایشهای رازی تهران برگزار میشود.