پخش زنده
امروز: -
نخستین همایش بین المللی اقیانوس شناسی غرب آسیا با تمرکز بر چهاردهمین هدف سند توسعه پایدار سازمان ملل با رویکرد توسعه دریا محور و ارتقای دانش اقیانوس شناسی در ایران در هتل المپیک در حال برگزاری است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ نخستین همایش بین المللی اقیانوس شناسی غرب آسیا مباحثی همچون هواشناسی دریایی، تغییر اقلیم، اقیانوس شناسی فیزیکی، اقیانوس شناسی زیستی، بیوژئوشیمی اقیانوسی، شیلات و آبزیان، زمین شناسی دریایی، آلودگی دریا، حقوق و سیاست دریا، مخاطرات دریایی و فناوری و مهندسی دریا مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
در این همایش که با استقبال دانشجویان اساتید و مسئولان کشوری و لشکری همراه شده است، علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان، امیر دریادار امیر رستگاری معاون وزیر و رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، خانم فرشچی معاون محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست، نیک آدامو نماینده یونسکو در مرکز منطقهای پژوهشی اقیانوس شناسی غرب آسیا دکتر مصطفی ارگون دبیر اجرائی شبکه علمی و فناوری اسلامی اقیانوس شناسی و سفیر کشور اندونزی حضور دارند.
امیر رستگاری در این همایش گفت: سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع با تجربه ۴۰ ساله نه تنها موفق به تولید شناورهای دریایی شده بلکه زنجیره تولید شناورهای دریایی را هم بومی کرده و این قابلیت را داریم که خدمات پس از فروش بدهیم.
استاندار سیستان و بلوچستان نیز با پرسش این سوال که چرا فقط به خشکی تمرکز کرده ایم گفت: این همایش باید برای ما یک تلنگر باشد تا بدانیم در برنامه هفتم توسعه، نقش نظام دریاها چیست و کجای هدف گذاریهای ما قرار دارد.
علی اوسط هاشمی با بیان اینکه، عملکرد چهار سال گذشته دولت تدبیر و امید در سیستان و بلوچستان با ۳۵ سال قبل از آن برابری میکرد، گفت: با همت بلندی که در دولت و نظام وجود دارد باید به دریاها جهانی بیاندیشیم.
خانم دکتر فرشچی با بیان اینکه معاونت محیط زیست دریایی همواره تلاش داشته است هدف ۱۴ سند توسعه پایدار را محقق کند. گفت: از این همایش توقع میرود راهکارهای اجرایی و عملی دست پیدا کند نوع ارتباط با کشورهای حاشیه نشین را پیدا کند.
وی افزود: اطلاعات ما از خلیج فارس دریای خزر دریای عمان زیاد نیست، کشورهای ساحلی تنها به سواحل خودشان تمرکز نمیکنند بهره برداری پایدار از آبزیان دریایی از منطقه اقتصادی و خیلی فراتر رفته است جمهوری اسلامی ایران هم نقش فعالی در شکل گیری کنوانسیون دریایی دارد و نشان میدهد که به استفاده بیشتر از ظرفیت دریاها میاندیشد.
فرشچی گفت: امیدوار به همکاری هر چه بیشتر با کشورهای حاشیه دریاهایمان هستیم چرا که در هیچ جای جهان کشوری به تنهایی نتوانسته است بر مخاطرات محیط زیستی خود غلبه کند.
۲۰۴ مقاله علمی منطبق با موضوع و فورمت علمی به دبیرخانه این همایش ارسال شده که ۱۶۷ مقاله آن فارسی و ۳۷ مقاله انگلیسی است و در پایان این همایش به سه ارائه برگزیده دانشجویی لوح تقدیر اهدا خواهد شد.
این همایش دو روزه است و هر روز در دو نوبت صبح و عصر با برگزاری کارگاههای آموزشی و ارائه مقاله و سخنرانی به کار خود ادامه میدهد.