به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما، روزنامه صهیونیستی جروزالم پست در گزارشی با عنوان «دوئل نتانیاهو و روحانی بر سر موشک های بالستیک ایران» نوشت: حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، گفته است ایران به تولید موشک ادامه می دهد.
در این گزارش آمده است: بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، روز یکشنبه همزمان با قول رئیس جمهور ایران مبنی بر ادامه تولید موشک های بالستیک این کشور گفت، توافق هسته ای ایران باید به منظور جلوگیری از توسعه سلاح های بالستیک در ایران اصلاح شود.
روحانی که در مجلس ایران سخنرانی می کرد، گفت ایران به تولید موشک برای دفاع از خود ادامه می دهد.
وی در سخنانی قاطع در مجلس ایران گفت:« ما موشک تولید کرده ایم و می کنیم و این اقدام هیچ توافق بین المللی را نقض نمی کند.»
اظهارات روحانی چند روز پس از رای مجلس نمایندگان آمریکا به تحریم های جدید علیه برنامه موشکی بالستیک ایران بیان شد. اقدام مجلس نمایندگان بخشی از تلاش های آمریکا برای مهار تهران بدون حرکت فوری در جهت تضعیف توافق هسته ای بین المللی است.
نتانیاهو در جلسه کابینه که طی آن مئیر بن شابات، مشاور امنیت ملی اسرائیل، توضیحاتی درباره نشست های اخیرش در واشنگتن و مسکو ارائه کرد، بر ضرورت لغو یا اصلاح توافق هسته ای ایران تاکید کرد.
نتانیاهو مواردی را در این توافق برشمرد که نیازمند اصلاح است، از جمله لغو «بندهای انقضاء» (تاریخ انقضای محدودیت های وضع شده بر توسعه هسته ای ایران) که به صورت خودکار در تاریخ های مشخص و بدون درنظر گرفتن رفتار ایران تحریم ها را لغو می کند، لغو مجوز استفاده از سانتریفیوژهای پیشرفته و تشدید نظارت بر اماکن نظامی و مکان های دیگر ؛ اتفاقی که نتانیاهو می گوید اکنون روی نمی دهد.
علاوه بر این، نتانیاهو اعلام کرد: اسرائیل درصدد مطرح کردن مسائل دیگری است که باید به آنها پرداخته شود و در این توافق وجود ندارد، از جمله برنامه موشکی بالستیک ایران، تجاوزگری های (ادعا شده) این کشور در منطقه و (به ادعای وی) شبکه تروریستی ایران.
نخست وزیر اسرائیل به توافق هسته ای سال هزار و نهصد و نود و چهار با کره شمالی اشاره کرد که جهان از آن استقبال کرد و گفت:« ما مشاهده کرده ایم از آن زمان به بعد چه اتفاقاتی افتاده است و ایران به لحاظ اقتصادی سی برابر قوی تر از کره شمالی است. این کشور آرمان هایی برای استیلا بر منطقه و جهان دارد.»
این اظهارات در حالی بیان شد که روحانی روز یکشنبه با یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی، در تهران دیدار کرد.
آمانو در این دیدار بر ادامه پایبندی ایران به برجام که برنامه هسته ای ایران را در ازاء تخفیف تحریم ها محدود کرده است، تاکید کرد.
در بیانیه آژانس بین المللی انرژی اتمی آمده است:« مدیرکل آمانو تاکید کرد ایران به تعهدات هسته ای خود عمل کرده است و از نقطه نظر راستی آزمایی، برجام دستاورد روشنی ارائه می کند.»
نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، به آژانس برای دسترسی به اماکن نظامی ایران فشار آورده است تا تضمین شود (به ادعای آنها) ایرانی ها فعالیت هایی را که بر اساس این توافق ممنوع شده، پنهانی انجام نمی دهند.
علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، که در این نشست ها شرکت داشت، گفت: آمانو هیچ درخواستی برای بازرسی های جدید مطرح نکرد.
بن شابات که این ماه در واشنگتن و مسکو نشست هایی را برگزار کرده است، به کابینه اسرائیل گفت: مسکو و واشنگتن به مسائل مطرح شده توجه نشان دادند. توافق هسته ای ایران، مخالفت اسرائیل با تلاش های ایران برای تثبیت جایگاه خود در سوریه و مسائل منطقه ای نظیر حزب الله لبنان، کردها در عراق و آشتی فتح و حماس از جمله مسائل مطرح شده در این نشست ها بود.
روزنامه صهیونیستی جروزالم پست در گزارشی با عنوان «دوئل نتانیاهو و روحانی بر سر موشکهای بالستیک ایران» نوشت: حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، گفته است ایران به تولید موشک ادامه میدهد.
در این گزارش به قلم هرب کینون آمده است: بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، روز یکشنبه همزمان با قول رئیس جمهور ایران مبنی بر ادامه تولید موشکهای بالستیک این کشور گفت، توافق هستهای ایران باید به منظور جلوگیری از توسعه سلاحهای بالستیک در ایران اصلاح شود.
روحانی که در مجلس ایران سخنرانی میکرد، گفت: ایران به تولید موشک برای دفاع از خود ادامه میدهد.
وی در سخنرانی قاطع در مجلس ایران گفت: «ما موشک تولید کرده ایم و میکنیم و این اقدام هیچ توافق بین المللی را نقض نمیکند.»
اظهارات روحانی چند روز پس از رای مجلس نمایندگان آمریکا به تحریمهای جدید علیه برنامه موشکی بالستیک ایران بیان شد. اقدام مجلس نمایندگان بخشی از تلاشهای آمریکا برای مهار تهران بدون حرکت فوری در جهت تضعیف توافق هستهای بین المللی است.
نتانیاهو در جلسه کابینه که طی آن مئیر بن شابات، مشاور امنیت ملی اسرائیل، توضیحاتی درباره نشستهای اخیرش در واشنگتن و مسکو ارائه کرد، بر ضرورت لغو یا اصلاح توافق هستهای ایران تاکید کرد.
نتانیاهو مواردی را در این توافق برشمرد که نیازمند اصلاح است، از جمله لغو «بندهای انقضاء» (تاریخ انقضای محدودیتهای وضع شده بر توسعه هستهای ایران) که به صورت خودکار در تاریخهای مشخص و بدون درنظر گرفتن رفتار ایران تحریمها را لغو میکند، لغو مجوز استفاده از سانتریفیوژهای پیشرفته و تشدید نظارت بر اماکن نظامی و مکانهای دیگر؛ اتفاقی که نتانیاهو میگوید اکنون رخ نمیدهد.
علاوه بر این، نتانیاهو اعلام کرد اسرائیل درصدد مطرح کردن مسائل دیگری است که باید به آنها پرداخته شود و در این توافق وجود ندارد، از جمله برنامه موشکی بالستیک ایران و ... .
نخست وزیر اسرائیل به توافق هستهای سال هزار و نهصد و نود و چهار با کره شمالی اشاره کرد که جهان از آن استقبال کرد و گفت: «ما مشاهده کرده ایم از آن زمان به بعد چه اتفاقاتی افتاده است و ایران به لحاظ اقتصادی سی برابر قویتر از کره شمالی است. این کشور آرمانهایی برای استیلا بر منطقه و جهان دارد.»
این اظهارات در حالی بیان شد که روحانی روز یکشنبه با یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی، در تهران دیدار کرد. آمانو در این دیدار بر ادامه پایبندی ایران به برجام که برنامه هستهای ایران را در ازاء تخفیف تحریمها محدود کرده است، تاکید کرد.
در بیانیه آژانس بین المللی انرژی اتمی آمده است: «مدیرکل آمانو تاکید کرد ایران به تعهدات هستهای خود عمل کرده است و از نقطه نظر راستی آزمایی، برجام دستاورد روشنی ارائه میکند.»
نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، به آژانس برای دسترسی به اماکن نظامی ایران فشار آورده است تا تضمین شود (به ادعای آنها) ایرانیها فعالیتهایی را که بر اساس این توافق ممنوع شده، پنهانی انجام نمیدهند.
علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، که در این نشستها شرکت داشت، گفت: آمانو هیچ درخواستی برای بازرسیهای جدید مطرح نکرد.
بن شابات که این ماه در واشنگتن و مسکو نشستهایی را برگزار کرده است، به کابینه اسرائیل گفت: مسکو و واشنگتن به مسائل مطرح شده توجه نشان دادند. توافق هستهای ایران، مخالفت اسرائیل با تلاشهای ایران برای تثبیت جایگاه خود در سوریه و مسائل منطقهای نظیر حزب الله لبنان، کردها در عراق و آشتی فتح و حماس از جمله مسائل مطرح شده در این نشستها بود.