پخش زنده
امروز: -
جنگل الیمالات واقع در شهرستان نور ؛ 20 سال است که ضربه های وحشیانه زباله را برپیکرش تحمل می کند و فاضلاب های عفونی، در میان سایه ساران درختانی تخلیه می شوند که دیگر به نابودی نزدیک شدند.
مازندرانی ها روزانه 2 هزار و 500 تن زباله تولید می کنند و هنگامی که مسافران از راه می رسند این میزان به بیش از 3 هزار تن می رسد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، هنگامی که زباله ها جمع اوری می شود آسان است تصور کنیم به نحوی ناپدید می شوند؛ اما شهرداران زباله های جمع اوری شده را در دل جنگل ها پنهان می کنند هرچند که سواحل نیز بی نصیب نمی مانند.
بحران زباله در مازندران یک فاجعه است که حیات این استان را بی روح کرده و موجب تخریب منابع طبیعی و محیط زیست شده است.
جنگل الیمالات واقع در شهرستان نور ؛ 20 سال گذشته ضربه های وحشیانه زباله را برپیکرش تحمل می کند و این بدان معنی است: فاضلاب های عفونی ، شهری و صنعتی حتی در روز روشن؛ در میان سایه ساران درختانی تخلیه می شوند که دیگر به نابودی نزدیک شدند.
این صحنه را به راحتی می توان در اطراف پارک جنگل زارع ساری هم دید؛ فرسایش/ رانش / زباله های بیرون زده در دل خاک به جای ریشه درختان؛ تصویری از محل قدیمی دفن زباله در این جنگل است.
سرنگ ها و فاضلاب های بیمارستانی از دل خاک بیرون زده است؛ پلاستیک ها و لباس ها ، همه جور زباله ای را می توان در آنجا دید. زباله های فرسوده ای که در طبیعت باقی می مانند و اثرش درحیات مازندران، نابودی طبیعت و بیماری انسانهاست.
به گفته رییس جامعه جنگلبانی مازندران ؛ در این استان، سرازیرشدن شیرابه از زباله به طور گسترده ای گزارش شده است که طبیعت را عصبی کرده است.
امینی افزود: شیرابه در این مورد به این معنی است که درختان به جای آب، از این مواد سمی تغذیه می کنند، حیوانات رودخانه های پایین دست از این سموم روان می نوشند و آدمیان هم از گوشت و شیر این حیوانات استفاده می کنند.
مدیر کل محیط زیست مازندران راز این همه اتفاق بد در زباله های مازندران را بی توجهی شهرداران می داند و می گوید: ساماندهی وضعیت زباله در مازندران، در اولویت کار شهرداران نیست .
به گفته ابراهیمی کارنامی ، هرچند در برنامه پنجم توسعه به این امر مهم توجه شده اما در مازندران عملی نشده است و تنها راه حل برای اداره کل محیط زیست مازندران، اقامه دعوی علیه شهرداری ها در محاکم قضایی است.
دادستان مرکز استان مازندران نیز برورود مدعی العموم برای دفاع از حقوق مردم برای حفظ سلامت انسانی وطبیعت تاکید می کند و می گوید باقاطعیت بامتخلفان برخورد می شود.
به گفته ی حجت الاسلام جعفری مشکلات زباله درمازندران بانگاه ویژه دولت به مازندران حل شدنی است.
نزدیک به 4 دهه گذشته راه اندازی پسماندها، زباله سوز و سامانه تولید برق از زباله درمازندران وعده داده شد که بر روی کاغذ ماند و تهدید امنیت بهداشتی متوجه طبیعت و مردم مازندران است.