پخش زنده
امروز: -
طرح ملی آهن یاری و مکمل یاری با مگادوز ویتامین D برای دانش آموزان دختر آذربایجان شرقی آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما رییس مرکز بهداشت آذربایجان شرقی در مراسم افتتاحیه این طرح در آموزشگاه دخترانه معلم تبریز گفت: در این طرح هر هفته یک قرص آهن 60 میلی گرم و هرماه یک پرل ویتامین D مگادوز 50 هزار واحدی در مدارس دخترانه توزیع می شود.
دکتر درستی افزود : در سالهای اخیر چهره بیماری ها تغییر کرده است و با پیشرفت جوامع و گسترش زندگی شهرنشینی و ماشینی بیماری های غیرواگیردار و مشکلات روانی و اجتماعی شیوع پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه تامین سلامت مردم و به ویژه دانش آموزان از اهمیت زیادی برخوردار است خاطرنشان کرد: برای پیشگیری و کنترل کم خونی فقر آهن و کمبود ویتامین D در دانش اموزان برنامه ریزی شده است.
درستی ادامه داد : شیوع کم خونی و فقر آهن در سال 81 در نوجوانان استان 22 درصد بود که با آغاز برنامه مکمل یاری از سال 84 این میزان به 6.8 درصد در سال 91 کاهش پیدا کرده است.
رییس مرکز بهداشت استان گفت : شیوع کمبود ویتامین د در سال 91 در نوجوانان 86 درصد بوده است که برای کنترل آن برنامه مکمل یاری با ویتامین د از سال 92 آغاز شد.
وی بیان کرد: پوشش توزیع قرص آهن در دانش آموزان دختر هدف در استان 100 درصد و پوشش توزیع پرل ویتامین د در دانش آموزان دختر و پسر هدف در استان 85 درصد است.
درستی گفت: مصرف مرتب آهن در دانش آموزان استان 79 درصد و مصرف مرتب ویتامین ِD نود درصد است.
رییس مرکز بهداشت استان افزود: آموزش تغذیه در مدارس توسط کارشناسان تغذیه مراکز و توزیع بسته های آموزشی در مدارس از دیگر برنامه ها برای کنترل و پیشگیری است.
وی به علل ایجاد کم خونی فقر آهن در دوران مدرسه و بلوغ نیز اشاره کرد و جهش رشد، از دست دادن خون، مصرف کم انواع گوشت و به ویژه گوشت قرمز، مصرف چای قبل از غذا و یا بلافاصله بعد از غذا و مصرف ناکافی افزایش دهنده های جذب آهن را از این علل برشمرد.
درستی گفت: ضریب هوشی کمتر از حد طبیعی، کاهش قدرت یادگیری، ضعف سیستم ایمنی بدن از عوارض ناشی از کم خونی فقر آهن و راشیتیسم ، نرمی استخوان پوکی استخوان از عوارض کمبود ویتامین D است.