به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ عیسی کلانتری که مهمان هفدهمین جلسه رسمی شورای شهر تهران بود درباره اقدامات انجام شده برای مسئله آلودگی شهر تهران گزارش خود را ارائه داد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه خبرهای خوبی برای تهرانیها خواهیم داشت گفت: جمعیت تهران جمعیت فشرده ای است که این فشردگی عواقبی مثل آلودگی هوا، آب آشامیدنی و سایر مشکلات زیست محیطی را در پی دارد؛ مشکلاتی که در گذشته بررسی و عوامل آلوده کننده شناسایی شده است.
وی افزود: متاسفانه ارادهای برای رفع آلودگی وجود ندارد و صحبتها در این رابطه زیاد است و امروز نیاز داریم به سمت تصمیمگیری حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه دیروز در رابطه با مسائل محیط زیست خدمت رئیس جمهور بودم ادامه داد: رئیس جمهور در همین خصوص چهار چیز از من خواست؛ آلودگی کلان شهرها، پسماندها، ریزگردها و گرفتن حق آبه تالابهای کشور از وزارت نیرو که به نظرم دو مورد اول راحتتر باشد؛ رئیس جمهور به من گفت با نوبخت تماس بگیرید تا 2 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی را برای حل موضوع پسماندها درخواست کند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور افزود: وضعیت کلان شهرها از نظر آلودگی به علت بهبود وضعیت سوخت و حذف نفت از بنزین و کم شدن سریع آلایندگیها نسبت به گذشته بهتر شده است؛ امسال حدود 90 روز هوای آلوده داشتیم و این میزان در سال گذشته متوسط 95 روز بود که در مقایسه با سال 91 که 220 روز در سال آلایندگی داشتیم وضعیت مناسبتر است.
وی افزود: در شهر تهران که در روز 10 میلیون و در شب 8 میلیون جمعیت دارد، رفع آلودگی برای ما کاری مشکل و برای شهروندان غیرقابل تحمل است؛ لذا بهتر است کمتر حرف بزنیم و اقدام عملی داشته باشیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: 30 درصد آلودگی شهر تهران مربوطه به کامیونهای فرسوده با عمر بالای 10 سال است که در شب تردد میکنند و متاسفانه هیچ کس آنها را نمیبیند و چشممان را بستیم، بنابراین حل مشکلات سخت اما شدنی است.
وی ادامه داد: اگر از مصرف آب کم کنیم میگویند مشکل تولید کشاورزی پیش میآید و یا وقتی میخواهیم آلودگی تهران را حل کنیم ممکن است بگویند باعث تعطیلی 5 کارخانه میشود؛ بنابراین دولت ومدیریت شهری باید به این مسائل در کنار هم نگاه کند و تصمیم بگیرد و اجرا کند؛ ما وارد اجرا شدیم و تعارفی هم نداریم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور افزود: ما برای رفع آلودگی هوا به پدرخواندههایی مانند صنعت خودروسازی که معلوم نیست به کجا وصل هستند زورمان نمیرسد.