پخش زنده
امروز: -
بعضی از گلها و گیاهان تزیینی و بسیار رایج که ظاهر فریبنده و زیبایی دارند، میتوانند منجر به سردرد، تشنج و حتی مرگ شوند، بهخصوص در کودکان زیر ۶ سال که در برابر این مسئله بسیار آسیبپذیر و حساس هستند.
به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما؛ الناز بهروز در هفته مسمومیت، با اشاره به اینکه مسمومیت با گیاهان در بسیاری از موارد از نظر شدت، نوع خفیف یا متوسط بوده و دارای ماهیت محدودشونده است گفت: بهطوری که تنها در صورت درمانهای اولیه و علامتی علایم و نشانههای مسمومیت کاهش یافته و برطرف میشوند، با وجود این، برخی از گیاهان مانند شوکران، خرزهره، تاتوره، گل انگشتانه و کرچک قادر به ایجاد مسمومیتهای شدید و حتی کُشنده در انسان هستند.
وی افزود: گیاهان در بسیاری از کشورهای جهان بهعنوان یکی از علل مهم بروز مسمومیتها بهویژه در کودکان زیر 5 سال محسوب میشوند. کنجکاوی ذاتی کودکان در این محدوده سنی و وجود جذابیت در شکل و رنگ بخشهای مختلف یک گیاه سمی مانند میوه، دانه و برگ آن سبب میشود تا کودک بهصورت اتفاقی و از روی کنجکاوی اقدام به بلع قسمتهای مختلف یک گیاه سمی نماید.
کارشناس مسئول نظارت بر داروخانهها و شرکتهای توزیع دارویی دانشگاه علوم پزشکی دزفول، با بیان اینکه از نظر شغلی، بروز مسمومیتهای گیاهی در کشاورزان، باغداران، شکارچیان و کارگران مزارع و گلخانهها بهعلت تماس بیشتر با انواع گیاهان سمی شیوع بیشتری دارد اظهار د اشت:در سالیان اخیر، افزایش گرایش مردم به مصرف داروهای گیاهی و گیاهان دارویی، سبب مصرف گیاهان بهصورت ناآگاهانه و خودسرانه (با حدس داشتن ارزش دارویی و بهمنظور خوددرمانی بیماریها) شده است.
وی گفت:قابل ذکر است بسیاری از گیاهان دارویی در صورتی که بهصورت خودسرانه و با مقادیر بیش از حد مصرف شوند میتوانند سبب بروز مسمومیت در انسان شوند، علاوه بر آن برخی از انواع گیاهان تزئینی مانند دیفنباخیا و خرزهره که در باغچههای منازل و آپارتمانهای مسکونی کاشته و نگهداری میشوند نیز میتوانند در صورت مصرف اتفاقی، موجب بروز مسمومیت در انسان شوند.